‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

Nog één, en dan zit het erop. Het zevende en laatste seizoen van Orange is the New Black is vanaf 26 juli te zien op Netflix. Tot dan, enkele toffe weetjes.

Zes seizoenen lang volgden we het leven van Piper en de andere dames in Litchfield Penitentiary in uiteenlopende situaties: moeilijke verhoudingen met bewakers, romantische relaties, zwangerschappen, verslavingen en politiegeweld. Het vijfde seizoen focuste op rellen in de gevangenis na de moord op Poussey, en in het zesde seizoen werden de dames overgebracht naar een nieuwe locatie met zwaardere bewaking…

En nu? Wat mogen we verwachten na dat explosieve zesde seizoen van de serie? Zien we Piper eigenlijk nog wel terug?

Vanaf 26 juli kom je het te weten op Netflix! Bekijk hier alvast de trailer:Na zeven seizoenen afscheid nemen van de dames in Litchfield Penitentiary … Het zal vreemd zijn voor de fans! In aanloop naar het laatste seizoen, een paar leuke weetjes over de serie, haar actrices en haar makers.

Jenji Kohan

Jenji Kohan heet ze, de excentrieke bedenkster, scenariste en producente van Orange is the New Black. Naast OITNB heeft Kohan nog andere populaire series op haar naam staan: zo zat ze aan de schrijftafel voor Weeds en GLOW.
 
Mede dankzij het wereldwijde succes van Orange is the New Black is Jenji Kohan een van de meest gerespecteerde scenaristen en producenten in Hollywood. In 2014 hoorde ze volgens Time Magazine bij de honderd meest invloedrijke personen ter wereld.
 
Nochtans was het volgens de excentrieke Amerikaanse – een gescheiden moeder van drie kinderen – nooit haar ambitie om beroemd te worden.

De echte Piper

Scenariste Jenji Kohan vond de inspiratie voor Orange is the New Black in een autobiografisch boek van Piper Kerman: My Year in a Women’s Prison. Deze jonge vrouw was gelukkig getrouwd en had een boeiende job als tv-producer toen ze dertien maanden in de gevangenis belandde door een fout uit haar verleden. Ze vertelde haar verhaal in een boek, dat uitkwam in 2010.

Kohan las het boek en zag er meteen een verhaal in voor een serie. Netflix financierde het project, Piper Kerman werd consultant en zag haar verhaal tot leven komen op het scherm. Met ‘haar’ personage, Piper Chapman, vertolkt door actrice Taylor Schilling.

Katie Holmes was bijna Piper

Aanvankelijk hadden de makers van OITNB Katie Holmes in gedachten voor de rol van Piper Chapman.
 
Jenji Kohan vertelde in een gesprek met E! Online dat ze een grote fan van Katie is, en haar ontmoet heeft in verband met de rol van Piper Chapman:
 
"Ik ben een grote fan van Katie en heb haar ontmoet, ja. Katie had andere dingen gepland. En ook, in het begin wist niemand wat dit was.”

De rol van Piper ging uiteindelijk naar Taylor Schilling, de blonde actrice die aan het begin van de show nog niet erg bekend was. Daarvoor speelde ze onder meer aan de zijde van Zac Efron in The Lucky One en Atlas Shrugged: Part I.

Coming out

Lauren Morelli, een van de scenaristen, werd tijdens de opnames van OITNB verliefd op een van de actrices in de serie, Samira Wiley. Morelli, die destijds getrouwd was met een man, vroeg prompt de scheiding aan en trouwde een paar jaar later met de actrice.
 
Samira Wiley speelt in OITNB de rol van Poussey, en heeft ook een belangrijke rol in The Handmaid’s Tale.

Laura Prepon

Laura Prepon deed aanvankelijk auditie voor de rol van Piper, maar volgens casting director Jennifer Euston paste ze niet meteen in die rol, omdat ze niet onschuldig genoeg overkwam. Showrunner Jenji Kohan had gezegd: "Laura Prepon in de gevangenis? Ik maak me geen zorgen over haar".

Kohan zag haar eerder in een andere rol: die van Alex Vause, een vrouw die gepakt was voor drugssmokkel en bevriend was met Piper. Toen Kohan het idee voorlegde aan Euston, was die meteen mee, vertelt ze in een interview met Hollywood Reporter: "Ik was gewoon zo onder de indruk van hoe fucking goed ze was, dat ik iets had van 'Oké, wat gaan we met haar doen?' ".

Voor ze doorbrak op de televisie was Laura model. Van 1998 tot 2006 was Prepon te zien in That '70s Show, waar ze de rol van Donna Pinciotti speelde. Ze speelde mee in enkele afleveringen van How I Met Your Mother, en werkt ook als regisseur. In 2011 regisseerde ze de tv-film Neighbros en twee afleveringen van OITNB: aflevering 10 van seizoen 5 en aflevering 11 van seizoen 6.

Jodie Foster

Wat de regie van OITNB betreft, wist je dat ook Jodie Foster twee afleveringen heeft geregisseerd? De actrice/producente/regisseuse nam tijdens het eerste seizoen aflevering 3, Lesbian Request Denied voor haar rekening, alsook de eerste aflevering van het tweede seizoen, Thirsty Bird.

Jodie Foster werd op dertienjarige leeftijd een superster, door haar rol in Martin Scorseses Taxi Driver (1976), waar ze speelde aan de zijde van Robert De Niro. Ze speelde later onder meer hoofdrollen in Silence of the Lambs en Panic Room. Ook als regisseur trekt Foster zich goed uit de slag: ze had de touwtjes in handen bij verschillende langspelers, een aflevering van House of Cards en een aflevering van Black Mirror.

Crazy Eyes

Een opvallend personage in OITNB is Suzanne “Crazy Eyes” Warren, gespeeld door Uzo Aduba. Detail: toen Aduba auditie deed voor Orange is the New Black, deed ze een gooi naar het personage van Janae Watson, een rol die uiteindelijk naar actrice Vicky Jeudy is gegaan.

Casting director Jennifer Euston: “Toen Aduba auditie kwam doen, droeg ze geen make-up en had ze haar haren in dotjes. Als mensen auditie komen doen, willen ze er altijd op hun best uitzien. Maar voor deze show wilde ik dat juist niet."

Aduba werd dus niet gecast voor de rol van Janae, maar Jenji Kohan zag in haar de perfecte Crazy Eyes: "Het is echt fascinerend hoe je met deze fantastische, evenwichtige vrouw kunt praten en haar dan ineens ziet transformeren in iemand anders”.

Vóór haar rol in OITNB stond Uzo Aduba vooral op de planken in het theater en Broadway-musicals. Ze droomde achter van een carrière als actrice en deed mee aan talloze castings. Zonder veel succes, want behalve een rol in de serie Blue Bloods (2012) bleven de aanbiedingen uit. Aduba begon de hoop al op te geven, tot ze in 2014 de rol van Crazy Eyes te pakken kreeg. Een rol die haar op het lijf geschreven bleek, want de actrice won intussen twee Emmy Awards en twee Screen Actors Guild Awards.

Stella’s tattoos

Ruby Rose was al bekend als model, dj en actrice, maar bereikte door haar rol als Stella Carlin, een inmate van de Litchfield-gevangenis die haar intrede deed in seizoen drie, wereldwijd een sterrenstatus. 
 
Opvallend: Stella Carlin heeft flink wat tatoeages, en die zijn niét het werk van een schminkster op de set. De Australische Ruby Rose houdt van tattoos en kijkt niet op eentje meer of minder. Tegen talkshow host Conan O’Brien vertelde ze dat ze misschien wel zestig tattoos heeft, maar dat die wel in elkaar blenden… Ze grapte dat ze het aantal tatoeages zo gemakkelijk kan ‘relativeren’ bij audities: “Ze lopen allemaal in elkaar over, dus ik kan dan zeggen: het zijn er maar drie, hoor”.

Norma’s stem

Een van de kokkinnen in OITNB is Norma Romano, een verlegen vrouw die niet snel haar mond opendoet. Maar wacht tot ze begint te zingen: instant kippenvel!

Actrice Annie Golden is ook in het echte leven een zangeres. Ze debuteerde met de new wave band The Shirts en speelde bijvoorbeeld ook mee in de musical Hair van Miloš Forman.

Het zevende en laatste seizoen van Orange is the New Black is vanaf 26 juli te bekijken op Netflix. Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement!

Heb je al een Tuttimus, Familus of Minimus pack? Kies voor Netflix als tv-bonus!

Music Maestro

Vijf wereldsterren die drank en drugs inruilden voor een gezonde levensstijl

Ringo Starr kende als drummer gouden jaren bij ‘The Beatles’, maar dat eiste ook zijn tol. Drank en drugs waren hem zeker niet onbekend, maar hij gooide het roer helemaal om. Vandaag de dag leeft hij

Zara Larsson blaast wat zelfliefde in de muziekwereld

De Zweedse popzangeres Zara Larsson werd zeven jaar geleden wereldbekend met haar hit ‘Uncover’. Nadien volgde de ene hit de andere in snel tempo op, maar de laatste jaren leek de populariteit van de

3 iconische filmsongs die we bijna nooit te horen hadden gekregen

Sommige soundtracks overvleugelen de film waarvoor ze oorspronkelijk geschreven waren, terwijl andere de uiteindelijke versie bijna niet eens haalden. Proximus Pickx schotelt jou drie iconische nummer

TikTok is een echte hitmachine geworden

Met ruim 800 miljoen jonge en minder jonge gebruikers wereldwijd is TikTok niet minder dan een heuse hitmachine geworden. Een onbekende artiest kan zijn of haar nieuwste nummer op het platform gooien

Zet samen met K3, Bart Peeters, Will Tura & co jouw coronaheld(in) in de bloemetjes

De afgelopen maanden waren bijzonder intens en zwaar. Het coronavirus kostte het leven aan duizenden mensen en ook mentaal was en is het een zware periode. Ziekenhuispersoneel, zorgkundigen… heel wat

One hit wonder Ice Ice Baby veroverde 30 jaar geleden de hitlijsten

Het nummer Ice Ice Baby van Vanilla Ice viert deze zomer zijn 30-jarig bestaan. Redenen genoeg dus om deze one hit wonder nog eens van onder het stof te halen.

Deze Vlaamse artiesten maakten het Nederlands opnieuw hip

Op 11 juli vieren we de Vlaamse feestdag. Een uitstekende gelegenheid om een blik te werpen op enkele artiesten die het Nederlands en haar vele Vlaamse dialecten in recente jaren opnieuw razendpopulai

Beleef een alternatieve festivalzomer dankzij Proximus Pickx!

De coronapandemie heeft de traditionele Belgische festivalzomer danig in de war gestuurd. Enkele festivals zijn uitgesteld tot volgend jaar, terwijl andere een virtuele editie op poten zetten. We lijs

5 markante momenten uit het bewogen leven van Jessica Simpson

Op vrijdag 10 juli viert zangeres en showbizzicoon Jessica Simpson haar 40ste verjaardag. Behalve in de muziek, waagde de Amerikaanse zich ook aan uitstapjes als actrice, schrijfster en modedesigner.

Jason Derulo zet met Coño TikTok opnieuw in vuur en vlam

Jason Derulo is zich onwijs populair aan het maken bij de gebruikers van de applicatie TikTok. Voor de tweede maal herwerkt hij een populair nummer op de social media-app. Deze keer zal hij met Coño d

Festival Musiq3: voor ieder wat wils

Het coronavirus gijzelt de muziekwereld en er zijn geen grote festivals deze zomer. De tiende editie van Musiq'3 Festival werd uitgesteld naar 2021. Toch werd er een alternatief gevonden met optredens

Ringo Starr wordt 80: dit zijn de mooiste momenten uit zijn carrière

Ringo Starr - Sir Richard Starkey voor de vrienden - is vandaag 80 jaar geworden. De Beatle werd op 7 juli 1940 geboren in Liverpool, terwijl de Tweede Wereldoorlog in volle hevigheid woedde. Wij kijk

Sport in de kijker

One day, one goal: Hugo Almeida haalt de sloophamer boven tegen Inter Milaan

De Portugese spits Hugo Almeida beleefde zijn hoogdagen bij het Duitse Werder Bremen. Toch was het bij zijn jeugdclub FC Porto waar hij op een sombere herfstavond in 2005 zijn mooiste treffer wist te

Nice to meet you ... Adebayo Akinfenwa

Adebayo Akinfenwa groeide uit tot een cultfiguur in het voetbal omwille van zijn status als sterkste speler ter wereld op het razendpopulaire voetbalspel FIFA. Maar wie is de man achter het populaire

One day, one goal: Derdiyok scoort doelpunt dat je “eens in de 10 jaar ziet”

Sommige spelers zullen dan wel niet de grootste carrière beleefd hebben, ze kunnen echter wel nog aan een geweldige goal gelinkt worden. Eren Derdiyok zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen,

Luca Brecel: maakt hij een kans om het WK snooker te winnen?

Eind juli staat het WK snooker op het programma in het Crucible Theatre in Sheffield.

De strijd om het clublogo: traditie versus mondialisering

Het voetbal wordt steeds mondialer en als laatste heilig huisje moeten stilaan ook de clublogo's eraan geloven. Onder het mom van mondialisering en het wereldwijd vermarkten van het uithangbord van de

Vijf legendes die hun plaats in de Franse sportgeschiedenis verdienen

Wie 14 juli zegt, komt uit bij de nationale feestdag van Frankrijk. Het perfecte moment om de meest legendarische Franse atleten ooit op te lijsten.

One day, one goal: Thierry Henry tovert Arsenal voorbij Manchester United

Thierry Henry is één van de beste aanvallers die het voetbal de afgelopen 25 jaar heeft voortgebracht. Bij Arsenal kende hij zijn beste periode en in 2000 stal hij de harten van de fans met een weerga

De verboden tennisracket die niet lang stand wist te houden

In de sportwereld is innovatie schering en inslag. Het voetbal heeft zijn speciale voetballen, die keepers soms gek maken. In het tennis was er in 1977 de ‘spaghetti racket’. Die ingeving werd echter

Ante Rebic bij Milan: een seizoen van contrasten

Met momenteel een zevende plaats in de Serie A lijkt AC Milan op weg naar Europees voetbal volgend jaar. Dat zag er bij de jaarwisseling nochtans helemaal anders uit, toen Milan niet eens in de top ti

5 weetjes over het allereerste WK voetbal

Het is nu 90 jaar geleden sinds de eerste editie van het wereldkampioenschap voetbal plaatsvond in Uruguay. Proximus Pickx blikt terug op enkele opmerkelijke momenten van de competitie. 

One day, one goal: Rafael van der Vaart scoort geniale goal in Klassieker

De Nederlandse Klassieker tussen Ajax en Feyenoord is één van de meest beladen wedstrijden in Europa. En als er in die partij een opvallende gebeurtenis is, dan wordt dit duel nog lang herinnerd. Dat

One day, one goal: het historische doelpunt van Pavel Nedved tegen Mallorca

Iets meer dan 20 jaar geleden scoorde Pavel Nedved op sublieme wijze het laatste doelpunt in de geschiedenis van de UEFA Cup Winners' Cup, beter bekend als de Beker voor Bekerwinnaars. Dat is een comp

Focus op films, series & tv

Proximus en Digital For Youth maken digitaal onderwijs beschikbaar voor iedereen

De afgelopen maanden waren bijzonder intens en zwaar. Het coronavirus kostte het leven aan duizenden mensen en ook mentaal was en is het een zware periode. Ziekenhuispersoneel, zorgkundigen… heel wat

Rust er een vloek op de cast van "Glee"?

Nu het levenloze lichaam van "Glee"-actrice Naya Rivera maandag teruggevonden werd, heeft de showbizzwereld wereldwijd opnieuw de mond vol van 'de vloek van Glee'. Maar gaat het hier niet eerder om st

Vijf wereldsterren die drank en drugs inruilden voor een gezonde levensstijl

Ringo Starr kende als drummer gouden jaren bij ‘The Beatles’, maar dat eiste ook zijn tol. Drank en drugs waren hem zeker niet onbekend, maar hij gooide het roer helemaal om. Vandaag de dag leeft hij

Geen plastic flessen, mysterieus stoelenverbod of suikercontract: de raarste regels op filmsets

Sommige Hollywoodregisseurs, zoals Tim Burton, Ang Lee en Martin Scorsese, hebben de reputatie van gemakkelijk te zijn om mee samen te werken. Anderen, zoals Michael Bay en Oliver Stone, staan dan wee

Waarom Die Antwoord mocht opdraven in sci-fi film 'Chappie'

Vanavond is op Q2 de dystopische sci-fi film 'Chappie' te zien. In de film speelt het Zuid-Afrikaanse rapduo Die Antwoord een opmerkelijke rol. Maar de vraag is: waarom?

3 iconische filmsongs die we bijna nooit te horen hadden gekregen

Sommige soundtracks overvleugelen de film waarvoor ze oorspronkelijk geschreven waren, terwijl andere de uiteindelijke versie bijna niet eens haalden. Proximus Pickx schotelt jou drie iconische nummer

Wat je nog niet wist over Charlie's Angels

Vanavond om 22u20 trakteert Q2 ons op een portie nostalgie met "Charlie's Angels", de actiefilm met Cameron Diaz, Drew Barrymore en Lucy Liu in de hoofdrollen. Speciaal voor de gelegenheid duikelt Pro

Matthias Schoenaerts: womanizer van het witte doek

Vanavond laat Matthias Schoenaerts zich van zijn meest zachtmoedige kant zien in het romantische oorlogsdrama ‘Suite Française’. In de film, te bekijken om 20u35 op Vitaya, speelt de Vlaamse Hollywood

Hugh Jackman en Deborra-Lee Furness: een entertainmentkoppel dat de tand des tijds doorstaat

De ene is een van de bekendste Hollywoodacteurs van het moment, terwijl de andere voornamelijk gekend is in Australië. Ondanks het grote leeftijdsverschil is het paar Hugh Jackman - Deborra-Lee Furnes

Deze vijf Franse filmklassiekers moet je zeker eens gezien hebben

Het is vandaag quatorze juillet. Op deze 14de juli vieren de Fransen hun nationale feestdag. Wij eren onze zuiderburen alvast met de beste films die Frankrijk heeft voortgebracht.

Nieuw op Netflix deze week

Ben je aan het einde gekomen van je favoriete serie? Geen nood, Netflix voegt elke week nieuwe films en programma’s toe. Een kleine selectie van de nieuwigheden van deze week.

Deze films maken van Louis de Funès cultureel erfgoed

De Franse komiek Louis de Funès is 36 jaar na zijn overlijden nog steeds ongezien populair bij onze zuiderburen. Tijdens de lockdown trokken zijn films tientallen miljoenen kijkers. Vanavond zendt Q2

Nieuws van het esport-front

Belgisch kampioen MatthaX: “Vanaf de start dacht ik dat eindwinst mogelijk was”

Veel kampioenschappen zijn of worden afgerond. Ondanks een ietwat hectische periode dit jaar is onze nationale competitie op console ten einde gekomen. We kennen dus de naam van de 2020-kampioen van o

Play x Unite 2020: België eindigt laatste in zijn groep, maar is nog niet uitgeteld

Na twee moeilijke speeldagen eindigde België als laatste in groep B op het FIFA 20 Play x Unite-toernooi. Maar niet alles is verloren, de kwalificatie blijft mogelijk. Na een eerste avond zonder overw

Team 7AM schittert; Sector One, KVM en Aethra zijn zeker van play-offs in Belgian League

De zevende speeldag van de Belgian League op League of Legends (LoL) zorgde opnieuw voor heel wat afgebeten nagels. Team 7AM en Aethra zorgden voor verrassingen die de play-offs opnieuw wat interessan

Play x Unite 2020: moeilijke eerste speeldag voor onze eDevils

De eerste groepsdag van het Play x Unite European-toernooi ging door op maandagavond. Stefano Pinna en Geoffrey Meghoe, onze twee vertegenwoordigers, kenden wat problemen, maar hebben deze dinsdagavon

FIFA Play x Unite 2020: hier vind je alle informatie!

Vanaf deze maandag nemen België en onze eDevils deel aan het FIFA Play x Unite 2020-toernooi. Aangezien er in juli geen Europees kampioenschap plaatsvindt, is dit een gelegenheid om eens te supportere

Valorant: Belg davidp wint Vitality European Open

David “davidp” Prins en zijn teamgenoten van G2 Esports wonnen de Vitality European Open, opnieuw een geweldige prestatie voor de Belg die lijkt open te bloeien op Valorant. De spelers van G2 Esports

ShadooW en Zayror verliezen in kwartfinales grootste online FIFA-toernooi van België, HugoNeymar verovert de titel

Misschien heb je al wel eens gehoord van Wallifornia, de Belgische technologiehub. In samenwerking met het festival Les Ardentes zette het centrum het grootste online FIFA-toernooi van België op. De c

Voetbalclub River Plate richt zich op Counter Strike

De mythische Argentijnse voetbalclub River Plate investeerde enkele jaren geleden al in esports en heeft nu besloten om zijn horizon te verbreden door zich toe te leggen op Counter Strike: Global Offe

FIFA Play x Unite 2020: Stefano Pinna en Geoffrey Meghoe vertegenwoordigen ons land (+LIVESTREAM)

Na enkele maanden afwezigheid is het Belgische nationale team terug en klaar om de strijd aan te gaan met andere landen gedurende het FIFA Play x Unite 2020-toernooi. Proximus is partner van het evene

Regional Major Rankings bepaalt welke teams naar Major van Rio mogen

Als gevolg van de uitzonderlijke gezondheidsmaatregelen van de laatste maanden moesten er dit jaar wijzigingen worden doorgevoerd aan de kwalificaties voor de major van Counter-Strike: Global Offensiv

Underdogs League of Legends: Belg Moopz uitgeschakeld in kwartfinales, Vitality wint toernooi

De succesvolle web tv O’Gaming heeft zijn beroemde Underdogs-competitie afgesloten met een bijeenkomst van de beste Franse organisaties. De editie, waarbij heel wat Belgische spelers betrokken waren,

Anderlecht reageert, Brussels Guardians stort in

Nog steeds even spannend als altijd had de zomersplit van het Belgische League of Legends-kampioenschap nogmaals enkele leuke verrassingen voor ons in petto. Opnieuw strijden de teams nek aan nek voor

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.