2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

2019 is iets meer dan halfweg. Hoog tijd om vooruit te blikken op de bands en artiesten die hun opwachting maken voor 2020. We beperken ons in de keuze tot België. Talent genoeg van jonge - en iets oudere - muzikale duizendpoten die in 2020 potten zullen breken. Glazen bol-modus aan!

Pink Room: vurig als geeneen!

Pink Room: vurig als geeneen! © Stephen Vercaemer

Hoe lang mogen songs duren? Als het van Pink Room afhangt: niet langer dan 3 minuten. Perfect getimed om welgemikte decibeliaanse kopstoten uit te delen. Wat dit rnr-triumviraat ook doet. Ze stonden afgelopen Gentse Feesten nog in Muziekcentrum Kinky Star en speelden de ziel uit hun lijf - en het zweet uit al hun poriën. Strak, vuil, snedig en 'djoef op je bakkes'. Brachten in 2018 een EP uit - fel gesmaakt plaatje - en knalden in 2019 'Zum Kotzen' de wereld in, hun debuutplaat. Geen braakmuziek, laat dat duidelijk zijn, maar met 'Wasted' schiepen ze de perfecte voorbode om helemaal scheef te gaan. 2020? They'll be around. Oh, zanger Bart C is de broer van Frank Black. Wie dat is? Pixies, anyone? 

Miss Angel: engel of angel?

Miss Angel: engel of angel? © BELGA

Wie zal het zeggen? Samen met Martha da'Ro en Blu Samu behoort Miss Angel tot de nieuwe lichting jonge vrouwen die keet komen schoppen in de urban scene. Pyshed! 2018. Vanuit het niets kwam 'Ghetto Supastah', en meteen kreeg de song navolging. Paar duizend kliks op zeer korte tijd. Ondertussen stond Miss Angel op het Niveau4 XXL-podium van Couleur Café en bracht ze de ep 'Ghetto Mami' uit, een fel gesmaakt plaatje. In HUMO liet ze zich onlangs het volgende ontvallen: "MC Lyte, Missy Elliott, Lil’ Kim, Lisa ‘Left Eye’ Lopes (...) het zijn allemaal wilde dames naar wie ik erg opkijk en die mijn stijl hebben beïnvloed. Ik ben me op een gegeven moment ook oldskool beginnen te kleden, heel baggy. En door te zien wat Blu, Martha bij Soul’Art én Coely deden, begon het ineens te kriebelen om ook te rappen." En nu, goed op weg om groots te worden! 

Children of the Palace: aanstekelijke pop noir

Children of the Palace: aanstekelijke pop noir © COTP

Children of the Palace, kortweg COTP is het geesteskind van Matthias Dedeygere, kasteelheer en epicurist. Mysterieus ook een beetje, en iedereen houdt van een beetje mysterie... We hebben dat nodig! 'Watch Out', zo heet de eerste single uit een op stapel staande plaat. COTP stond al in het voorprogramma van SX in het OLT en liet het publiek achter met een 'wat was dat en we willen meer'-gevoel. Ondertussen, een paar jaar later, staat COTP aan de vooravond van meer. De stijl? Eclectische pop met een zweem dance en wat exotisme.  'We are all Children. Players. Poets. Painters. Dancing to the beat of life. The art of living. Seeking the Self, the Palace within. Where love is forever and stories begin...' Het verhaal mag beginnen. 

Whorses: VinnigVurigLuid!

Whorses: VinnigVurigLuid! © Whorses

Begin 2019 bracht Whorses de song 'Rocky' uit. Dijk van een song, dijk van een clip, die alle studentendopen ter wereld deed verbleken. Waarom? Check het vooral zelf. Kortrijks. Hard. Snedig en met gitaarmuren die alle andere muren slopen (ja, ook die van jou Donald!). Behept met een haardos waar Mozes een puntje aan kan zuigen, vuurt Harry Descamps zijn brigade aan. Op Sonic City 2018 lieten ze een mooie indruk na (namelijk twee bottienen op ons gat, van te stagediven), en toonden ze zich klaar voor wat nog moet komen. Noise rock from Kortrijk, ja. Maar toch ook veel meer dan dat! Have you seen Bob? No. Bob is gaan pintelieren.
Bluebird: jonge blues, oude zielen

Bluebird: jonge blues, oude zielen © Michel Goessens

Ze zeggen wel eens dat 'de blues' enkel gespeeld kan worden door oude knarren met eelt op de ziel. Bluebird bewijst dat dat niet zo nodig waar hoeft te zijn. Spelen het land plat. Echt waar! Bekijk hun concertagenda en denk: "Wow, die gasten spelen overal." Bijna overal, ja. Voor drummer Natan Goessens geldt het wel, want hij beroert sinds een paar maanden ook de vellen bij Neal Black & The Healers, in bluesmiddens nogal een naam. Reist van hot naar her. En terug in het land kruipt-ie achter de drums bij Bluebird. Bluebird brengt doorleefde songs met harmonicasolo’s die refereren naar de tijd dat blues a way of life was, met echo’s van Walter Horton, Sonny Boy Williamson 1 én 2, George Harmonica Smith, James Cotton en Little Walter. Checken! 

Teen Creep: from Ghent, baby

Teen Creep: from Ghent, baby © Teen Creeps

Vier sterren kregen ze voor hun debuut uit 2018, 'Birthmarks', en met dat bulletin in de achterzak begonnen ze aan een veroveringstocht die hen ver in 2020 en beyond zal brengen. Misschien heb je de drummer van Teen Creeps al elders gezien. Zou kunnen, want het is Ramses Vandeneede, frontman van Hypochristmuttfreefuzz. Teen Creeps grossiert in indierock met weerhaakjes, een goeie scheut nineties én een broeierige sfeer. Dat resulteert steevast in heftige liveshows. Waar? Overal een beetje. Nederland ging al voor de bijl. Nu de rest van de wereld nog. Uit de review van hun debuut onthouden we (via Dansende Beren): "Muzikaal klinken deze songs vertrouwd. Teen Creeps is niet de eerste band om de jaren 90 nieuw leven in te blazen én kwade gevoelens te kanaliseren met een overstuurde geluidsmuur. Maar daar zijn wij niet rouwig om." Wij dan ook niet! 

Tundra: Roisin uit Gent

Tundra: Roisin uit Gent © Daniil Lavrovski

Charlotte Caluwaerts. Zingt ook bij Rheinzand en was een van de stemmen bij het - veel te kort leven beschoren - The Happy. Met Tundra is ze weer aan zet. Beetje dance, beetje pop, beetje - veel - erg goed! Muzikale waters en hoe te zwemmen: je hoeft het Caluwaerts niet te leren. Behept met een prachtige stem weet ze zich al jaren in de kijker te zingen. Met Tundra lijkt ze haar vaste vorm te hebben gevonden, en met Reinhard Vanbergen - haar echtgenoot en muzikale back-up - zit ze ook in goed gezelschap. In een recent interview met Knack vertelde ze dit, over haar verwantschap met Roisin Murphy: "Ik had een aanknopingspunt nodig (...) Sterke muziekvrouwen naar wie ik opkijk, zoals Dolly Parton of Debbie Harry, zijn personen uit het verleden. Op een dag had ik het: Róisín Murphy! Ze is nog ouder dan ik, doet helemaal haar eigen ding en doet dat goed. Eenendertig zijn en dansbare pop maken, het kan perfect!"

Masai Jr: hip hop hurray!

Masai Jr: hip hop hurray! © Masai Jr.

Masai Jr. Coole naam, het alter ego van Antwerpenaar Junior Van Gremberge, en ondertussen al 14 jaar lang aan het rhymen. Wie zo lang bezig is - hij heeft zijn 10.000 uur oefenen al ruim overschreden, he masters the skillz - komt op een dag op een plek die fungeert als een springplank: De Nieuwe Lichting, waar zijn track 'Pegasus' de jury wist te overtuigen. Die Lichting is ondertussen twee jaar oud en Masai Jr staat op het punt om zijn kunnen helemaal op de wereld te lossen. Zijn laatste release - op YouTube - was 'D.O.A.' een dijk van een track. Stilte voor de storm, nu. 

Lili Grace: graceful!

Lili Grace: graceful! © Tina Herbots

Staan op het punt hun debuut te lossen. Geen moment te vroeg! Een duo uit Ham. Twee zussen. Zoeken hun heil in de schaduw van het zijn en maken een soundtrack bij het licht dat door de spleten van het leven sijpelt. Bijzonder sfeervol, dit. Industriële beats, cello, synth en twee stemmen. Meer is er niet nodig om een heel nieuw universum te scheppen. We hoorden mensen die een concert zagen achteraf zeggen: "Ah, juist, dit is de aarde, geen andere planeet", waarna ze ietwat verweesd de nacht opzochten. Lili Grace. Spannend, catchy, te volgen! 

Martha Da'ro: de wereld, haar dorp

Martha Da'ro: de wereld, haar dorp © Yaqine Hamzaoui

Martha Da'ro. Geen onbekende. Ze speelde al de hoofdrol in de film 'Black' en staat klaar om de wereld helemaal over te nemen. Zegt ze zelf. Begeesterd en ambitieus. Haar kliek? Salomé “Blu Samu” Dos Santos, Brihang en Dvtch Norris. Martha da Rossa Canga Antonio. Prachtige naam, en ze lijkt wel in de wieg gelegd om het te maken. 'Black' leek een snoepje - een creatieve zoethouder? - want het echte werk, deep down, zit in de muziek. Bracht één ep uit, 'Cheap Wine & Paris' (een titel overgehouden na een casting in Parijs), en wist daarmee heel wat mensen te betoveren. Soul, hiphop en funk met elegantie en breekbaarheid. 'Summer Blues' geeft een mooie blik op wat Da'ro in petto heeft. Uniek, warm, nonchalant en raak! 

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Soms pretenderen we veel van muziek te kennen. We weten wie de producer was van Iggy Pops 'Lust for Life' (The Bewlay Bros) en hoe de overgrootmoeder van Eddie Vedder heet (Pearl), maar zo nu en dan botsen we op de grenzen van onze eigen kennis ...

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Voor de soundtrack van de nieuwe Charlie’s Angels slaagde regisseur Elizabeth Banks erin om drie van de grootste vrouwelijke popsterren van het moment samen te brengen: Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey.

Tien vreemde interviews met muzikanten

Tien vreemde interviews met muzikanten

Het is de nachtmerrie van elke journalist: een weerbarstige of onwillige artiest voor je neus krijgen. Als dat gebeurt, zakt de moed je in de schoenen. Maar het zorgt wel voor coole anekdotes achteraf. Geen zin. Nog dronken. Jetlagged. Alweer dezelfde tien vragen. Mijn favoriete kleur? Er zijn talloze redenen waarom muzikanten soms geen zin hebben in een interview. Wij selecteerden de tien meest hilarische of bevreemdende interviewmomenten ooit. Popcorn erbij, en enjoy.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.Beleef de avond van je leven met Kid Noize en je 3 beste vrienden

Drumlegende Ginger Baker is niet meer

Drumlegende Ginger Baker is niet meer

De muziekwereld is weer een fenomeen kwijt, want zondag ging de legendarische drummer Ginger Baker van ons heen. Zijn familie meldde het trieste nieuws via Gingers Twitteraccount. Hij heette eigenlijk Peter Edward Baker, maar kreeg de bijnaam Ginger vanwege zijn rossige haardos.

Vlaamse boysbands: vaak geen lang leven beschoren

Vlaamse boysbands: vaak geen lang leven beschoren

Met BOBBY is Vlaanderen weer een boysband rijker. Met hun eerste single Hey Don’t You Know hebben ze alvast een radiohit te pakken.

Hoe zou het nog zijn met ...

Hoe zou het nog zijn met ...

De openingsfoto? Crazy Town X. Wie? Kerels die ooit een hit hadden met 'Butterfly' en toen van de radar verdwenen. Of niet helemaal, maar ze bleven er wel onder. En zo zijn er wel meer bands en artiesten die een tijdje schitteren, één of twee singles of een fantastische plaat uitbrengen en dan lijken weg te deemsteren. We zochten in de kelders van de muziekindustrie naar een aantal - bijna? - vergeten parels ...

Nieuwe reeks Belpop: van Joost Zweegers tot Bart Peeters

Nieuwe reeks Belpop: van Joost Zweegers tot Bart Peeters

Een nieuwe reeks van Belpop, met deze keer documentaires over de carrière van Guido Belcanto, Joost Zweegers, Bart Peeters en De Mens, én over 40 jaar Ancienne Belgique. Vanaf maandag 7 oktober op Canvas!

Niet te missen concerten in oktober

Niet te missen concerten in oktober

Een stevige dosis rock, een shot melodieuze pop of een flinke scheut soul: wie een concert wil meepikken in oktober zal vast een lekker hapje vinden in deze lijst!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (september 2019)

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (september 2019)

Afscheid nemen bestaat niet. In september overleden jammer genoeg opnieuw enkele muziekhelden, al blijven ze voor eeuwig voortleven in hun muziek. Een van hen is LaShawn Daniels.

Wat je nog niet wist over Elton John

Wat je nog niet wist over Elton John

Sir Elton John is momenteel bezig aan zijn afscheidstournee. Voor de flamboyante Brit zich meer op zijn gezin wil richten, wil hij immers in stijl afscheid nemen van zijn publiek. Op 8 september 2020 zal hij voor een tweede keer afscheid nemen van het Belgisch publiek in het Sportpaleis. De fans kunnen genieten van een terugblik op zijn rijkgevulde carrière met klassiekers als 'I Guess That’s Why They Call It the Blues', 'Your Song', 'I’m Still Standing' en 'Don’t Let The Sun Go Down On Me'.

Sport in de kijker

Bekijk alles
De WTA Finals, de kers op de tennistaart

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

Naar jaarlijkse traditie eindigt het tennisseizoen met de Masters, tegenwoordig omgedoopt in de ATP en WTA Finals. Daar staan de beste speelsters - enkel en dubbel - een laatste keer tegenover elkaar. Van 27 oktober tot 3 november zijn de WTA Finals aan de beurt. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Tops en flops van week 6 in de NFL

Tops en flops van week 6 in de NFL

De Chiefs in de penarie, de 49ers maken indruk, Lamar Jackson heerst in de lucht en over de grond en Jameis Winston in een dip. Ontdek hier de tops en de flops van week 6 in de NFL.

Het nieuwe NBA-seizoen staat voor de deur: wat moet je zoal weten?

Het nieuwe NBA-seizoen staat voor de deur: wat moet je zoal weten?

De EuroMillions Basketball League mag dan al bezig zijn, het basketbalseizoen is pas écht begonnen als ze ook in de NBA weer aan de competitie beginnen. Eind oktober is dat weer het geval. Maar wat moet je allemaal weten vooraleer het zover is?

De strijd om de modder: naar deze tien vrouwen is het uitkijken in de cross

De strijd om de modder: naar deze tien vrouwen is het uitkijken in de cross

Het wielerseizoen op de weg loopt op zijn einde, en dus is koning cyclocross weer in het land. Bij de vrouwen staat er veel jong geweld te trappelen, maar de oudere garde belooft zich stevig te verweren. Deze tien dames houden we in het oog.

Tops en flops van week 5 in de NFL

Tops en flops van week 5 in de NFL

Russell Wilson en Christian McCaffrey zitten in MVP-modus, de Falcons zakken weg en de kicker van de Titans kent een offday.

Tien redenen waarom het een opmerkelijk WK turnen wordt

Tien redenen waarom het een opmerkelijk WK turnen wordt

Van 4 tot 13 oktober is het Duitse Stuttgart het centrum van de turnwereld. Dan staat het WK gymnastiek op de planning. België kijkt natuurlijk reikhalzend uit naar de prestatie van Nina Derwael, maar er is nog veel meer om in het oog te houden. Een overzicht.

Veldrijden: het seizoen waarin alles mogelijk is

Veldrijden: het seizoen waarin alles mogelijk is

Het veldritseizoen trekt zich op gang zonder Wout van Aert, die wellicht out is tot de eindejaarsperiode na zijn val in de Ronde van Frankrijk deze zomer. Mathieu van der Poel kiest voor een lichter winterprogramma en zal zijn wedstrijden uitkiezen. Voor de klassementen zal hij dit crossseizoen minder aandacht hebben.

Tops en flops van week 4 in de NFL

Tops en flops van week 4 in de NFL

Gardner Minshew doet Nick Foles vergeten, de NFL ontdoet zich van een van zijn bad boys en de sfeer van de grote dagen bij Chicago.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in oktober volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in oktober volgen via Proximus Pickx

Terwijl de heren voetballers stilaan warmgedraaid zijn, loopt voor de wielrenners en tennissers het seizoen op zijn einde. Maar niet zonder nog enkele topwedstrijden af te werken. Verder trekt het NBA-seizoen zich op gang en gaan de motorsporten onverminderd voort. Je hoort het al: er valt weer veel te beleven op Proximus Pickx.

Tops en flops van week 3 in de NFL

Tops en flops van week 3 in de NFL

Daniel Jones is de King of New York, de Falcons stellen teleur, de Saints doen het best goed zonder Drew Brees, en de Chiefs zorgen zoals steeds voor spektakel.

Tien om te zien: naar deze Belgen is het uitkijken op het WK atletiek

Tien om te zien: naar deze Belgen is het uitkijken op het WK atletiek

Er zijn enkele Belgen waar we veel van kunnen verwachten op het WK atletiek dat op 27 september van start gaat in Doha (Qatar). Denk maar aan Nafi Thiam, dé vaandeldrager van de Belgische atletiek en het uithangbord van de Belgische selectie in Doha.

De UEFA Champions League is terug: dit moet je allemaal weten

De UEFA Champions League is terug: dit moet je allemaal weten

Op 17 september is het weer zover. Dan weerklinkt in verschillende stadions de hymne van de UEFA Champions League. Voor het zover is, praten we je nog even bij.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Veelzeggende filmaffiches: vind jij de hints?

Veelzeggende filmaffiches: vind jij de hints?

Sommige regisseurs passen het concept van hun film ook buiten het witte doek toe. Zo zijn er ook filmaffiches die hints weggeven. Heb jij ze allemaal al gevonden?

Nieuw op Canvas: Kinderen van het verzet

Nieuw op Canvas: Kinderen van het verzet

Na Kinderen van de collaboratie in 2017 brengt Canvas vanaf 22 oktober Kinderen van het verzet. Precies 75 jaar na de bevrijding vertellen dertien getuigen hoe de erfenis van de Tweede Wereldoorlog hun eigen leven heeft bepaald, soms tot vandaag. Ze vertellen over de verzetsdaden van hun ouders en hoe ze daar soms zelf bij werden betrokken, over het verlies en de pijn, over de verschrikkingen van de Nazi-concentratiekampen en onverwerkte oorlogstrauma’s.

De gemeenste Disneyslechteriken

De gemeenste Disneyslechteriken

Met Maleficent: Mistress of Evil heeft Disney een vervolg uitgebracht op de succesvolle live-actionfilm uit 2014 met Angelina Jolie in de hoofdrol. Die vertelt het verhaal van Doornroosje vanuit het oogpunt van de heks Malafide.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Karen Damen trekt naar VTM, tussen Ruben Van Gucht en Jacques Vermeire zit het niet echt snor, Familie-kijkers lachen met Erika 'Amélie' Van Tielen omdat ze er niet in slaagt om een behoorlijk pilsje te tappen en Herman Brusselmans gaat met zijn vriendin Lena op het platteland wonen. Lees er hier alles over!

Lekker griezelen op tv, ook voor kleine spookjes!

Lekker griezelen op tv, ook voor kleine spookjes!

Eind oktober, Halloween … en dus een ideaal moment om lekker te griezelen voor de tv. Ook voor jonge kijkers! Heksen, spookjes en monsters zorgen voor kippenvel op Cartoon Network en Boomerang, en in de Studio 100 GO app.

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Zwaardvechten, eekhoorns villen, koorddansen: dit moesten filmsterren leren voor een rol

Zwaardvechten, eekhoorns villen, koorddansen: dit moesten filmsterren leren voor een rol

De centrale figuur in 'Breaking Bad' is scheikundeleraar Walter White, die zich toelegt op het produceren van crystal meth. Bryan Cranston speelde de rol vijf jaar lang met verve, en om dat te doen moest hij zich helemaal kunnen inleven in zijn personage. De heer Cranston leerde dus zelf crystal meth fabriceren. Hij vertelde later dat het hele proces hem haarfijn uit de doeken werd gedaan door wetenschappers. 

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (17 oktober)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (17 oktober)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (16 oktober)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (16 oktober)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze acteurs en actrices zetten zich actief in voor het klimaat (en dit doen ze concreet)

Deze acteurs en actrices zetten zich actief in voor het klimaat (en dit doen ze concreet)

We kunnen er niet meer omheen de laatste tijd: we moeten het milieu en onze planeet beschermen tegen verdere vervuiling. Klimaatactivisten komen op straat om te protesteren, maar naast de ‘gewone man in de straat’ geven ook heel wat sterren om de toekomst van moeder Aarde. Deze acteurs en actrices geven hun tijd en geld aan goede klimaatdoelen.Lees ook: De beste klimaatdocumentaires bekijk je op Proximus Pickx

Tv-tips van de week (14 t.e.m. 20 oktober)

Tv-tips van de week (14 t.e.m. 20 oktober)

Niets op tv? Dat dacht je maar. Wij selecteerden de interessantste, spannendste en opmerkelijkste programma's die je de komende dagen kan bekijken. Hier komen onze tv-aanraders van de week!

Historische feiten die niet volledig accuraat waren in de verfilming

Historische feiten die niet volledig accuraat waren in de verfilming

Een spannende actiefilm die plaatsvindt in het verleden is een goede manier om bij te leren over vroeger. Of historische verhalen over de adel kunnen de geschiedenis in een ander daglicht tonen. Maar film zou film niet zijn, als er hier en daar niet iets wordt overdreven. Heroïsche scènes of dramatische aflopen moet je dus af en toe met een korreltje zout nemen. We onderscheiden feiten en fictie in deze 10 historische klassiekers.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Dit zijn de groepen voor StarSeries i-League Seizoen 8

Dit zijn de groepen voor StarSeries i-League Seizoen 8

Van 21 tot 27 oktober vindt StarSeries i-League Seizoen 8 plaats in Belek, Turkije. Daar nemen, in totaal, zestien teams het tegen elkaar op voor een prijzenpot van maar liefst 500.000 dollar. Ondertussen is bekend in welke groep de teams werden opgedeeld en tegen wie ze het zoal zullen moeten opnemen in de double-elimination groepsfase.

Splyce trekt naar play-offs League of Legends Worlds

Splyce trekt naar play-offs League of Legends Worlds

Het LEC Team Splyce heeft zich kunnen plaatsen voor de play-off fase van het League of Legends World Championship 2019. Naast Splyce trekt ook FunPlus Phoenix naar de volgende ronde, nadat de twee teams bovenaan eindigden in hun groep door hun prestaties van gisteren. Splyce deed het erg goed doorheen die laatste speeldag van hun groep.

Dit moet je weten voor DreamHack Open Rotterdam

Dit moet je weten voor DreamHack Open Rotterdam

Vandaag gaat DreamHack Open Rotterdam van start, waar acht teams het in de Nederlandse stad zullen uitvechten voor een prijzenpot van 100.000 dollar. De teams werden onderverdeeld in twee double elimination groepen, waarbij twee teams van elke groep doorstoten naar de single-elimination play-offs. Wij nemen even een kijkje naar alle deelnemers.

Voormalig DreamEaters rosters tekent bij Hard Legion

Voormalig DreamEaters rosters tekent bij Hard Legion

Het voormalige roster van de organisatie DreamEaters, dat recent opstapte bij de organisatie na verschillende interne problemen rond betaling van de spelers, heeft een nieuwe organisatie gevonden om te vertegenwoordigen. Zo sluiten ze zich aan bij Hard Legion, een nieuwe Russische organisatie die werd opgericht door de populaire Russische streaming en Youtube persoonlijkheid Aleksei “HARDPLAY” Baranov.

“blackie” vervangt “Missa” voor Besiktas op DreamHack Open Rotterdam

“blackie” vervangt “Missa” voor Besiktas op DreamHack Open Rotterdam

Besiktas, dat deelneemt aan DreamHack Open Rotterdam, heeft aangekondigd dat ze Steven “blackie” Groeneveld (speler van Asterion) aan hun roster toevoegen als tijdelijke speler voor het event. DeNederlander zal invallen voor Meyssa “Missa” Bellouati, die sinds kort geen deel meer uitmaakt van de actieve line-up.

Ook “valens” weg bij Cloud9

Ook “valens” weg bij Cloud9

Soham “valens” Chowdhury zal het CS:GO team van Cloud9 verlaten. De coach is al actief bij Cloud9 sinds begin 2017 en zette in juli al een stap terug als coach om zich meer bezig te gaan houden met het analystische deel van CS:GO. Zijn grootste verwezenlijking als coach bij Cloud9 is de eerste plaats die hij met zijn lineup behaalde op de ELEAGUE Major, in 2018.

Zwak Europa op vierde speeldag League of Legends Worlds

Zwak Europa op vierde speeldag League of Legends Worlds

Op de vierde speeldag van het League of Legends World Championship kwamen alle drie de Europese teams in actie. Daarnaast nam ook Cloud9, met Belg “Nisqy” in de rangen, het op tegen Griffin. Uiteindelijk werd het geen al te beste dag voor de Europese teams, met uitzondering van G2 Esports, en ook Cloud9 had het knap lastig tegen Griffin want “Nisqy” en zijn kompanen konden geen overwinning behalen.

GamerLegion en “HS” nemen afscheid van elkaar

GamerLegion en “HS” nemen afscheid van elkaar

CS:GO team GamerLegion en Est Kevin “HS” Tarn zijn tot een overeenkomst gekomen rond het contract van de speler. Zo zal zijn contract met de organisatie ontbonden worden, waardoor “HS” een vrije speler zal worden. Zo kan de 22-jarige CS:GO speler op zoek naar een nieuwe organisatie om te vertegenwoordigen, nadat hij een hele tijd op de bank bij GamerLegion had gespendeerd.

“oskar” wordt vrije speler

“oskar” wordt vrije speler

De Tjech Tomáš “oskar” Štastný heeft gisteren aangekondigd dat zijn contact bij HellRaisers afloopt en dat het niet verlengd zal worden. Op die manier wil hij laten weten dat hij een vrije speler gaat worden en op zoek is naar een nieuwe organisatie om te vertegenwoordigen. Zijn passage bij HellRaisers werd alvast geen groot succes.

Riot Games komt met vier nieuwe games

Riot Games komt met vier nieuwe games

Riot Games, de developer achter het populaire League of Legends, heeft in een livestream voor de tiende verjaardag van hun game League of Legends enkele grote aankondigingen gedaan. Zo zullen ze de komende jaren vier nieuwe games op de markt brengen. Daarnaast krijgen TeamFight Tactics en League of Legends ook mobile en console versies.

Man krijgt job bij voetbalclub dankzij Football Manager

Man krijgt job bij voetbalclub dankzij Football Manager

Andrej Pavlovic heeft bij de Servische tweedeklasser FK Bezanija een job gekregen als data-analist. Pavlovic, amper 22 jaar, dankt deze job aan zijn verwezenlijkingen in het voetbalspel Football Manager.

“Bjergsen” verlengt contract en wordt mede-eigenaar TSM

“Bjergsen” verlengt contract en wordt mede-eigenaar TSM

League of Legends speler Soren “Bjergsen” Bjerg heeft een contractverlenging van twee jaar ondertekend. Dat laat Team SoloMid weten in een officieel statement. Volgens dat statement zal “Bjergsen” ook mede-eigenaar worden van het Noord-Amerikaanse team. “Bjergsen” wordt nog steeds aanzien als één van de topspelers in de LCS, de Noord-Amerikaanse League of Legends competitie.

Top