Goals, assists, clean sheets Proximus League: nieuwkomer voert de forcing; verrassende medetopschutter

Sport | Na drie speeldagen zijn er al heel wat spelers die zich meer dan één keer hebben kunnen onderscheiden in de drie voornaamste nevenklassementen in het voetbal: de goals, de assists en de clean sheets. We zetten ze even op een rijtje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Momenteel zijn er al zes spelers die meer dan één keer konden scoren. Daarbij zitten enkele gepatenteerde doelpuntenmakers (Abrahams, Henry, Selemani), maar ook een heel verrassende naam (Biset). De verdediger van Westerlo scoorde 2x tegen Roeselare en kan zich dus nog zeker tot het einde van de maand augustus medetopschutter van de Proximus League noemen.

2 goals:
Selemani (Union), Abrahams (Westerlo), Biset (Westerlo), Bruls (Westerlo), Henry (OHL), Nielsen (Union)

Bij de assists staat er een duo van Union op kop. Nielsen en Teuma konden hun ploegmakkers al twee keer op weg zetten naar een doelpunt en leiden zo de dans. De Schryver (Westerlo) werd na beraad op één assist gehouden omdat zijn tweede assist tegen Lommel pas in de rebound gescoord werd. Zoals inmiddels geweten, tellen we enkel de zuivere assists mee in ons klassement. Casper Nielsen is de enige speler die zowel bij de topschutters als bij de koningen van de assist mee op kop staat. De nieuwe middenvelder van Union kon zich dus al 4x onderscheiden.

2 assists:
Nielsen (Union), Teuma (Union)

Bij de clean sheets moesten Berke Özer en Adrien Saussez afgelopen weekend hun eerste tegengoal toestaan. Hierdoor bleven ze op twee clean sheets staan én moeten ze Laurent Henkinet plots weer naast zich dulden.

2 clean sheets:
Özer (Westerlo), Saussez (Union),Henkinet (OHL)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top