De jaren 80 zijn weer hip dankzij 'Stranger Things'

Series | 'Stranger Things' was een regelrechte hit en een fenomeen op het kleine scherm. Deze serie is erin geslaagd deel uit te maken van ons dagelijkse leven en heeft ook de winkels overspoeld. Tal van voorwerpen, accessoires en looks van de jaren 80 (het tijdperk waarin de Netflix-serie zich afspeelt) zijn in 2019 helemaal terug van weggeweest. Dankzij Eleven en haar vrienden!

Door MF

Deel dit nieuws

De scrunchie

Eigenlijk had die toch wel in de jaren 80 mogen blijven. Helaas, dit typische accessoire van de jaren 80 mocht volgens de regisseurs van 'Stranger Things' niet ontbreken. Eleven draagt het dan ook vol trots bovenop haar hoofd. In een hoge paardenstaart, nog zo'n fenomeen dat opnieuw in de mode zal komen!

De BMX

Heel wat merken surfen mee op de golf van 'Stranger Things'. Zo ook BMX, dat zijn verkoop sinds het eerste seizoen van de succesrijke serie enorm zag stijgen. De serie geeft heel wat visibiliteit aan het fietsenmerk gezien de groep kinderen die een centrale rol speelt zich enkel en alleen met een BMX verplaatst. In een interview met Telerama geeft de regisseur Mat Duffer een woordje uitleg: "In die tijd namen we onze fietsen en reden we door de bossen. We hadden de indruk dat op elk moment een dol avontuur kon beginnen."

De pet met motieven

Ook kledingmerken genieten mee van het succes van 'Stranger Things'. Ze zouden gek zijn het niet te doen: duizenden geeks zijn er maar al te blij mee. Pull&Bear, H&M en Levi's hebben een capsulecollectie van 'Stranger Things' op de markt gebracht en andere merken focussen op de kleren en accessoires die je vaak in de serie ziet opduiken. Zoals de petjes van Dustin. De pet van seizoen 3 is heel opzichtig en dat was alles wat nodig was om de modetrend te (her)lanceren!

Minirobots

Sinds 'The Big Bang Theory' is geek zijn een beetje trendy geworden. 'Stranger Things' ging gewoon op hetzelfde elan verder. De vintage minirobots die je in de serie ziet, kan je nu gemakkelijk voor een redelijke prijs op de kop tikken in plaats van enkel op eBay voor een prijs die je rekening pijn doet.

Dungeons & Dragons

Nerds en geeks, je hebt nu geen excuus meer nodig om met je vintage speelgoed te spelen of om Dungeons & Dragons boven te halen! Het bekende spel van onze jeugd bracht onlangs een nieuwe editie uit in de kleuren van de serie. En om je eerste avond Dungeons & Dragons helemaal onvergetelijk te maken, bracht Polaroid ook een limited edition van zijn iconische vintage apparaat, de OneStep 2, op de markt.

Vintage zonnebrillen

Daglicht is niet zo vaak te zien in 'Stranger Things'. En de weinige zonnestralen die toch hun opwachting maken, vragen natuurlijk om een zonnebril. Uiteraard zijn die ook vintage. Billy in reddersoutfit met pilotenbril: meer was niet nodig om deze zonnebril weer het hebbeding van de dag te maken.

Volumineuze kapsels

Madonna lanceerde deze look in de jaren 80. Hoe meer volume, hoe trendyer je eruit zag. Aangezien de regisseur van 'Stranger Things' de kijker absoluut wou onderdompelen in de jaren 80, moest ook het haar van de personages eraan geloven. En dus kruipen de acteurs met volumineuze, zelfs wat onverzorgde kapsels in de huid van hun Netflix-personages.

Een regenjas

In een scène van seizoen 3 van 'Stranger Things' zien we Eleven in een rode regenjas en Max in een gele. Laat je K-Way dus maar in je kast hangen en haal je regenjas weer boven. Meerdere merken, waaronder River Island en Primark, hebben een lijn regenjassen gelanceerd. En aangezien we in België wonen, is deze modetrend voor ons natuurlijk goed nieuws!

Het ruitjeshemd

Natuurlijk mag het ruitjeshemd niet in de dresscode van de jaren 80 ontbreken! Als je echt in het verleden wil duiken, draag je het losjes met een jeans met hoge taille. In seizoen 3 van 'Stranger Things' zijn Eleven en haar ruitjeshemd onafscheidelijk voordat Max haar een nieuwe look aanmeet.

De punklook

Wie kan de punkers van de jaren 80 vergeten? Weet je nog hoe Eleven in seizoen 2 de 'bad ass' in punkoutfit speelde? Zwart haar met gel, met zwarte kohl omrande ogen en een donkere outfit: de perfecte ingrediënten voor een onvervalste punklook. Een stijl die trouwens nooit helemaal verdwenen is, maar die jongeren zich nu wel opnieuw toe-eigenen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top