Verovert Club Brugge een goede uitgangspositie in Linz?

Sport | Club Brugge staat op een zucht van de groepsfase in de UEFA Champions League. Het Oostenrijkse LASK Linz is de tegenstander in de laatste voorronde. Houdt Club zijn kansen op kwalificatie gaaf? Je kan de wedstrijd live volgen op Proximus Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge plaatste zich voor de Play-offs na een zenuwslopende avond in Kiev, waar de terugwedstrijd uiteindelijk op 3-3 eindigde. Het krijgt nu het Oostenrijkse LASK Linz tegenover zich, een op papier mindere tegenstander. Zes jaar geleden speelde Linz nog in de derde klasse, maar in de vorige ronde schakelde het wel het hoger aangeschreven Basel uit. Linz doet het met acht Oostenrijkers in de basis, vaak afdankertjes van succesteam Red Bull Salzburg. Club Brugge heeft meer ervaring, een mooier palmares en een budget dat meer dan vier keer zo groot is en start dus als favoriet. Maar misschien schuilt daar net het grootste gevaar voor blauwzwart.

Afgelopen vrijdag geraakte het team van Philippe Clement niet voorbij de muur van Eupen: het eerste puntenverlies dit seizoen. Het blijft wel aan de leiding in de Jupiler Pro League. In Linz mist Club Brandon Mechele, die out is met last aan de knie. Het recupereert wel Simon Deli, de Ivoriaanse sterkhouder in de verdediging. Slaagt Club erin de nul te houden en zelf het zo belangrijke uitdoelpunt te scoren?

Naast de wedstrijd van Club Brugge kan je ook het duel tussen APOEL Nicosia en Ajax live bekijken. De Nederlandse kampioen haalde vorig jaar nog de halve finale van de Champions League maar zag deze zomer met Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong twee absolute smaakmakers vertrekken. In de vorige ronde schakelde het niet zonder moeite PAOK Saloniki uit. Ook de wedstrijd tussen het Roemeense Cluj - in de vorige ronde de beul van Celtic Glasgow - en Slavia Praag is live te volgen.

UEFA Champions League Play-offs
Dinsdag 20u50
LASK Linz - Club Brugge (Proximus Sports 1 of via de livestream)
APOEL Nicosia - Ajax (Proximus Sports 2 of via de livestream)
Cluj - Slavia Praag (Proximus Sports 3 of via de livestream)

De UEFA Champions League is integraal te bekijken via de kanalen van Proximus Sports. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top