LN24, een nieuwe Franstalige nieuwszender in het tv-aanbod van Proximus

Films | Vanaf 2 september is Franstalig België een nieuwe tv-zender rijker. LN24 is de eerste nieuwsomroep in Franstalig België die de klok rond en zeven dagen op zeven beschikbaar zal zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

LN24 werd in oktober vorig jaar opgericht door journalisten Joan Condijts en Martin Buxant en ondernemer Boris Portnoy. Samen met hun partners Belfius Insurance, Besix, Gilles Daoust (topman van Daoust en Title Media) en Ice-Patrimonial, een vennootschap van Ice Watch-baas Jean-Pierre Lutgen, haalden ze 4,5 miljoen euro kapitaal op om hun project vorm te geven.

Op 2 september is het dus zover en gaat de nieuwe zender van start. Een van de opvallendste items in het programmaschema wordt zonder twijfel 'Laurette en Louis', een wekelijks praatprogramma met de voormalige federale ministers Laurette Onkelinx (PS) en Louis Michel (MR). Zij zullen iedere vrijdag ingaan op markante feiten, niet enkel politiek, van de voorbije week. De show wordt aan elkaar gepraat door journalist Martin Buxant.

LN 24 zal beschikbaar zijn in het tv-aanbod van Proximus vanaf 2 september. Klanten kunnen deze zender bekijken in HD op het kanaal 268 in Vlaanderen, kanaal 18 in Brussel (standaardlijst) en 42 in de Brusselse alternatieve Nederlandstalige lijst.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top