De tv-tips van de week (van 5/8 t.e.m. 11/8)

Series | Wat is er de komende dagen op de buis? Dat verneem je hier!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Alita: Battle Angel

Alita: Battle Angel speelt zich een aantal eeuwen in de toekomst af. De achtergelaten cyborg Alita wordt gevonden op de vuilnisbelt van Iron City door de barmhartige cyber-arts Ido. Hij neemt de bewusteloze Alita mee naar zijn kliniek. Wanneer Alita ontwaakt, heeft ze geen herinnering aan wie ze is en herkent ze de wereld waar ze zich in bevindt niet. Alles is nieuw voor Alita, elke ervaring beleeft ze voor het eerst. Terwijl ze haar nieuwe leven op de rit probeert te krijgen in de verraderlijke straten van Iron City doet Ido zijn best om Alita af te schermen voor haar mysterieuze verleden.

Sciencefictionfilm (2019) van James Cameron en Robert Rodriguez met Rosa Salazar, Christoph Walz, Jennifer Connelly, Keean Johnson en Mahershala Ali.
Vanaf 5 augustus in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx


Bekijk ook:
Dit moet je weten over Alita: Battle Angel
Win een exclusieve tekening van jezelf in de stijl van de film Alita: Battle Angel

Film

All the President’s Men

In de aanloop naar de verkiezingen van 1972 brengt journalist Bob Woodward van The Washington Post verslag uit van een inbraak in het hoofdkwartier van de Democraten. Tot zijn verbazing werkt een aantal grote advocaten op de zaak, wat zijn aandacht nog meer trekt.

Amerikaanse politieke thriller (1975) van Alan J. Pakula mat Dustin Hoffman, Robert Redford, Jack Warden, Martin Balsam en Hal Holbrook.
Woensdag 7 augustus om 21u15 op Canvas

If Beale Street Could Talk

If Beale Street Could Talk speelt zich af in het begin van de jaren 70 in Harlem, New York en vertelt het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde tussen Clementine ‘Tish’ Rivers en Alonzo ‘Fonny’ Hunt. Na een jarenlange vriendschap durven zij op 19 en 20 jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar en dromen zij van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Tish ontdekt dat ze zwanger is en samen met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen. Tish voelt zich machteloos maar ondanks alles houdt zij hoop en vertrouwt zij op de liefde tussen haar en Fonny.

Romantisch drama (2019) van Barry Jenkins gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin met Kiki Layne, Stephan James en Regina King
Vanaf 7 augustus in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Captain Philips

In april 2009 wordt het Amerikaanse vrachtschip 'MV Maersk Alabama' gekaapt door Somalische piraten. Om zijn bemanning te redden, biedt kapitein Richard Phillips zichzelf aan als gijzelaar. Terwijl hij gevangen zit, doet Phillips er alles aan om tijd te winnen. Intussen verdedigt piratenkapitein Muse zijn daden met lange preken over de perverse effecten van de globalisering.

Amerikaans drama gebaseerd op waargebeurde feiten (2013) van Paul Greengrass met Tom Hanks, Barkhad Abdi en Faysal Ahmed.
Woensdag 7 augustus om 20u35 op Q2

Bad Neighbours

Mac en Kelly, een jong stel met een pasgeboren baby, krijgen nieuwe buren. Het gaat echter om een studentenvereniging geleid door de charismatische Teddy Sanders die te pas en te onpas wilde feestjes organiseert. Mac en Kelly besluiten de studenten te saboteren, wat leidt tot een uit de hand gelopen burenruzie.

Amerikaanse komedie (2014) van Nicholas Stoller met Seth Rogen, Rose Byrne, Zac Efron, Ike Barinholtz en Dave Franco
Zaterdag 10 augustus om 20u25 op Q2

Series

Flack

Robyn werkt in de Londense pr-wereld. Als de beroemde kookboekenschrijver Anthony Henderson in een schandaal verwikkeld dreigt te raken, is het aan Robyn om de schade te beperken.

Britse tragikomische serie (2019) met Anna Paquin, Lydia Wilson en Rebecca Benson (1/6)
Vanaf maandag 5 augustus om 21u10 op NPO3

Maltese

Maltese is een elegant en nostalgisch Italiaans misdaaddrama van de makers van het succesvolle Gomorrah. In de zomer van 1976 keert inspecteur Dario Maltese terug naar zijn geboortestad Trapani voor het huwelijk van zijn beste vriend. Hij komt er middenin een moordonderzoek terecht en wordt geconfronteerd met wijdverspreide corruptie en maffiapraktijken van de Cosa Nostra. Kim Rossi Stuart (Romanzo Criminale) speelt de titelrol.

Italiaanse misdaadserie met Kim Rossi Stuart, Francesco Scianna, Antonio Milo en Roberto Nobile
Vanaf dinsdag 6 augustus (telkens twee afleveringen) om 22u10 op Canvas

GLOW

GLOW brengt het fictieve, maar op ware gebeurtenissen geïnspireerde verhaal van een team vrouwelijke pro-wrestlers in de jaren 80. Trefwoorden: drama, worstelende vrouwen, strakke glitterpakjes, body slams en véél haarlak. Seizoen 3 volgt de ladies van GLOW tot in Las Vegas, waar ze headliners zijn in het Fan-Tan Hotel en Casino. De dames komen er echter al snel achter dat het niet alleen glitter en glamour is in Sin City…

Komische dramaserie van Liz Flahive en Carly Mensch met Alison Brie, Betty Gilpin, Sydelle Noel en Britt Baron.
Vanaf vrijdag 9 augustus beschikbaar op Netflix

Bekijk ook:

Netflix in augustus: deze films en series komen eraan!

The Crossing

Op een dag spoelen er 47 vluchtelingen aan op het strand van het rustig vissersdorpje Port Canaan. De overlevenden beweren dat ze uit de toekomst komen, waar ze worden opgejaagd door mutanten. Sheriff Jude Ellis en DHS-agente Emma Ren onderzoeken de mysterieuze zaak, maar ook de FBI gaat op zoek naar antwoorden.

Amerikaanse sciencefictionserie (2017) van Rob Bowman met Steve Zahn, Natalie Martinez, Rob Campbell, Rick Gomez en Marcuis Harris (1/11)
Vanaf zondag 11 augustus om 22u30 op Q2

Documentaires

The Fourth Estate

Het uithoudingsvermogen van de politieke verslaggevers van The New York Times wordt op de proef gesteld als ze zich aanpassen aan een non-stopnieuwscyclus, de onvoorspelbaarheid van het Witte Huis en een president die hen ‘de vijand van het volk’ noemt. In de tijd dat Donald Trump de eed aflegt, wedijveren The Times en The Washington Post om de primeurs.

Amerikaanse documentairereeks (2018) van Liz Garbus over het reilen en zeilen op de redactie van The New York Times tijdens het eerste jaar van Donald Trumps presidentschap (1/4) (herh.)
Vanaf maandag 5 augustus om 20u20 op Canvas

Avicii: True Stories

Op 29 maart 2016 kondigt Avicii (artiestennaam van Tim Bergling) plots aan dat hij niet meer zal touren, terwijl hij aan de top van zijn carrière staat, met fans over de hele wereld. In deze documentaire deelt Bergling voor het eerst zijn verhaal, hoe hij in zijn kleine studio begon en later over heel de wereld draaide. Met medewerking van Chris Martin, Wyclef Jean, Nile Rogers, David Guetta en Tiësto.

Zweeds-Nederlandse muziekdocumentaire van Levan Tsikurishvili (2017) over de vorig jaar overleden Zweedse dj en producer Avicci.
Donderdag 8 augustus om 22u55 op Canvas

Noma: My Perfect Storm

Noma, het restaurant van de gevierde Deense sterrenkok en gastronomische revolutionair René Redzepi, werd al viermaal uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Als kind van migranten steed Redzepi snel op de maatschappelijke ladder dankzij zijn visionaire en consequent noordse en seizoensgebonden keuken. Aan dat succesverhaal gaat heel wat hard werk vooraf.

Britse documentaire (2015) van Pierre Deschamps over het Deense toprestaurant Noma (herh.)
Donderdag 8 augustus om 21u op NPO3

Cuba na Castro

Yuri leert het land dat hij vijftien jaar eerder in armoede achterliet, opnieuw kennen. Ouder en wijzer durft Yuri zijn verleden onder ogen te zien en onderzoekt hij wat er nou klopt van de verhalen over verandering op Cuba. Hij ontmoet Cubanen die een heel andere opvatting over het land hebben dan hij. Bijvoorbeeld zijn eigen opa, die Fidel Castro onomwonden zijn 'held' noemt. En de Duits-Cubaanse Mariana, die is teruggekeerd naar Cuba om daar haar leven als muzikant op te bouwen.

Nederlandse documentairereeks (2018) van Maaike de Gruyter waarin Yuri Capetillo Hardy een bezoek brengt aan zijn geboorteland Cuba in het post-Castro-tijdperk
Vrijdag 9 augustus om 20u20 op Canvas

Sport

Voorronde Champions League

Rechtstreeks verslag van Club Brugge - Dinamo Kiev, heenwedstrijd in de derde voorronde van de UEFA Champions League, vanuit het Jan Breydelstation in Brugge.

Dinsdag 6 augustus om 20u25 op Q2 en Proximus Sports 1

Bekijk ook:
Mag Club Brugge blijven dromen van de Champions League?

EK wielrennen

Van woensdag 7 augustus tot en met zondag 11 augustus vindt in het Nederlandse Alkmaar het EK wielrennen plaats. Een spannend, meerdaags programma waarin junioren, beloften en eliterijders strijden om de felbegeerde wit-blauwe Europese kampioenentruien. Woensdag staat de gloednieuwe Mixed Team Relay wedstrijd op het programma. Op donderdag volgt de tijdrit elite bij zowel de vrouwen als de mannen. Zaterdag heeft de wegwedstrijd bij de vrouwen elite plaats. Zondag wordt het EK afgesloten met de wegwedstrijd bij de mannen.

Vanaf woensdag 7 augustus bij Sporza op Eén

Bekijk deze programma's live waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je ze tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top