Realityshows die in de hele wereld populair zijn

Films | 'Keeping up with the Kardashians' is waarschijnlijk een van de populairste realityshows ter wereld. De show bestaat al 12 jaar: een record!

Door MF

Deel dit nieuws

Keeping up with the Kardashians

Naast de drama's en andere schandalen waarin de familie verzeild raakt, onderscheidt deze realityshow zich ook door de kinderen die je ziet opgroeien, zoals Kylie en Kendall Jenner. Kim Kardashian heeft haar populariteit aan deze show te danken. Ze trad al snel via de sociale media in contact met de fans van de show. De televisiezender E! mag best fier zijn dat het in 2007 een contract tekende met de Kardashians...

The Real World

MTV begon in 1992 (ja, je leest het goed!) met de eerste realityshow. Wie herinnert zich nog 'The Real World'? Tot in 2017 moesten zeven mensen die elkaar niet kenden jaarlijks leren samenleven onder het alziende oog van de camera's. De show ging elk seizoen naar een andere stad. En of het appartement of huis nu in New York, Philadelphia of San Francisco lag, de groep deelnemers ging op een bepaald moment altijd wel met elkaar in de clinch. Je kan een aantal seizoenen herbekijken op Amazon Prime.

The Osbournes

Voor de Kardashians en hun blingbling hoge ogen gooiden, waren er de Osbournes en hun rock-'n-rollbestaan. Van 2002 tot 2005 volgden duizenden kijkers het dagelijkse leven van de familie Osbourne op MTV. Een samenvatting van de vier seizoenen? De zanger van Black Sabbath kent heel wat scheldwoorden! Met zijn vrouw Sharon en zijn kinderen Jack en Kelly wist Ozzy Osbourne heel wat mensen te entertainen. De show was een van de best bekeken programma's op MTV sinds de zender in 1981 werd opgericht.

American Idol

Lang voor het bestaan van 'The Voice' wist een gelijkaardige show duizenden kijkers voor het scherm van ABC te kluisteren. Het opzet van 'American Idol': de volgende muzikale sensatie ontdekken. Zoals in elke muzikale realityshow zingen de deelnemers voor een jury en worden ze door het publiek geëlimineerd naarmate de show vordert. De show was van 2012 tot 2016 te zien en de bekendste winnares was Kelly Clarkson. De anderen zijn idolen in de Verenigde Staten, maar onbekend bij ons. 

The Simple Life

Deze realityshow maakte van Paris Hilton een ster, maar heeft vooral ook haar vriendschap met Nicole Richie kapot gemaakt. Van 2003 tot 2007 zagen we Nicole Richie en Paris Hilton aan het werk op een boerderij waar ze, ver weg van hun luilekkerleven in Hollywood, handenarbeid moesten verrichten. 'The Simple Life' was eerst te zien op Fox en daarna op E! en is grappig, ongemeen grappig! Vaak ten koste van de twee fashionista's zelf trouwens!

America's Next Top Model

'America's Next Top Model' heeft zomaar eventjes 24 seizoenen op zijn actief staan dus we kunnen zeker van een succes spreken! De show was eerst op UPN en daarna op The CW te zien. Je kan hem ook streamen op Hulu. Het principe van deze realityshow is eenvoudig: men gaat op zoek naar het volgende topmodel dat het zal maken en op elke cover van de magazines te zien zal zijn. De winnares krijgt de kans om haar modecarrière uit te bouwen.

Big Brother

Nog een realityshow van MTV. Het waren echt wel de voorlopers van het genre! 'Big Brother' is een soort vervolg op 'The Real World', waarbij verschillende mensen samen in een huis worden gezet. Het verschil is dat de producers nu aansturen op concurrentie, ruzie, drama en tranen. Wie is de baas in huis? Wie wordt geëlimineerd? De uitdagingen zaaien verdeeldheid onder de kandidaten, met als resultaat entertainment voor de kijker en buitensporige televisie.

The Real Housewives

Zijn 'The Real Housewives' ook 'desperate'? Ze zijn in elk geval onmogelijk. Deze realityshow volgt al sinds 2006 meerdere vrouwen in een bepaalde stad. Elk seizoen komt overeen met een stad in de Verenigde Staten, Canada, Australië en zelfs Hongarije en Zuid-Afrika. Uiteraard hebben deze vrouwen geen tekort aan geld en botox. 'The Real Housewives' staat garant voor drama, levenslessen en geruzie.

The Bachelor

In 2002 lanceerde ABC het eerste seizoen van 'The Bachelor' en creëerde zo een nieuw soort realityshow. De synopsis is simpel: een vrijgezel leeft met een harem meisjes die ervan dromen met hem te trouwen. Op het einde van het seizoen moet hij zijn favoriet kiezen. Uiteraard vindt de show plaats op een warme plek, zodat iedereen halfnaakt in het zwembad kan zwemmen. Het jaar erna zond ABC ook 'The Bachelorette' uit, de vrouwelijke variant van de show.

Survivor

Je kent het principe: kandidaten worden op een eiland gedropt. Daar moeten ze twee teams vormen en allerlei uitdagingen het hoofd bieden. Wie de beste overlevingstechnieken heeft, maakt kans de show te winnen. Maar de kandidaten kunnen elkaar ook elimineren en dus wordt het al snel ook een strategisch spel. Overleven is gemakkelijker in de jungle dan met andere mensen om je heen...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top