Van 16 tot en met 25 augustus wordt in Antwerpen het EK hockey afgewerkt bij de mannen en de vrouwen. Kunnen de Red Lions zich na de wereldtitel voor het eerst kronen tot Europees kampioen? Pakken de Red Panthers een medaille voor eigen publiek? Je kan de wedstrijden live volgen op Proximus Pickx via Eleven Sports.
Als wereldkampioen starten de Red Lions als absolute topfavoriet aan het EK in eigen land. Na hun nederlaag in de finale van de Pro League tegen Australië moesten de Belgen wel hun eerste plaats op de wereldranglijst afstaan. Op het EK wordt een duel op het scherpst van de snee verwacht met eeuwige rivaal Nederland. In de groepsfase van de Pro League gingen de Red Lions nog twee keer de boot in tegen de noorderburen, in de halve finale werden ze wel verslaan. Op het EK van 2017 in Amsterdam verloor België de finale van Nederland nadat ze een 2-0 voorsprong weggaven. De Red Lions starten dit EK in een poule met Engeland, Spanje en Wales. In de andere groep nemen Nederland, Duitsland, Ierland en Schotland het tegen elkaar op.

Ondertussen zijn de Red Panthers aan een heuse opmars bezig in de internationale hockeywereld. Na een sterke Pro League, die ze beëindigden op plaats vijf, doken de Belgische vrouwen de top tien van de wereld binnen. Op het vorige EK pakten de Panthers nog het zilver en ook nu ambiëren ze resoluut een finaleplaats. Tegenstanders in de poule zijn Nederland, Spanje en Rusland. In de andere groep nemen Engeland, Duitsland, Ierland en Wit-Rusland het tegen elkaar op.

De Red Lions openen vrijdag 16 augustus om 20u30 het toernooi tegen Spanje. De dag nadien beginnen de Red Panthers eraan met een topaffiche tegen Nederland. De finales worden op zaterdag 24 augustus (mannen) en op zondag 25 augustus (vrouwen) gespeeld.

Eleven Sports zal op zijn tv-kanalen alle wedstrijden van het EK hockey uitzenden, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. De wedstrijden van de Red Lions en van de Red Panthers, alsook de halve finales en de finales, zullen bovendien te zien zijn op de VRT bij Sporza en dus voor iedereen toegankelijk zijn.

Eleven Sports maakt deel uit van het All Sports aanbod van Proximus Pickx. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus.