Millie Bobby Brown: van kindsterretje tot volwaardige Hollywoodster

Series | Jonge acteertalenten kan je meestal meteen spotten. Ze kunnen elke (serieuze) rol aan, geven er hun eigen twist aan en kunnen goed omgaan met de plotse media-aandacht op jonge leeftijd. Zo iemand is de immer vrolijke Millie Bobby Brown. Acteertalent, model, jonge feminist… we geven je nog enkele redenen om fan te zijn van Millie.

Door MF

Deel dit nieuws

Jonge Alice in Wonderland

Op 11-jarige leeftijd speelde Millie al Alice in Wonderland, in de reeks ‘Once Upon a Time in Wonderland’, een spin-off op de populaire live-action sprookjesserie ‘Once Upon a Time’. Ze speelt de jonge versie van Alice, die na haar gekke avonturen met het Witte Konijn en de Rode Koningin haar vader probeert te overtuigen dat wat ze heeft beleefd, echt was. Ook reist ze door de tijd om haar toekomstige, volwassen zelf te helpen. 

Duistere meid in 'Intruders'

'Intruders' is een bloedstollende thriller/dramareeks waarin een detective een reeks verdachte (zelf)moorden onderzoekt. Millie Brown speelt Madison, een 9-jarig meisje. Haar lichaam is bezeten door de ziel van Marcus Fox, een seriemoordenaar die gereïncarneerd is. De strijd tussen de twee zielen in één lichaam levert griezelige scenario’s op en de jonge Millie vertolkt dit heel volwassen. Oordeel zelf of je ook kippenvel krijgt van haar dreigende blik.  

Hoofdrolspeelster in 'Stranger Things'

Haar echte doorbraak in Hollywood kwam toen Millie op 12-jarige leeftijd de hoofdrol El speelde in 'Stranger Things'. In de Netflixreeks is El een meisje dat buitennormale krachten heeft en daarmee de paranormale wezens in het stadje Indiana moet buitenhouden. Na de eerste reeks charmeerde ze het grote publiek en werden seizoen 2 en 3 opgenomen. Voor haar extreem veelzijdige en charmante rol kreeg Brown al meerdere awards en nominaties. En terecht, want niets is haar te veel om die rol te vertolken, zelfs niet haar echte haren afscheren omdat haar personage er ook zo uitziet. 

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus Pickx!

Ze is elk accent meester

Millie is geboren in Marbella, in Spanje. Toen ze vier jaar was, verhuisde ze met haar gezin naar Engeland en opnieuw vier jaar later naar Florida, in de Verenigde Staten. Dankzij haar Britse ouders en haar jeugd in Amerika is ze dus een van de weinige getalenteerde actrices die zowel een Brits als een Amerikaans accent aan haar personage kan meegeven. Een nuttig talent wanneer het aankomt op castings, aangezien de rollen zo bijna voor het grijpen liggen. 

Hoofdrol in Sigma’s videoclip

Dat Millie kan acteren, zal je niet verbazen. Dat blijkt ook uit de vele films en series in haar filmografie. Maar in 2016 toonde ze dat ze ook kan meespelen in een muziekvideo. Expressief acteren en tegelijk de tekst meezingen, ook dat kan ze als de beste!  

Stijlvol fotomodel

In 2017 werd Millie het gezicht voor een campagne van Calvin Klein. Ze stond al model voor de campagne #mycalvins, samen met Paris Jackson – dochter van – en schitterde als zonnestraaltje in de campagne #ckholiday. Daarnaast heeft ze een contract bij modellenbureau IMG Models, dus zullen we haar zeker nog zien verschijnen op billboards, in glossy magazines en huppelend op de catwalk. 

Opkomen voor vrouwen en meisjes op Instagram

Millie heeft met haar 26,6 miljoen volgers op Instagram een enorm bereik op sociale media. En geëngageerd als ze is, gebruikt ze dat platform vaak om positieve boodschappen te verspreiden. Zo pakt ze online pestkoppen op een educatieve manier aan, ondersteunt ze de LGBTQ+ gemeenschap, moedigt ze jonge meisjes aan om trots te zijn op hun lichaam en post ze vertederende foto’s met haar vrienden en familie. Ook houdt ze regelmatig live sessies om met haar fans te praten en vragen te beantwoorden. 

UNICEF Ambassadrice

In 2018 werd Millie de jongste UNICEF Goodwil Ambassadeur ooit. Samen met de non-profitorganisatie zet ze zich in om te vechten voor de rechten van kinderen wereldwijd. Dankzij haar naam en faam probeert ze zo meer media-aandacht te trekken naar de problematiek en geld in te zamelen om deze situaties aan te pakken.  

Invloedrijke Hollywoodster

Als Millie iets doet, dan gaat ze er 100% voor. Of het nu acteren is, zich inzetten om een rolmodel te zijn voor (jonge) meisjes of goede doelen in de kijker zetten. Daarom kreeg ze in 2018 een speciaal plekje bij de '100 meest invloedrijke personen ter wereld' van Time Magazine. Ze is de jongste ster ooit die een plaats mocht claimen in deze lijst. En als we afgaan op haar nuchtere advies, dan is die plek meer dan verdiend. We zullen nog vaak van haar horen! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top