Liverpool of Manchester City: wie pakt de eerste prijs van het seizoen in Engeland?

Sport | Zondag strijden regerend landskampioen Manchester City en de nummer twee uit de competitie, Liverpool, in Wembley om de Community Shield. Je kan de wedstrijd live volgen op Eleven Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Manchester City won vorig seizoen zowel de titel als de FA Cup en krijgt zo in de Community Shield de nummer twee uit de competitie tegenover zich. Het team van coach Pep Guardiola begon het vorige seizoen met een overwinning tegen Chelsea en is dus de titelverdediger in de supercup. City moest deze zomer afscheid nemen van kapitein Vincent Kompany en versterkte zich met verdedigend middenvelder Rodri van Atletico Madrid, de 'nieuwe Busquets'. Kevin De Bruyne en co gaan alvast voluit voor een derde titel op rij.

Liverpool gaf zich vorig seizoen pas op de laatste speeldag gewonnen in de titelstrijd, maar bekroonde zijn seizoen later toch nog met de overwinning in de UEFA Champions League. Het team van Jürgen Klopp kende een kwakkelende voorbereiding, ondanks het feit dat er nauwelijks nieuwkomers of vertrekkers zijn. Clubicoon Daniel Sturridge kreeg geen nieuw contract, onze landgenoot Divock Origi tekende wel een nieuw langdurig contract. Geeft hij zijn nieuw contract wat extra glans met een overwinning in de Community Shield?

Zondag 16u
Liverpool - Manchester City (Eleven Sports 1)

Eleven Sports maakt deel uit van het All Sports aanbod van Proximus Pickx. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top