Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

Sport | In augustus trekken de Europese voetbalcompetities zich na een kleine zomerpauze opnieuw op gang. Daarnaast wordt er nog gefietst, gehockeyd, getennist en geracet dat het een lieve lust is. En zoals steeds is Proximus Pickx je vaste leidraad.

Door MF

Deel dit nieuws

Voetbal nationaal

Nu het BAS zijn oordeel heeft geveld, kunnen we ons weer focussen op het sportieve luik. Met KV Mechelen in 1A en Beerschot in 1B dus.

De Jupiler Pro League trekt zich in het laatste weekend van juli al op gang, maar eind augustus krijgen we de eerste topper. Anderlecht gaat op 23 augustus op bezoek bij Genk, een eerste echte test voor de troepen van Kompany en Mazzu. De Limburgers begonnen alvast aan het seizoen met winst in de Supercup.

In de Proximus League wordt de aftrap op 2 augustus gegeven met de wedstrijd tussen Lokeren en Beerschot. Het wordt ook uitkijken naar wat promovendus Virton uit zijn mouw schudt. Alle matchen uit 1A en 1B zijn integraal te volgen op Proximus Sports, zoals steeds voorzien van professioneel commentaar.

Voetbal internationaal

Terwijl de Belgische competitie al op gang is getrapt, worden elders in Europa oefentoernooien afgewerkt. In München krijgt Bayern zo Real Madrid, Tottenham en Fenerbahce over de vloer voor de tweejaarlijkse Audi Cup. Op 30 juli speelt Eden Hazard tegen de Spurs van Alderweireld en Vertonghen, op 31 juli staan de finales gepland. De matchen zijn live en exclusief te volgen bij Proximus.

De International Champions Cup loopt ondertussen op zijn eind. Begin augustus staan er nog drie matchen op de kalender, drie duels om duimen en vingers bij af te likken. Op 3 augustus staan Manchester United en AC Milan tegenover elkaar, een dag later kruisen Tottenham en Inter de degens. Op 10 augustus volgt het slotakkoord met de clash tussen Juventus en Atlético. De matchen zijn afwisselend te volgen op Proximus Sports en Eleven Sports.

Tussendoor wordt er in het buitenland nog gestreden om enkele trofeeën. Op 3 augustus staan Dortmund en Bayern München tegenover elkaar in de Duitse Supercup, een dag later maken Manchester City en Liverpool onder elkaar uit wie de FA Community Shield in de lucht mag steken. Beide matchen zijn te volgen op Eleven Sports.

Op 14 augustus krijgen Chelsea en Liverpool een laatste test voor de voeten geschoven. De twee Engelse topclubs vechten onder elkaar uit wie de UEFA Super Cup in zijn kast zet. The Blues wonnen afgelopen seizoen de Europa League, terwijl Liverpool de Champions League in zijn kast zette. De Britse strijd is live te zien op Proximus Sports.

Na de oefentoernooien in alle uithoeken van de wereld beginnen ze ook in de Europese toplanden aan de competitie. Met het abonnement All Sports van Proximus hoef je niets te missen van al dat lekkers. Hoe vergaat het Thorgan Hazard bij Dortmund? Kan Benito Raman de Schalke-fans laten juichen? En het is uiteraard uitkijken naar de eerste passen van Hazard in Bernabeu en de ontwikkeling van Matthijs De Ligt bij Juventus.

Landskampioen Genk zien we komend seizoen meteen in de groepsfase van de UEFA Champions League, Club Brugge moet zich eerst nog door de laatste twee voorrondes haspelen, de eerste tegenstander is Dinamo Kiev. Op 6 augustus begint het Europese avontuur van Philippe Clement en co, een week later volgt de return. De laatste voorronde staat gepland op 20/21 en 27/28 augustus, Proximus Sports is jouw zender om alles op de voet te volgen.Op 29 augustus ken je trouwens ook de opvolger van Luka Modric, UEFA Speler van het Jaar. Proximus Sports zendt deze huldiging, samen met de loting van de groepsfase, live uit!

Wielrennen

Nu de Tour de France achter de rug is, staat het vizier van de wielrenners op Spanje. Op 24 augustus begint het peloton aan drie weken koersen in de Vuelta, met een vlakke tijdrit in de Gran Salida, een natuurpark in Alicante. Simon Yates verdedigt zijn titel van 2018. Normaliter krijgen we Tom Dumoulin aan de start, die de Giro en de Tour in het water zag vallen door een knieblessure. Op Eurosport kan je volgen of de Nederlander zijn seizoen positief kan eindigen.

Ook de fans van het klassieke werk worden niet vergeten, want op 3 augustus staat de Clasica San Sebastian op de agenda. Wie we daar zeker aan het werk zullen zien, is ene Remco Evenepoel. Die maakt in Spanje zijn 'klassieke' WorldTour-debuut, live te volgen via Eurosport.

Voor het kleinere rondewerk zakken we af naar de Lage Landen. Van maandag 12 augustus tot zondag 18 augustus wordt gezocht naar een opvolger voor Matej Mohoric, met onder meer de Muur van Geraardsbergen op het menu. De Binckbank Tour is live te volgen op Sporza.

Hockey

Winst in de Pro League zat er voor de Red Lions net niet in, in de finale toonde Australië zich te sterk. Maar met het EuroHockey Championship staat alweer een belangrijk toernooi voor de deur. De Belgische hockeymannen hebben twee goede reden om gemotiveerd te zijn. Als regerende wereldkampioen kunnen ze geen mal figuur slaan, en het is voor eigen publiek in Antwerpen.Ook de vrouwen zijn gebrand op een goede prestatie. De Red Panthers wacht in de groepsfase meteen een confrontatie met de noorderburen uit Nederland, de regerende wereldkampioen en kersvers winnaar van de Pro League. Van 16 tot 25 augustus kan je alle hockeygeweld volgen via Eleven Sports.

Motorsport

Tim Gajser stevent af op de wereldtitel in de koningsklasse van de motorcross. De Sloveen was de voorbije maanden bijna ongenaakbaar en telt al 173 punten voorsprong op Jeremy Seewer. In de GP van België in Lommel gaat hij op 4 augustus opnieuw op zoek naar de zege. Later volgen nog de GP van Italië (18/8) en de GP van Zweden (25/8), zoals steeds allemaal te volgen op Eurosport.

Autosport

Geen sportmaand zonder brullende motoren op Motorvision TV. Ook deze maand kunnen de autosportfans hun hart ophalen. Op 3 en 4 augustus trekt het British GP Championship naar het circuit van Brands Hatch in het Britse Kent.

We blijven in Engeland voor de volgende manche van de Endurance Le Mans Series, voor de vierde '4 uren' van het seizoen. Op 30 en 31 augustus razen de deelnemers over het welbekende circuit van Silverstone, waar ooit de allereerste F1-GP werd georganiseerd. Het Luzich Racing Team verdedigt er zijn eerste stek in het klassement.

Tennis

De oudjes blijven baas bij de mannen. Djokovic won de Australian Open en Wimbledon, Rafael Nadal zegevierde andermaal op Roland Garros. Zet die trend zich verder op de US Open?

In het Arthur Ashe Stadium gaat Serena Williams op zoek naar die felbegeerde 24ste Grandslamzege. In Melbourne en Parijs liep het vroegtijdig mis, in Londen werd ze in de finale weggespeeld door Simona Halep. Het zorgde voor drie verschillende winnaressen op een Grand Slam dit jaar. Vanaf 26 augustus kan je op Eurosport live volgen wie Novak Ðjokovic en Naomi Osaka opvolgen op de erelijst, op 8 september kennen we de uitslag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top