‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

Nog één, en dan zit het erop. Het zevende en laatste seizoen van Orange is the New Black is vanaf 26 juli te zien op Netflix. Tot dan, enkele toffe weetjes.
‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7 © Netflix

Zes seizoenen lang volgden we het leven van Piper en de andere dames in Litchfield Penitentiary in uiteenlopende situaties: moeilijke verhoudingen met bewakers, romantische relaties, zwangerschappen, verslavingen en politiegeweld. Het vijfde seizoen focuste op rellen in de gevangenis na de moord op Poussey, en in het zesde seizoen werden de dames overgebracht naar een nieuwe locatie met zwaardere bewaking…

En nu? Wat mogen we verwachten na dat explosieve zesde seizoen van de serie? Zien we Piper eigenlijk nog wel terug?

Vanaf 26 juli kom je het te weten op Netflix! Bekijk hier alvast de trailer:Na zeven seizoenen afscheid nemen van de dames in Litchfield Penitentiary … Het zal vreemd zijn voor de fans! In aanloop naar het laatste seizoen, een paar leuke weetjes over de serie, haar actrices en haar makers.

Jenji Kohan

Jenji Kohan © Netflix

Jenji Kohan heet ze, de excentrieke bedenkster, scenariste en producente van Orange is the New Black. Naast OITNB heeft Kohan nog andere populaire series op haar naam staan: zo zat ze aan de schrijftafel voor Weeds en GLOW.
 
Mede dankzij het wereldwijde succes van Orange is the New Black is Jenji Kohan een van de meest gerespecteerde scenaristen en producenten in Hollywood. In 2014 hoorde ze volgens Time Magazine bij de honderd meest invloedrijke personen ter wereld.
 
Nochtans was het volgens de excentrieke Amerikaanse – een gescheiden moeder van drie kinderen – nooit haar ambitie om beroemd te worden.

De echte Piper

De echte Piper © Netflix

Scenariste Jenji Kohan vond de inspiratie voor Orange is the New Black in een autobiografisch boek van Piper Kerman: My Year in a Women’s Prison. Deze jonge vrouw was gelukkig getrouwd en had een boeiende job als tv-producer toen ze dertien maanden in de gevangenis belandde door een fout uit haar verleden. Ze vertelde haar verhaal in een boek, dat uitkwam in 2010.

Kohan las het boek en zag er meteen een verhaal in voor een serie. Netflix financierde het project, Piper Kerman werd consultant en zag haar verhaal tot leven komen op het scherm. Met ‘haar’ personage, Piper Chapman, vertolkt door actrice Taylor Schilling.

Katie Holmes was bijna Piper

Katie Holmes was bijna Piper © Isopix - Netflix

Aanvankelijk hadden de makers van OITNB Katie Holmes in gedachten voor de rol van Piper Chapman.
 
Jenji Kohan vertelde in een gesprek met E! Online dat ze een grote fan van Katie is, en haar ontmoet heeft in verband met de rol van Piper Chapman:
 
"Ik ben een grote fan van Katie en heb haar ontmoet, ja. Katie had andere dingen gepland. En ook, in het begin wist niemand wat dit was.”

De rol van Piper ging uiteindelijk naar Taylor Schilling, de blonde actrice die aan het begin van de show nog niet erg bekend was. Daarvoor speelde ze onder meer aan de zijde van Zac Efron in The Lucky One en Atlas Shrugged: Part I.

Coming out

Coming out © Isopix

Lauren Morelli, een van de scenaristen, werd tijdens de opnames van OITNB verliefd op een van de actrices in de serie, Samira Wiley. Morelli, die destijds getrouwd was met een man, vroeg prompt de scheiding aan en trouwde een paar jaar later met de actrice.
 
Samira Wiley speelt in OITNB de rol van Poussey, en heeft ook een belangrijke rol in The Handmaid’s Tale.

Laura Prepon

Laura Prepon © Netflix

Laura Prepon deed aanvankelijk auditie voor de rol van Piper, maar volgens casting director Jennifer Euston paste ze niet meteen in die rol, omdat ze niet onschuldig genoeg overkwam. Showrunner Jenji Kohan had gezegd: "Laura Prepon in de gevangenis? Ik maak me geen zorgen over haar".

Kohan zag haar eerder in een andere rol: die van Alex Vause, een vrouw die gepakt was voor drugssmokkel en bevriend was met Piper. Toen Kohan het idee voorlegde aan Euston, was die meteen mee, vertelt ze in een interview met Hollywood Reporter: "Ik was gewoon zo onder de indruk van hoe fucking goed ze was, dat ik iets had van 'Oké, wat gaan we met haar doen?' ".

Voor ze doorbrak op de televisie was Laura model. Van 1998 tot 2006 was Prepon te zien in That '70s Show, waar ze de rol van Donna Pinciotti speelde. Ze speelde mee in enkele afleveringen van How I Met Your Mother, en werkt ook als regisseur. In 2011 regisseerde ze de tv-film Neighbros en twee afleveringen van OITNB: aflevering 10 van seizoen 5 en aflevering 11 van seizoen 6.

Jodie Foster

Jodie Foster © Isopix

Wat de regie van OITNB betreft, wist je dat ook Jodie Foster twee afleveringen heeft geregisseerd? De actrice/producente/regisseuse nam tijdens het eerste seizoen aflevering 3, Lesbian Request Denied voor haar rekening, alsook de eerste aflevering van het tweede seizoen, Thirsty Bird.

Jodie Foster werd op dertienjarige leeftijd een superster, door haar rol in Martin Scorseses Taxi Driver (1976), waar ze speelde aan de zijde van Robert De Niro. Ze speelde later onder meer hoofdrollen in Silence of the Lambs en Panic Room. Ook als regisseur trekt Foster zich goed uit de slag: ze had de touwtjes in handen bij verschillende langspelers, een aflevering van House of Cards en een aflevering van Black Mirror.

Crazy Eyes

Crazy Eyes © Netflix

Een opvallend personage in OITNB is Suzanne “Crazy Eyes” Warren, gespeeld door Uzo Aduba. Detail: toen Aduba auditie deed voor Orange is the New Black, deed ze een gooi naar het personage van Janae Watson, een rol die uiteindelijk naar actrice Vicky Jeudy is gegaan.

Casting director Jennifer Euston: “Toen Aduba auditie kwam doen, droeg ze geen make-up en had ze haar haren in dotjes. Als mensen auditie komen doen, willen ze er altijd op hun best uitzien. Maar voor deze show wilde ik dat juist niet."

Aduba werd dus niet gecast voor de rol van Janae, maar Jenji Kohan zag in haar de perfecte Crazy Eyes: "Het is echt fascinerend hoe je met deze fantastische, evenwichtige vrouw kunt praten en haar dan ineens ziet transformeren in iemand anders”.

Vóór haar rol in OITNB stond Uzo Aduba vooral op de planken in het theater en Broadway-musicals. Ze droomde achter van een carrière als actrice en deed mee aan talloze castings. Zonder veel succes, want behalve een rol in de serie Blue Bloods (2012) bleven de aanbiedingen uit. Aduba begon de hoop al op te geven, tot ze in 2014 de rol van Crazy Eyes te pakken kreeg. Een rol die haar op het lijf geschreven bleek, want de actrice won intussen twee Emmy Awards en twee Screen Actors Guild Awards.

Stella’s tattoos

Stella’s tattoos © Netflix

Ruby Rose was al bekend als model, dj en actrice, maar bereikte door haar rol als Stella Carlin, een inmate van de Litchfield-gevangenis die haar intrede deed in seizoen drie, wereldwijd een sterrenstatus. 
 
Opvallend: Stella Carlin heeft flink wat tatoeages, en die zijn niét het werk van een schminkster op de set. De Australische Ruby Rose houdt van tattoos en kijkt niet op eentje meer of minder. Tegen talkshow host Conan O’Brien vertelde ze dat ze misschien wel zestig tattoos heeft, maar dat die wel in elkaar blenden… Ze grapte dat ze het aantal tatoeages zo gemakkelijk kan ‘relativeren’ bij audities: “Ze lopen allemaal in elkaar over, dus ik kan dan zeggen: het zijn er maar drie, hoor”.

Norma’s stem

Norma’s stem © Netflix

Een van de kokkinnen in OITNB is Norma Romano, een verlegen vrouw die niet snel haar mond opendoet. Maar wacht tot ze begint te zingen: instant kippenvel!

Actrice Annie Golden is ook in het echte leven een zangeres. Ze debuteerde met de new wave band The Shirts en speelde bijvoorbeeld ook mee in de musical Hair van Miloš Forman.

Het zevende en laatste seizoen van Orange is the New Black is vanaf 26 juli te bekijken op Netflix. Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement!

Heb je al een Tuttimus, Familus of Minimus pack? Kies voor Netflix als tv-bonus!

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
Tien vreemde interviews met muzikanten

Tien vreemde interviews met muzikanten

Het is de nachtmerrie van elke journalist: een weerbarstige of onwillige artiest voor je neus krijgen. Als dat gebeurt, zakt de moed je in de schoenen. Maar het zorgt wel voor coole anekdotes achteraf. Geen zin. Nog dronken. Jetlagged. Alweer dezelfde tien vragen. Mijn favoriete kleur? Er zijn talloze redenen waarom muzikanten soms geen zin hebben in een interview. Wij selecteerden de tien meest hilarische of bevreemdende interviewmomenten ooit. Popcorn erbij, en enjoy.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.Beleef de avond van je leven met Kid Noize en je 3 beste vrienden

Drumlegende Ginger Baker is niet meer

Drumlegende Ginger Baker is niet meer

De muziekwereld is weer een fenomeen kwijt, want zondag ging de legendarische drummer Ginger Baker van ons heen. Zijn familie meldde het trieste nieuws via Gingers Twitteraccount. Hij heette eigenlijk Peter Edward Baker, maar kreeg de bijnaam Ginger vanwege zijn rossige haardos.

Vlaamse boysbands: vaak geen lang leven beschoren

Vlaamse boysbands: vaak geen lang leven beschoren

Met BOBBY is Vlaanderen weer een boysband rijker. Met hun eerste single Hey Don’t You Know hebben ze alvast een radiohit te pakken.

Hoe zou het nog zijn met ...

Hoe zou het nog zijn met ...

De openingsfoto? Crazy Town X. Wie? Kerels die ooit een hit hadden met 'Butterfly' en toen van de radar verdwenen. Of niet helemaal, maar ze bleven er wel onder. En zo zijn er wel meer bands en artiesten die een tijdje schitteren, één of twee singles of een fantastische plaat uitbrengen en dan lijken weg te deemsteren. We zochten in de kelders van de muziekindustrie naar een aantal - bijna? - vergeten parels ...

Nieuwe reeks Belpop: van Joost Zweegers tot Bart Peeters

Nieuwe reeks Belpop: van Joost Zweegers tot Bart Peeters

Een nieuwe reeks van Belpop, met deze keer documentaires over de carrière van Guido Belcanto, Joost Zweegers, Bart Peeters en De Mens, én over 40 jaar Ancienne Belgique. Vanaf maandag 7 oktober op Canvas!

Niet te missen concerten in oktober

Niet te missen concerten in oktober

Een stevige dosis rock, een shot melodieuze pop of een flinke scheut soul: wie een concert wil meepikken in oktober zal vast een lekker hapje vinden in deze lijst!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (september 2019)

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (september 2019)

Afscheid nemen bestaat niet. In september overleden jammer genoeg opnieuw enkele muziekhelden, al blijven ze voor eeuwig voortleven in hun muziek. Een van hen is LaShawn Daniels.

Wat je nog niet wist over Elton John

Wat je nog niet wist over Elton John

Sir Elton John is momenteel bezig aan zijn afscheidstournee. Voor de flamboyante Brit zich meer op zijn gezin wil richten, wil hij immers in stijl afscheid nemen van zijn publiek. Op 8 september 2020 zal hij voor een tweede keer afscheid nemen van het Belgisch publiek in het Sportpaleis. De fans kunnen genieten van een terugblik op zijn rijkgevulde carrière met klassiekers als 'I Guess That’s Why They Call It the Blues', 'Your Song', 'I’m Still Standing' en 'Don’t Let The Sun Go Down On Me'.

King Gizzard & The Lizard Wizard: Down Under boven!

King Gizzard & The Lizard Wizard: Down Under boven!

"Met zo'n naam gaan jullie nooit aan de bak komen." Neen? Vergeet niet dat deze band uit Australië afkomstig is en dat een portie Ozzie-gekte altijd een goed idee is als je een band begint. Bijzonder fijn gezelschap dit. Onder de noemer 'prettig gestoord en vet'.

De tien favoriete platen van Nele Janssen (PEUK)

De tien favoriete platen van Nele Janssen (PEUK)

PEUK! Geen pokkeherie uit Limburg, wel bezielde alt-rock, in de sfeer van Cobain en consorten, met het hart op de juiste plek. PEUK is het vehikel waarin Nele Janssen, Dave Schroyen en Jacques Nomdefamille live verschroeiend uitpakken met riffs die je treffen waar het hoort: recht in het hart. Ze brachten begin dit jaar hun debuut uit en spelen tegenwoordig talloze festivals 'in frieten'!

Loïc Nottet: meer dan een eendagsvlieg

Loïc Nottet: meer dan een eendagsvlieg

Sinds zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival in 2015 timmert Loïc Nottet verder aan de weg van zijn muziekcarrière. Het publiek is alvast dol op hem, want zijn concert van 2 oktober in de AB was in nauwelijks enkele minuten uitverkocht. Ondertussen kondigde hij al een nieuw concert aan op 25 april in Vorst Nationaal, waar hij zijn tweede album live zal komen voorstellen.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Het nieuwe NBA-seizoen staat voor de deur: wat moet je zoal weten?

Het nieuwe NBA-seizoen staat voor de deur: wat moet je zoal weten?

De EuroMillions Basketball League mag dan al bezig zijn, het basketbalseizoen is pas écht begonnen als ze ook in de NBA weer aan de competitie beginnen. Eind oktober is dat weer het geval. Maar wat moet je allemaal weten vooraleer het zover is?

De strijd om de modder: naar deze tien vrouwen is het uitkijken in de cross

De strijd om de modder: naar deze tien vrouwen is het uitkijken in de cross

Het wielerseizoen op de weg loopt op zijn einde, en dus is koning cyclocross weer in het land. Bij de vrouwen staat er veel jong geweld te trappelen, maar de oudere garde belooft zich stevig te verweren. Deze tien dames houden we in het oog.

Tops en flops van week 5 in de NFL

Tops en flops van week 5 in de NFL

Russell Wilson en Christian McCaffrey zitten in MVP-modus, de Falcons zakken weg en de kicker van de Titans kent een offday.

Tien redenen waarom het een opmerkelijk WK turnen wordt

Tien redenen waarom het een opmerkelijk WK turnen wordt

Van 4 tot 13 oktober is het Duitse Stuttgart het centrum van de turnwereld. Dan staat het WK gymnastiek op de planning. België kijkt natuurlijk reikhalzend uit naar de prestatie van Nina Derwael, maar er is nog veel meer om in het oog te houden. Een overzicht.

Veldrijden: het seizoen waarin alles mogelijk is

Veldrijden: het seizoen waarin alles mogelijk is

Het veldritseizoen trekt zich op gang zonder Wout van Aert, die wellicht out is tot de eindejaarsperiode na zijn val in de Ronde van Frankrijk deze zomer. Mathieu van der Poel kiest voor een lichter winterprogramma en zal zijn wedstrijden uitkiezen. Voor de klassementen zal hij dit crossseizoen minder aandacht hebben.

Tops en flops van week 4 in de NFL

Tops en flops van week 4 in de NFL

Gardner Minshew doet Nick Foles vergeten, de NFL ontdoet zich van een van zijn bad boys en de sfeer van de grote dagen bij Chicago.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in oktober volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in oktober volgen via Proximus Pickx

Terwijl de heren voetballers stilaan warmgedraaid zijn, loopt voor de wielrenners en tennissers het seizoen op zijn einde. Maar niet zonder nog enkele topwedstrijden af te werken. Verder trekt het NBA-seizoen zich op gang en gaan de motorsporten onverminderd voort. Je hoort het al: er valt weer veel te beleven op Proximus Pickx.

Tops en flops van week 3 in de NFL

Tops en flops van week 3 in de NFL

Daniel Jones is de King of New York, de Falcons stellen teleur, de Saints doen het best goed zonder Drew Brees, en de Chiefs zorgen zoals steeds voor spektakel.

Tien om te zien: naar deze Belgen is het uitkijken op het WK atletiek

Tien om te zien: naar deze Belgen is het uitkijken op het WK atletiek

Er zijn enkele Belgen waar we veel van kunnen verwachten op het WK atletiek dat op 27 september van start gaat in Doha (Qatar). Denk maar aan Nafi Thiam, dé vaandeldrager van de Belgische atletiek en het uithangbord van de Belgische selectie in Doha.

De UEFA Champions League is terug: dit moet je allemaal weten

De UEFA Champions League is terug: dit moet je allemaal weten

Op 17 september is het weer zover. Dan weerklinkt in verschillende stadions de hymne van de UEFA Champions League. Voor het zover is, praten we je nog even bij.

Tops en flops van week 1 in de NFL

Tops en flops van week 1 in de NFL

Lamar Jackson is de koning in de lucht, bij de Browns gaat het mis bij het opstijgen, de Jets missen hun landing en de Patriots zijn al van de grond.

De Euromillions Basketball League is er weer: wat moet je weten?

De Euromillions Basketball League is er weer: wat moet je weten?

De Belgische basketballiefhebber kan ontwaken uit zijn zomerslaap. De Euromillions Basketball League staat weer voor de deur, mét nieuwe formule. Wat moet je allemaal weten?

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Historische feiten die niet volledig accuraat waren in de verfilming

Historische feiten die niet volledig accuraat waren in de verfilming

Een spannende actiefilm die plaatsvindt in het verleden is een goede manier om bij te leren over vroeger. Of historische verhalen over de adel kunnen de geschiedenis in een ander daglicht tonen. Maar film zou film niet zijn, als er hier en daar niet iets wordt overdreven. Heroïsche scènes of dramatische aflopen moet je dus af en toe met een korreltje zout nemen. We onderscheiden feiten en fictie in deze 10 historische klassiekers.

De beste klimaatdocumentaires bekijk je op Proximus Pickx

De beste klimaatdocumentaires bekijk je op Proximus Pickx

Van 13 tot en met 20 oktober is er de week van het bos. Om bos en klimaat in de kijker te zetten pakt Proximus Pickx uit met de special 'Onze groene planeet': we vuren een reeks ongemeen interessante, beklijvende en ongecensureerde natuur- en klimaatdocumentaires op je af. 

Peaky Blinders: alles wat je wil weten over seizoen 5!

Peaky Blinders: alles wat je wil weten over seizoen 5!

De Shelby-clan is terug van weggeweest. Sinds 4 oktober kun je op Netflix het vijfde seizoen van Peaky Blinders kijken. Lees er hier alles over!

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Leen Dendievel verlaat Thuis, er ontstond commotie over een reclamecampagne met Tom Waes, Evi Hanssen promoot haar nieuwe tv-programma met weinig om het lijf en Martine Tanghe leent haar stem aan een tekenfilmfiguurtje. In BV-land en Hollywood is het zelden windstil. Lees hier meer!

Van boek tot film: niet altijd even geslaagd

Van boek tot film: niet altijd even geslaagd

Met The Goldfinch heeft John Crowley Donna Tartt's wereldwijd geprezen bestsellerroman verfilmd.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (10 oktober)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (10 oktober)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Ook deze maand zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus en Familus!

Ook deze maand zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus en Familus!

Oktober durft al eens nat en stormachtig uit de hoek te komen. Het ideale weer dus om je gezellig in de zetel voor de tv te nestelen. Als Tuttimus en Familus-klant kan je ook deze maand weer je keuze maken uit een mooie bonusfilm uit onze exclusieve op aanvraag-catalogus. Er is voor ieder wat wils. Geniet ervan!

Deze vijf gaan op zoek naar ware liefde in Celebs Gaan Daten

Deze vijf gaan op zoek naar ware liefde in Celebs Gaan Daten

Hoe voelt het om de schaamte opzij te zetten en te daten met onbekenden? In Celebs Gaan Daten gooien vijf single celebrities zich dit najaar in een datingavontuur om vrank en vrij te praten over liefde, dates, relaties, verwachtingen en dromen. En dat doen ze onder het waakzame oog van Jani Kazaltzis en Goedele Liekens.

Netflix in oktober: deze films, series en docu’s staan op het menu

Netflix in oktober: deze films, series en docu’s staan op het menu

Ook in oktober legt Netflix ons graag in de watten. Met deze nieuwe films en series zijn koude avonden geen probleem!

Tijd voor film: nu in de bioscoop (9 oktober)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (9 oktober)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Tv-tips van de week (7 t.e.m. 13 oktober)

Tv-tips van de week (7 t.e.m. 13 oktober)

Wat voor lekkers kan je de komende dagen bekijken op tv? Een spannende serie, een toffe film of een ongemeen interessante documentaire: er is voor elk wat wils. Ontdek het hier!

Belgische acteurs of regisseurs in internationale films en series

Belgische acteurs of regisseurs in internationale films en series

Als je denkt dat enkel Amerikaanse en Britse filmsterren succes kunnen hebben, dan heb je het goed mis. België heeft ook heel wat cinematografisch talent in de aanbieding. Van acteurs die meespeelden in internationale kaskrakers tot regisseurs die meewerkten aan prestigieuze internationale films: ontdek onze Belgische trots.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Na’Vi en North laatste teams voor StarSeries i-League Seizoen 8

Na’Vi en North laatste teams voor StarSeries i-League Seizoen 8

StarLadder heeft de laatste uitgenodigde teams voor hun event StarSeries i-League Seizoen 8 aangekondigd. Het waren Natus Vinceren en North die de laatste uitnodiging in ontvangst mochten nemen. Zij mogen binnen twee weken dus hun koffers pakken om deel te nemen aan het event in Turkije. Ook Imperial e-Sports plaatste zich nog door CBCS Season 1 te winnen.

Hoe deden de Europese team het op de eerste twee dagen van Worlds?

Hoe deden de Europese team het op de eerste twee dagen van Worlds?

Afgelopen weekend kregen we de eerste twee dagen aan League of Legends actie te zien in de groepsfase van het League of Legends Worlds Championship. Daarbij kijken we uiteraard voornamelijk naar de prestaties van de Europese teams Fnatic, G2 Esports en Splyce. Ook Cloud9 houden we in de gaten, want daar vinden we onze landgenoot Yasin “Nisqy” Dinçer terug.

“Cadian” trekt permanent naar Heroic

“Cadian” trekt permanent naar Heroic

Hij mag dan al wel enkele weken meespelen als tijdelijke wisselspeler bij Heroic, maar Casper “cadiaN” Moller is pas sinds gisteren officiëel lid van de organisatie. De Deen komt over van de, eveneens Deense, organisatie North. Het was niet de eerste keer dat “cadiaN” inviel voor Heroic. Zo speelde hij al eerder mee met hen in 2017, toen hij hen hielp zich te kwalificeren voor IEM Katowice en ESL One Cologne.

G2 en Mousesports naar StarSeries i-League Seizoen 8

G2 en Mousesports naar StarSeries i-League Seizoen 8

Het deelnemersveld voor StarSeries i-League blijft beetje bij beetje aandikken. Ondertussen raakte bekend dat G2 en Mousesports, met Nederlander Chris “ChrisJ” de Jong in de rangen, aanwezig zullen zijn op het evenement. Dankzij deze aankondiging zijn er ondertussen al dertien van de zestien teams bekend. Er blijven nog twee plaatsen over voor uitgenodigde teams en één plaats voor de winnaar van CBCS Season 1.

Een vooruitblik naar de League of Legends Worlds groepfase

Een vooruitblik naar de League of Legends Worlds groepfase

Zaterdag is het dan eindelijk zover. Het League of Legends World Championship gaat van start. Ondertussen weten we ook welke teams zich via de play-in fase naar de groepsfase hebben gespeeld. Daarom nemen we eens een kijkje naar alle verschillende groepen en analyseren we de grootste kanshebbers voor zowel groep- als eindwinst.

Ex-Epsilon roster krijgt rebrand, “NK4Y” vertrekt

Ex-Epsilon roster krijgt rebrand, “NK4Y” vertrekt

Ex-Epsilon, het oude team van het Belgische Epsilon Esports met onder andere Nederlander Joey “CRUC1AL” Steusel in de rangen, ondergaat enkele wijzigingen. Zo houdt het roster ondertussen nog maar vier spelers over want Nikola “NK4Y” Radushev gaat het team verlaten na twee maanden activiteit. Ondertussen raakt ook bekend dat het team voortaan onder de naam Phoenix zal spelen.

Evil Geniuses en Vitality naar StarSeries i-League seizoen 8

Evil Geniuses en Vitality naar StarSeries i-League seizoen 8

Zowel Evil Geniuses (het vroegere NRG) en het Franse Vitality hebben een uitnodiging in de bus gekregen voor StarSeries i-League seizoen 8 en zullen te zien zijn op het toernooi in Turkije. Dat maken zowel de teams als de organisator StarLadder bekend. Zo bestaat het deelnemersveld ondertussen al uit 11 teams.

Dit zijn de groepen voor DreamHack Rotterdam

Dit zijn de groepen voor DreamHack Rotterdam

DreamHack Open Rotterdam staat voor de deur en ondertussen zijn de groepen waarin de teams worden onderverdeeld bekend. Het evenement is één van de eerste en grootste internationale CS:GO evenementen in Nederland en in totaal nemen er acht verschillende teams deel aan het toernooi. De teams strijden er voor een prijzenpot van 100.000 dollar.

FIFA 20: Ontdek de volledige fact sheet

FIFA 20: Ontdek de volledige fact sheet

EA SPORTS™ FIFA 20 voor PlayStation 4, Xbox One en PC, aangedreven door Frostbite™, brengt de twee aspecten van 'The World's Game' tot leven: het prestige van het als prof spelen en de totaal nieuwe straatvoetbalervaring in EA SPORTS VOLTA. FIFA 20 vernieuwt het hele spel. FOOTBALL INTELLIGENCE ontgrendelt een ongekend platform voor realisme wat betreft gameplay, FIFA Ultimate Team™ biedt meer manieren om je droomteam samen te stellen en met EA SPORTS VOLTA speel je authentiek straatvoetbal.

Ronaldinho gaat samenwerking aan met SCUF Gaming

Ronaldinho gaat samenwerking aan met SCUF Gaming

Voetballegende Ronaldinho gaat een samenwerking aan met Scuf Gaming en is van plan om een eigen esports organisatie op te richten onder de naam ‘R10’. Het team zou zich voornamelijk toespitsen op de game FIFA en het cultiveren van Braziliaans talent. Er zijn nog niet veel details bekend over het team, maar Scuf Gaming liet al weten erg blij te zijn met de samenwerking.

Splyce klopt Unicorns of Love en gaat naar groepsfase Worlds

Splyce klopt Unicorns of Love en gaat naar groepsfase Worlds

Het LEC team Splyce heeft zich via de play-ins kunnen plaatsen voor het main event van het League of Legends World Championship. Daarvoor moesten ze voor Unicorns of Love, dat in het verleden ook in Europa actief was alvorens over te schakelen naar de CIS regio omdat er geen LEC spot voor hen beschikbaar was. Het werd een felbevochten wedstrijd, waarbij Splyce uiteindelijk aan het langste eind trok.

Ninjas in Pyjamas en fnatic uitgenodigd voor StarSeries i-League Seizoen 8

Ninjas in Pyjamas en fnatic uitgenodigd voor StarSeries i-League Seizoen 8

Twee Zweedse teams, Ninjas in Pyjamas en fnatic, kregen een uitnodiging in de bus voor StarSeries i-League seizoen 8. Eerder kregen Braziliaanse teams FURIA en MIBR ook al een uitnodiging voor het evenement. Naast de vier eerder genoemde teams maken ook revelatie AVANGAR en het Australische Regenades hun opwachting, samen met Heroic en Chinese teams Invictus en 5POWER.

Top