Verborgen pareltjes op Netflix: onze kijktips voor deze maand

Series | Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten elke maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, maar een aantal minder opvallende titels vallen vaak dikwijls uit de boot.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als je door het grote bos de kleinere bomen niet meer ziet: deze (reality)series en docu's zijn wel degelijk de moeite waard. Onze selectie van deze maand: Sugar Rush, Designated Survivor: 60 Days, The Great Hack, Last Chance U, Bonusfamiljen en The Last Czars.

Sugar Rush

Bakwedstrijden kennen we in alle soorten en maten, en toch is er met Sugar Rush een nieuwe dimensie aan toegevoegd. Behalve tegen concurrenten bakken de vier koppels namelijk tegen de klok. Ze krijgen een beperkte tijd voor de eerste twee opdrachten. De tijd die de beste twee koppels overhouden mogen ze meenemen naar de finale. Behalve dit nieuwe element ligt het niveau bij Sugar Rush ontzettend hoog. Er worden absolute pareltjes gemaakt, want nog indrukwekkender is door de tijdsdruk.

Sugar Rush: 2 seizoenen, nu te zien op Netflix

Designated Survivor: 60 Days

Het verhaal van Designated Survivor is definitief voorbij. Nadat Kiefer Sutherland al liet doorschemeren dat het een lastig verhaal werd voor de serie, hakte Netflix de knoop door en maakte het de annulering bekend. Daarmee is Designated Survivor na drie seizoenen ten einde gekomen.

De diehard fans kunnen echter toch nog wel even vooruit. Er is sinds juli namelijk een remake van de serie onderweg: 'Designated Survivor 60 Days'. Als door een catastrofale aanval op de Nationale Vergadering de leiders van het land omkomen, moet minister van Milieubeheer Park Mu-jin razendsnel aan de slag om Korea door de chaos heen te helpen. En daarvoor heeft hij zestig dagen de tijd.

Designated Survivor: 60 Days: 1 seizoen, met tot 29 augustus elke donderdag 2 nieuwe afleveringen
Designated Survivor: 3 seizoenen, nu te zien op Netflix

The Great Hack

De documentaire 'The Great Hack' laat zien hoe het Brits-Amerikaanse databedrijf Cambridge Analytica de persoonlijke gegevens van miljoenen Facebookgebruikers misbruikte om de Brexit erdoor te duwen en om Donald Trump naar het Witte Huis te catapulteren. De invloed van big data wordt door deze docu nog maar eens pijnlijk duidelijk.

The Great Hack: documentaire, nu te zien op Netflix

Last Chance U

De documentairereeks 'Last Chance U' heeft in het vierde seizoen een nieuw hoogtepunt bereikt. De serie draait om jonge Amerikanen die strijden om een laatste kans als professional American Footballer. Velen hebben problemen gehad en zijn daardoor weggestuurd bij de grote colleges, op kleine scholen proberen ze voor hun laatste kans te gaan. Vaak hebben ze zoveel talent dat ze op dat niveau weten te schitteren. Dit jaar gaat het anders bij de Indy Pirates. Het wordt een rampzalig seizoen, waardoor de reeks nog meer pijn bloot legt.

Last Chance U: 4 seizoenen, nu te zien op Netflix

Bonusfamiljen

De Zweedse dramedy 'Bonusfamiljen' draait om Lisa en Patrik, een gelukkig stel dat in verwachting is van hun eerste gezamenlijke kind. Het is namelijk niet het eerste gezin dat ze stichten. Lisa is al getrouwd geweest met Martin, waaruit een zoon (Eddie) en dochter (Bianca) zijn voortgekomen. Patrik heeft samen met Katja een zoon gehad: William. En nu komt er dus nog een kleintje bij, al weet nog niemand dat behalve Lisa en Patrick.

Bonusfamiljen: 3 seizoenen, nu te zien op Netflix

The Last Czars

De zesdelige miniserie 'The Last Czars' toont het einde van de Romanov-dynasty. We worden meegenomen naar de sociale onrust in Rusland aan het begin van de 20ste eeuw. Als tsaar Nicolaas II zich tegen alle veranderingen keert, ontstaat er een revolutie en wordt het einde van een dynastie ingeluid. Ook zien we hoe zijn vrouw een grote invloed uitoefent op de verkeerde keuzes van tsaar Nicolaas II.

The Last Czars: 1 seizoen, nu te zien op Netflix

Liefhebbers van geschiedenis en cultuur worden ook op Canvas in de watten gelegd. In het drieluik 'Empire of the Tsars : Romanov Russia' (15, 22 en 29 augustus) volgt de Britse historica en tv-presentatrice Lucy Worsley het spoor van de Romanovs, de machtige dynastie die meer dan drie eeuwen lang over Rusland regeerde.

Bekijk deze docuserie op Canvas met Proximus Pickx, waar je ook bent, of neem je favoriete programma op via de tv-gids!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV!

Lees ook:
Netflix in augustus: deze films en series komen eraan!
Films en series die binnenkort van Netflix verdwijnen, dus kijk ze nog snel
De zomer van Canvas: coole kijktips in augustus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top