Bradley Cooper in vorm: zijn beste films

Films | De Amerikaanse superster Bradley Cooper is een veelgevraagde acteur en minstens even begeerd bij de vrouwen vanwege zijn looks. Hij startte relatief laat met acteren, op zijn 24ste, dankzij een rolletje in 'Sex and the City'. Maar sindsdien is zijn filmografie een lange lijst, verschijnt hij bijna elk jaar op het grote scherm en was hij zelfs drie jaar lang de best betaalde acteur. We sommen graag even de filmische hoogtepunten op uit zijn carrière.

Door MF

Deel dit nieuws

Wedding Crashers (2005)

In het begin van je acteercarrière naast Owen Wilson, Christopher Walken en Vince Vaughn staan? Dat is een mooie start! De twee hoofdpersonages van deze film hebben de gewoonte om mee te feesten op het huwelijk van onbekenden om vrouwen te ontmoeten, tot ze worden meegetroond op een familieweekend. Cooper speelt de doorgedraaide en agressieve vriend van een van de vrouwen waar het hoofdpersonage een oogje op heeft. Cooper zelf vond het verfrissend dat hij eens de slechterik mocht spelen in de plaats van de romanticus. 

Three Days of Rain (2006)

Naast het grote scherm heeft Cooper zich ook al aan het theater gewaagd. In 2006 stond hij op Broadway naast niemand minder dan Julia Roberts en Paul Rudd. In het stuk speelde hij Pip/Theo, de zoon en tegelijk de vader in flashbackscènes. Hij ontving voor deze prestatie, samen met Julia Roberts, de Audience Choice Awards en voelde zich vereerd om naast zulke grote namen te mogen spelen. 

Older than America (2008)

Cooper vertolkte in het begin van zijn carrière een iets serieuzere rol dan we van hem gewoon zijn. Hij speelde Luke Peterson, een wetenschapper die een aardbeving onderzoekt in het Fond-du-Lac reservaat in Minnesota. In datzelfde reservaat ontdekt het hoofdpersonage een gruwelijke feiten uit het verleden van haar eigen Inheemse Amerikaanse gemeenschap. Een dramafilm waar Cooper zijn waaier aan acteertalenten op kon loslaten. 

The Hangover (2009)

Deze bekende komedie was de grote doorbraak van Cooper. In zijn rol als Phil, de leider van een groepje vrienden, toont hij hoe droog en hilarisch hij omgaat met het grootste probleem in de film: de bruidegom die verdwenen is na een nachtje stappen. En dan zijn er nog de tijger en de baby in hun hotelkamer, de gestolen politiewagen en het geheime huwelijk in Las Vegas… Dankzij het grote succes konden we Cooper/Phil nog twee keer bewonderen in de vervolgfilms. 

Deze film (The Hangover 1,2 en 3) is beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Valentine’s Day (2010)

In 'Valentine’s Day' laat Cooper zich van zijn meest romantische kant zien. Hij speelt Holden, een man die naast een vrouwelijke marineofficier (Julia Roberts) belandt op het vliegtuig en een fijn gesprek heeft over het leven en de liefde. Opnieuw werd Bradley dus gecast met Roberts, maar je zal ook een reeks andere topnamen herkennen, zoals Patrick Dempsey, Anne Hathaway, Taylor Swift en Aston Kutcher.   

The A-Team (2010)

Een explosieve film waarin Cooper een lid van het A-Team vertolkt, naar de gelijknamige serie uit de jaren ‘80. In de film ontsnapt een groep militairen uit de gevangenis na een onterechte opsluiting. Ze gaan (zwaarbewapend) op pad om wraak te nemen en hun naam te zuiveren. Naast Cooper vinden we een topcast met namen als Liam Neeson, Quinton Jackson en Jessica Biel

Limitless (2011)

Volgens de film zouden we maar 20% van onze hersencapaciteit gebruiken. Maar een simpel pilletje kan ervoor zorgen dat we voor 100% toegang hebben tot onze talenten. Je kan sneller talen leren, complexe wiskundige vraagstukken oplossen, je zelfvertrouwen stijgt… kortom het lost al je problemen op. Bradley Cooper speelt Eddie, de schrijver die ongekende successen boekt na het nemen van zo’n pilletje. En dankzij Coopers natuurlijke charme lijkt de rol hem op het lijf geschreven. 

Silver Linings Playbook (2012)

Bradley speelt de rol van Pat, een man met een bipolaire stoornis die net gescheiden is van zijn vrouw. Hij vindt troost bij de weduwe Tiffany (gespeeld door Jennifer Lawrence), die ook met heel wat worstelt. Tiffany overtuigt Pat om mee te doen aan een danswedstrijd. Ze focussen volledig op de wedstrijd en gaan samen om met hun problemen, mentale stoornissen en andere moeilijkheden op hun pad.  

Deze film is beschikbaar in Movies & Series van Proximus Pickx.

American Sniper (2014)

Een pakkende film over Amerika’s bekendste sluipschutter, Chris Kyle. Bradley Cooper staat erom gekend geen uitdaging uit de weg te gaan. Voor de rol van Chris deed Cooper aan intensieve krachttraining en volgde hij een strikt dieet om 18 kilogram spiermassa bij te kweken. De film ontving heel wat positieve reviews en bracht meer dan 540 miljoen dollar op. 

Deze film is beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

A Star is Born (2018)

Bradley acteerde niet alleen in deze muzikale hit, het was ook zijn debuut als regisseur. Vier jaar lang bereidde hij zich voor op deze rol door onder andere te leren zingen en piano en gitaar te leren spelen. Bradley speelt aan de zijde van Lady Gaga. De twee hebben een ingewikkelde, maar pure romance in de film, die gaat over het succes van Ally als zangeres. Samen schreven ze de meerderheid van de liedjes uit de film en ze werden genomineerd voor meerdere muziek- en filmawards. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top