Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Films | Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er verschijnt weer heel wat lekkers in de Belgische zalen deze week: er is o.a. de langverwachte 'live action'-remake van de Disneyklassieker 'The Lion King', de hilarische komedie 'The Hustle' met Anne Hathaway en Rebel Wilson in de hoofdrollen, het Biografisch muziekdrama 'Yuli' over Carlos Acosta, een van de beste dansers van zijn generatie en 'Wild Rose', over een Schotse delinquente die countryzangeres wil worden. Rep je dus naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favoriete film mee te pikken.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

The Lion King

Simba is de zoon van leeuwenkoning Mufasa en voorbestemd om uiteindelijk in de voetsporen van zijn vader te treden. Hij neemt zijn koninklijke bestemming ter harte, maar dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar, de voormalige troonopvolger, absoluut niet en hij smeedt samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, zodat hij zelf de macht kan grijpen.
De leeuwenrots wordt al gauw geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba's verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden zal Simba moeten uitzoeken hoe hij kan opgroeien en terugnemen wat hem rechtmatig toekomt.

'Live action'-remake van de Disneyklassieker dooor John Favreau, met de stemmen van Donald Glover, Seth Rogen, Beyoncé en Keegan-Michael Key (O.V.)

IMDb-score: 5,2/10

The Hustle

In de hilarische komedie The Hustle volgen we twee vrouwelijke oplichters gespeeld door Anne Hathaway en Rebel Wilson die elkaar per toeval ontmoeten. De twee vrouwen zijn totaal verschillend. De elegante Josephine (Anne Hathaway) leert de nog amateuristische Penny (Rebel Wilson) de kneepjes van het oplichtersvak. Samen besluiten ze om de foute mannen die hen hebben belazerd te grazen te nemen.

Komedie van Chris Addison, met Anne Hathaway, Rebel Wilson en Alex Sharp

IMDb-score: 5,3/10

Wild Rose

Rose-Lynn is een onverbeterlijk drieste delinquente uit Glasgow. Het is haar droom om naar Nashville te verhuizen om een countryzangeres te worden. Voorlopig moet ze het stellen met de lokale pub, maar toch bulkt ze van het talent. Het is dan ook een jammerlijke zaak dat ze letterlijk alles verprutst in haar leven. Voor drugsfeiten moet ze het cachot in. Nauwelijks op vrije voeten (mits enkelband) en ze is al op vrijersvoeten. Wanneer ze uiteindelijk bij haar moeder aanklopt, blijkt dat die het voorbije jaar op haar twee jonge kinderen heeft gelet. De gebrekkige band tussen moeder en kinderen is schrijnend. Rose-Lynn is veel te egoïstisch en kinderachtig om voor iets of iemand verantwoordelijkheid op te nemen. En toch kan je je niet van de indruk ontdoen dat er meer potentieel schuilt achter haar irritante gedrag. Omwille van haar avondklok kan ze haar gewoonlijke zangklusjes niet doen. Ze neemt een kuisbaan aan bij een rijke dame, die haar zangtalent erkent en als een soort van mecenas ex- machina haar dromen wil waarmaken.

Dramatische komedie van Tom Harper, met Jessie Buckley, Julie Walters, Matt Costello, Jane Patterson en Sophie Okonedo

IMDb-score: 7,5/10

Yuli

Cuba, jaren 80. De rebelse Carlos - liefkozend Yuli genoemd door zijn vader Pedro - heeft de schoolbanken altijd weten te vermijden en is opgegroeid in de straten van Havana. In de hoop op een beter leven stuurt Pedro zijn getalenteerde zoon naar de Nationale Balletacademie van Cuba. Hoewel tegen zijn zin, en ondanks zijn aanvankelijke verzet, wordt Yuli uiteindelijk toch gegrepen door de wereld van het dansen. Het blijkt het begin van een legendarische carrière. Zo danste hij op zijn 25ste al bij het gerenommeerde Londense Royal Ballet, waar hij onder meer als eerste niet-witte danser ooit de rol van Romeo op zich nam. Tot op de dag van vandaag wordt Carlos Acosta wereldwijd als een van de beste dansers van zijn generatie beschouwd.

Biografisch muziekdrama van Icíar Bollaín, met Santiago Alfonso, Carlos Acosta, Keyvin Martínez

IMDb-score: 7,2/10

La Femme de mon Frère

Sophia is een briljante promovenda. Ze heeft altijd een symbiotische relatie met haar broer Karim onderhouden. De komst van de nieuwe geliefde van Karim verandert hun dynamiek echter aanzienlijk.

Komisch drama van Monia Chokri, met Anne-Élisabeth Bossé, Patrick Hivon en Evelyne Brochu

IMDb-score: 6,8/10

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1. Toy Story 4: Animatiefilm van Josh Cooley, met de stemmen van Keanu Reeves, Christina Hendricks, Tom Hanks, Tim Allen en Joan Cusack (O.V.) / Gilles Van Bouwel, Tatyana Beloy, Ben Segers, Pieter Embrechts, Hubert Damen, Andrea Croonenberghs, Warre Borgmans, Jeroen Van Dyck, Vic De Wachter en Alejandra Theus (Vlaamse versie)
2. Spider-Man: Far From Home: Actiefilm van Jon Watts, met onder meer Tom Holland, Jon Favreau, Angourie Rice, Zendaya, Samuel L. Jackson en Jake Gyllenhaal
3. Anna: Actiethriller van Luc Besson, met Sasha Luss, Helen Mirren, Luke Evans en Cillian Murphy
4. Huisdierengeheimen 2: Animatiefilm van Chris Renaud en Jonathan del Val, met de stemmen van Patton Oswalt, Kevin Hart, Harrison Ford, Eric Stonestreet en Tiffany Haddish (O.V.) / Sven De Leijer (Max), Erhan Demirci (Sneeuwbal), Eline De Munck (Gidget), Walter Baele (Bompie), Hilde De Baerdemaeker (Daisy), Sean Dhondt (Buddy), Tiany Kiriloff (Prinses), Sebastien Dewaele (Duke), Bart Cannaerts (Mel), Isabelle Van Hecke (Chloe), Warre Borgmans (Tiberius), Joris Hessels (Norman) & Hubert Damen (Rooster) (Vlaamse versie)
5. Annabelle Comes Home: Horrorfilm van Gary Dauberman, met Vera Farmiga, Patrick Wilson en Mckenna Grace


Win een Sony PlayStation 4 en een Marvel’s Spider-Man PS4-game, dankzij Spider-Man: Far From Home!

Tot 21 juli zijn zes films uit het Spider-Man-universum in de aanbieding in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx! Profiteer ervan en trakteer jezelf op een heuse Spidey-marathon.
 
Voor slechts 1,99 EUR per film:
 
Spider-Man
Spider-Man 2
Spider-Man 3
The Amazing Spider-Man
The Amazing Spider-Man 2
Spider-Man: Homecoming

Lees ook:
Een vleugje horror om je zomer mee op te leuken? Deze films mag je niet missen
Welke films moet je deze zomer absoluut zien?
De pareltjes van Pixar

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top