Breekt Belle Perez haar eigen record op Radio 2 Zomerhit?

Muziek | De Vlaamse muziekwereld komt op zondag 18 augustus voor de 45ste keer samen voor hét muziekevenement van de zomer: Radio 2 Zomerhit 2019. Bart Peeters en Siska Schoeters onthalen het neusje van de zalm van de Vlaamse muziekwereld op de zeedijk aan de vuurtoren in Blankenberge. De tien genomineerden kruisen er de degens om de felbegeerde Radio 2 Zomerhit in de wacht te slepen. En het belooft spannend te worden!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tijdens het muziekfeest kan het publiek daarnaast genieten van spetterende optredens. Niemand minder dan de huidige Eurovisiesongfestival-winnaar Duncan Laurence komt langs en brengt zijn winnend nummer 'Arcade'. Daarnaast zal niemand minder dan Clouseau Radio 2 Zomerhit openen. Koen en Kris brengen in primeur hun gloednieuwe nummer. Het publiek op Zomerhit krijgt de eer om te ontdekken hoe die single heet en hoe die zal klinken. Clouseau zal op Zomerhit niet enkel verschijnen met een spetterend optreden, Koen en Kris reiken ook de Radio 2 Zomerhit uit, exact 30 jaar nadat ze hem zelf wonnen voor hun grote hit 'Anne'.

Sneuvelt er een Zomerhit-record?

Belle Perez kan ondertussen al vijf overwinningen op haar conto schrijven. Ze won maar liefst vijf opeenvolgende jaren de Radio 2 Zomerhit met de nummers 'Me And You' (2002), 'Enamorada' (2003), 'Light Of My Life' (2004), 'Que Viva La Vida' (2005) en 'Ave Maria' (2006). Kan ze daar dit jaar met 'Indirectas' een zesde overwinning aan toevoegen?

Of is het toch Niels Destadsbader die een derde opeenvolgende titel in de wacht sleept? Hij won de afgelopen twee edities met 'Skwon meiske' (2017) en 'Verover mij' (2018). Is zijn oorwurm 'Mee naar boven' sterk genoeg om het publiek te overtuigen?

Of geldt het spreekwoord: als twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen? Zondag 18 augustus komen we het te weten! Stemmen voor Radio 2 Zomerhit 2019 kan nog tot en met zondag 18 augustus om 18 uur.

De tien genomineerden voor Radio 2 Zomerhit

Belle Perez – Indirectas
Dana Winner – Waar jij ook bent
Hooverphonic – Looking for stars
Kommil Foo – Stilte na de storm
Laura Tesoro – Thinking about you all the time
#LikeMe Cast - Vlaanderen m'n land
Mathias Vergels – Helena
Metejoor – Horizontaal
Niels Destadsbader – Mee naar boven
Regi feat. Jake Reese & OT – Summer life

Alle genomineerden geven tijdens de show het beste van zichzelf tijdens hun act. Naast de Radio 2 Zomerhit 2019 worden ook de Radio 2-muziektrofeeën voor Soloartiest, Groep en Doorbraak overhandigd.  

Volg Radio 2 Zomerhit 2019 op zondag 18 augustus om 20u35 live in Blankenberge en op Eén, en vanaf 13 uur op Radio 2. Bekijk het waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top