Get moving: de meest sportieve films

Films | Of het nu een warme zomeravond is of een regenachtige herfstdag, sporten is altijd gezond. Heb je je favoriete sport nog niet gevonden? Bekijk dan zeker deze 10 sportieve films en wie weet vind je een nieuwe hobby, van dans tot tennis, basketbal of zelfs boksen!

Door MF

Deel dit nieuws

Step up

Na het kijken van de 'Step Up'-films wil je je spontaan inschrijven in de dansschool. Channing Tatum speelt de rol van Tyler, een blanke jongen die opgroeit in een zwarte buurt en houdt van hiphop. Wanneer hij een taakstraf krijgt en in een dansschool moet werken, ontdekt hij dat er meer dansstijlen zijn dan zijn stoere moves. Samen met Nora (Jenna Dewan) ontwikkelt hij een eigen (zwoele) dansstijl. Meer danskriebels? Dan is er goed nieuws, want er zijn een heleboel 'Step Up'-vervolgfilms, met weliswaar andere acteurs in de hoofdrol. 

Moneyball

Dit is het waargebeurde verhaal van Billy Beane, de manager van het baseballteam van Oakland. Beane (Brad Pitt) moet een volwaardig team samenstellen en doet dit op basis van analytische gegevens en onverwachte invalshoeken binnen de baseballwereld. Samen met zijn assistent Peter Brand (Jonah Hill) neemt hij spelers aan die in andere teams nooit aan slag zouden komen. Hij verbaast de hele wereld en al zeker wanneer zijn strategie blijkt te werken en het nieuwe model wordt. 

Rocky

De begintune van Rocky herkent iedereen vanaf de eerste noot. Sylvester Stallone is Rocky Balboa, een Italiaans-Amerikaanse man die in een lokale club aan vechtsport doet. Hij blijkt talent te hebben en mag deelnemen aan het wereldkampioenschap voor zwaargewichten. Ook al wordt hij onderschat, toch traint hij als een echte kampioen. 

Coach Carter

Samuel L. Jackson is coach Carter. Een groep zwarte studenten vormt een basketbalploeg op school. Wanneer hun nieuwe coach het veld oploopt, begint het spel pas. Hij coacht ze zoals ze nog nooit gecoacht werden. Hij motiveert hen en zorgt dat de jongens op het rechte pad blijven, met als enige voorwaarde dat ze goede punten halen. Maar wanneer hun punten zakken, beslist hij om de sportzaal af te sluiten, onder groot protest van de spelers, de school en zelfs de gemeenschap. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. 

Borg vs McEnroe

Tennislegendes en aartsrivalen Björn Borg en John McEnroe komen tijdens de finale van 1980 tegenover elkaar te staan op het grasveld van Wimbledon. McEnroe is een explosieve speler die graag aanvalt, op en naast het veld. De Zweed, Borg, is kalm en ingetogen. Een legendarische match verfilmd. Leuk weetje, de zoon van Björn Borg kreeg een rol in de film en speelt zijn vader op 13-jarige leeftijd.  

Bend it Like Beckham

De 18-jarige Jess Bhamra (Gurinder Chadha) houdt van voetbal en heeft een enorm talent. Samen met haar vriendin Jules (Keira Knigthley) speelt ze in het lokale vrouwenteam, waar ze gecoacht worden door Joe (Jonathan Rys Meyers). Maar de Indiase familie van Jess is traditioneel en gelooft niet in het talent van hun dochter, laat staan dat ze in voetbaltenue mag verschijnen. 

Space Jam

De wereldbekende basketbalspeler Michael Jordan in combinatie met Bugs Bunny… en een hitfilm was geboren. De voorloper van de live action movies zoals we ze nu kennen, combineerde animatiefiguren en acterende atleten. Tussen 1993 en 1995 was Jordan even out, maar 'Space Jam' vult het gat voor hem in. Tijdens zijn pauze moest Jordan – althans volgens 'Space Jam' – de wereld redden en samen met de Looney Tunes-figuren een basketbalmatch winnen tegen aliens.  

42

De film ‘42’ is het waargebeurde verhaal van baseballspeler Jackie Robinson. Hij was de eerste zwarte speler in het volledig blanke team van de Dodgers. Het team en het publiek moesten niet weten van de nieuwe atleet, maar teammanager Branch Rickey hield voet bij stuk. De film draait om het enorme talent van Robinson en de trieste realiteit van het Amerikaanse racisme in de jaren ’40.  

Jerry Maguire

Sportvertegenwoordiger Jerry Maguire (Tom Cruise) wordt ontslagen en start zijn eigen bedrijf. Hij probeert zijn leven en business opnieuw op de rails te krijgen door een van zijn oude klanten, Rod (Cuba Gooding Jr.), aan boord te halen. Maar daarvoor moet Rod zich wel aan bepaalde afspraken houden, want Jerry wil de commerciële wereld van de sport veranderen, in positieve zin. Zijn assistente (Renée Zellweger), die bij Jerry’s ontslag vrijwillig is meegegaan, helpt hem bij alles wat hij doet, waardoor er stilaan een band ontstaat die meer is dan enkel professioneel. 

Dirty Dancing

We sluiten af met nog een zwoele dansfilm, die elk meisje zal doen verlangen naar haar eigen dansleraar. De 17-jarige Frances/Baby (Jennifer Grey) is op vakantie met haar ouders. Ze ontmoet er Johnny (Patrick Swayze), een van de dansleraars in het resort. Hij leert haar alle swingende dansbewegingen en ze brengen de vakantie al dansend door, onder het afkeurend oog van haar vader. You’ll have the time of your life!  

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top