Liverpool of Chelsea: wie wint de UEFA Super Cup?

Sport | Liverpool en Chelsea staan woensdag tegenover elkaar in het stadion van het Turkse Besiktas in Istabul in de UEFA Super Cup. Je kan de wedstrijd live volgen op Proximus Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Liverpool schreef vorig seizoen de UEFA Champions League op zijn naam na een 0-2 overwinning tegen Tottenham in de finale. Chelsea schreef dan weer de Europa League op zijn naam na een 4-1 zege tegen Arsenal. Voor het eerst staan zo twee Engelse clubs tegenover elkaar in de UEFA Super Cup. Voor het eerst sinds 2013 zal de Europese Supercup bovendien niet naar een Spaanse club gaan.

Liverpool verloor dan wel de Engelse Supercup van Manchester City na penalty's, in de Premier League haalde het wel meteen stevig uit tegen Norwich City (4-1). Onze landgenoot Divock Origi stond afgelopen vrijdag in de basis en bedankte coach Jürgen Klopp met een doelpunt. Minder goed nieuws was er voor de Braziliaanse doelman Alisson Becker, die geblesseerd uitviel en de Supercup niet haalt. Door het vertrek van Simon Mignolet zal nieuwkomer Adrián, die overkwam van West Ham United, zijn kans krijgen.

Chelsea begon het post-Hazard-tijdperk met een pijnlijke 4-0 nederlaag tegen Manchester United. De enige overgebleven Rode Duivel Michy Batshuayi stond niet op het wedstrijdblad. Chelsea-trainer Frank Lampard heeft nog veel huiswerk! Bij de Blues zou Willian opnieuw inzetbaar zijn nadat hij deze zomer actief was op de Copa America.

De UEFA Super Cup zal sowieso de geschiedenis ingaan dankzij de aanstelling van Française Stéphanie Frappart als scheidsrechter. Het is de eerste keer dat een vrouwelijke scheidsrechter een topwedstrijd in een Europese competitie zal leiden. Vorige maand floot Frappart nog de finale van het WK vrouwenvoetbal.

UEFA Super Cup
Woensdag 20u45
Liverpool - Chelsea (Proximus Sports 1)

De UEFA Super Cup is live te bekijken via Proximus Sports. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top