Tweelingen in films: dubbel acteertalent

Films | Tweelingen, het blijft toch iets aparts. En als de tweelingbroers of -zussen dan nog eens allebei dezelfde acteergave delen, kan je wel zeggen dat talent in de genen zit. Naast acterende tweelingen zijn er ook heel wat fims waarin identieke broers of zussen de hoofdrol spelen. Hoe dat wordt opgelost als er geen echte tweeling gecast kan worden? Met special effects zie je nauwelijks het verschil! Ontdek het zelf in deze 10 films.

Door MF

Deel dit nieuws

The Parent Trap

Lindsay Lohan speelt Annie én Hallie, een tweeling die bij de geboorte gescheiden werd omdat hun ouders uit elkaar gingen. Annie woont bij haar moeder in London in een chique buurt en heeft haar eigen butler. Hallie woont bij haar vader in Amerika en heeft een veel rustieker leven. Op zomerkamp ontmoeten ze elkaar en ontdekken ze dat ze tweelingzussen zijn. Ze beslissen om te wisselen van plaats om hun andere ouder te leren kennen. 

White Chicks

Twee FBI-agenten begeleiden twee rijke tweelingszussen tijdens hun weekend. Maar wanneer de zussen niet meer in het openbaar willen verschijnen, beslissen de agenten om hun plaats in te nemen. Het enige probleem: de agenten hebben een zwarte huidskleur, de zussen een blanke huidkleur en blond lang haar. Maar het verkleedpartijtje houdt de agenten niet tegen.  

It Takes Two

De lieflijke Olsen-tweeling laat zijn acteertalent los op het scherm. Amanda en Alyssa zijn twee meisjes die exact op elkaar lijken. Ze ontmoeten elkaar toevallig en beslissen dat ze willen wisselen van leven. Maar de ene kan piano spelen, de andere niet. De ene houdt van tutu’s en jurken, de andere van grote t-shirts en baseballpetten. Zal hun omgeving het opmerken? 

Harry Potter

Misschien wel de bekendste en grappigste tweelingbroers van de jaren 2000: Fred & George Weasley (Wemel). De roodharige broertjes maken deel uit van het gezin Weasley, met onder andere Ron en Ginny als hun broer en zus. In de Harry Potter-films halen ze heel wat kattekwaad uit, helpen ze hun familie wanneer nodig en gaan ze tot het uiterste om de toverwereld te redden. 

The Man in the Iron Mask

Er werd heel wat gespeculeerd over de man met het ijzeren masker, die berucht was in Frankrijk tijdens de regeerperiode van Lodewijk XIV. In de film met Leonardo Di Caprio, is de man zogezegd de verborgen tweelingbroer van Lodewijk. Di Caprio speelt zowel de koning als zijn clandestiene broer, Philippe. Omdat Lodewijk vreesde voor concurrentie op de troon, gaf hij opdracht aan de drie musketiers om zijn tweelingbroer op te sluiten. 

The Shining

Jack gaat met zijn gezin in een oud hotel wonen om aan een opdracht te werken. Zijn zoontje, Danny, heeft helderziende gaven, waardoor hij het donkere verleden van het hotel kan ‘zien’. Wanneer hij met zijn fietsje door de gang rijdt, komt hij de vermoorde Grady-tweeling tegen die met hem willen ‘spelen’. 

Legend

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de gewelddadige Kray-tweeling. Reggie en Ron Kray (Tom Hardy) spannen samen om in het criminele milieu de macht te grijpen. Maar de mentale stoornis van Ron – schizofrenie – zorgt vaak voor problemen, die de tweeling oplost met geweld. Geleidelijk aan keert iedereen zich tegen hen. 

The Double

Jesse Eisenberg is Simon James, een grijze muis op kantoor en een sul in de sociale wereld. Wanneer er een nieuwe collega opduikt, die exact op hem lijkt, begint een mentaal spelletje. Zijn dubbelganger James Simon is het tegenovergestelde van Simon, charmant, kwiek en onbevreesd. James neemt stilaan de plaats van Simon in en niemand in zijn omgeving lijkt het op te merken. 

Adaptation

De film is de vertolking van waargebeurde feiten in combinatie met fictie. In 1998 kwam het boek 'The Orchid Thief' van Susan Orlean uit. In de film 'Adapation' speelt het boek een grote rol. Scenarioschrijver Charlie Kaufmann (gespeeld door Nicolas Cage) moet het boek herschrijven voor een verfilming. Maar Charlie heeft last van een laag zelfvertrouwen, depressie, angsten en een writer’s block. Zijn (fictieve) tweelingbroer Donald is het tegenovergestelde en helpt hem om zijn carriere vooruit te helpen. 

Jack & Jill

Jack heeft het voor elkaar. Hij heeft een mooi huis, een goedbetaalde job en een prachtig gezin. Zijn reputatie is heel belangrijk voor hem. Wanneer zijn tweelingzus Jill langskomt voor de feestdagen, kijkt hij daar steeds tegenop. Ze is namelijk erg lomp, onbeleefd en impulsief. Beide rollen worden hilarisch vertolkt door Adam Sandler

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top