Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Films | Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er verschijnt weer heel wat lekkers in de Belgische zalen deze week: er is o.a. de huiveringwekkende horrorfilm 'Scary Stories', de tragikomedie 'Richard Says Goodbye' met Johnny Depp in de hoofdrol, de film 'Poms', over een cheerleading club voor vrouwen boven de 60, het gelaagde Argentijnse familiedrama 'La Quietud' en 'Ma famille et le Loup', een Franse komedie met een knipoog naar het sprookje van Roodkapje. Rep je dus naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favoriete film mee te pikken.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later inde Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Scary Stories to Tell in the Dark

Na een avond stappen brengt een groep tieners een bezoek aan een verlaten huis aan de rand van het stadje Mill Valley. In dat spookhuis woonde ooit Sarah Bellows die haar donkere geheimen opschreef in dit boek. De groep tieners ontdekt het boek en brengen het boek weer tot leven. Het boek blijkt vervloekt te zijn en de angstaanjagende verhalen met duistere figuren komen daarmee tot leven. Hoe stop je een boek dat zichzelf schrijft en waarvan de verhalen ook daadwerkelijk tot leven komen?  

De monsters in Scary Stories to Tell in the Dark komen uit het brein van scenarioschrijver Guillermo del Toro (Hellboy, Pacific Rim, Crimson Peak, The Shape Of Water).

Horrorfilm van André Øvredal met Dean Norris, Gil Bellows, Lorraine Toussaint, Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Austin Zajur en Gabriel Rush

IMDb-score: 6,5/10

Richard Says Goodbye

In 'Richard Says Goodbye' speelt Johnny Depp een professor wiens leven op zijn kop komt te staan na een onverwachte diagnose. Hij besluit dat het leven te kort is om volgens de regels te leven en neemt zich voor elke dag alles uit het leven te halen. En hij doet dat op een nogal baldadige manier.

Tragikomedie van Wayne Roberts, met Johnny Depp, Danny Huston, Rosemarie DeWitt, Devon Terrell en Odessa Young

IMDb-score: 6,7/10

Poms

Sun City is meer dan een bejaardengemeenschap, het is een luxeresort waar de straten omringd zijn door palmbomen, de lucht altijd blauw is en een privé ambulance minimaal 1 keer per dag langs komt. Bewoonster Martha (Diane Keaton) verveelt zich stierlijk in het prachtige seniorenparadijs en besluit om daar verandering in te brengen door een cheerleading club op te richten voor vrouwen boven de 60....

Komedie van Zara Hayes, met Diane Keaton, Jacki Weaver, Celia Weston

IMDb-score: 5,6/10

La Quietud

Twee zussen van een welgestelde familie herontdekken hun ongewoon hechte band nadat hun vader een beroerte krijgt en zijn wangedrag aan het licht komt. Dit gelaagde familiedrama, met een dictatoriaal Argentinië op de achtergrond, werpt een blik binnen een familie boordevol persoonlijke en politieke geheimen.

Thriller van Pablo Trapero, met Bérénice Bejo, Martina Gusman, Edgar Ramírez, Graciela Borges en Joaquin Furriel

IMDb-score: 6,1/10

Ma famille et le Loup

Het is zomer. De negenjarige Hugo brengt de vakantie door met zijn neven bij zijn oma Sara. Als de kinderen horen dat een wolf naar haar op zoek is, slaan ze de handen ineen om oma te beschermen. Ze beginnen aan een spannend avontuur.

Familiekomedie van Adrian Garcia, met Carmen Maura, Bruno Salomone en Pierre Rochefort

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1. The Lion King: 'Live action'-remake van de Disneyklassieker dooor John Favreau, met de stemmen van Donald Glover, Seth Rogen, Beyoncé en Keegan-Michael Key (O.V.)
2. Once Upon a Time in Hollywood: Misdaaddrama van Quentin Tarantino, met Margot Robbie, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Emile Hirsch, Dakota Fanning, Luke Perry, Damian Lewis, Kurt Russell, Lena Dunham en Al Pacino
3. Fast & Furious : Hobbs & Shaw: Actie/avonturenfilm van David Leitch, Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby  en Helen Mirren
4. Dora and the Lost City of Gold: Avontuurlijke familiefilm van James Bobin, met Isabela Moner, Eva Longoria, Temuera Morrison, Michael Peña, Eugenio Derbez en Jeff Wahlberg
5. Toy Story 4: Animatiefilm van Josh Cooley, met de stemmen van Keanu Reeves, Christina Hendricks, Tom Hanks, Tim Allen en Joan Cusack (O.V.) / Gilles Van Bouwel, Tatyana Beloy, Ben Segers, Pieter Embrechts, Hubert Damen, Andrea Croonenberghs, Warre Borgmans, Jeroen Van Dyck, Vic De Wachter en Alejandra Theus (Vlaamse versie)

Lees ook:
Welke films moet je deze zomer absoluut zien?
Een vleugje horror om je zomer mee op te leuken? Deze films mag je niet missen
Once Upon a Time in Hollywood: Tarantino op z'n best
Quentin Tarantino: zijn meest kwaadaardige personages
Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino
Zomerfilms voor kinderen van 5 tot 95
De pareltjes van Pixar
Straffe duo's: de leukste buddyfilms
Live action movies: ze zijn niet meer weg te denken uit de bioscoopzalen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top