Lommel legt voormalig toptalent van Shakhtar Donetsk vast

Sport | Lommel SK heeft nog een middenvelder aan de selectie toegevoegd. Beka Vachiberadze ondertekende een contact voor twee seizoenen bij de Limbugers en moet - als zijn werkvergunning in orde is - extra cachet geven aan het Lommelse middenveld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vachiberadze is een 23-jarige Oekraïnse Georgiër die transfervrij overkomt van het Letse RFS. Voordien maakte de vinnige middenvelder vooral naam bij de jeugdploegen van Shakthar Donetsk. Vachiberadze was in zijn tienerjaren een certitude bij de Oekraïnse nationale jeugdploegen en droeg bij Shakthar zelfs de aanvoerdersband in de UEFA Youth League-wedstrijden van 2014 - 2015). In dat jaar haalde Shakthar de finale van de jeugdcompetitie door in de halve finale Anderlecht uit te schakelen. Maar in de finale was Chelsea te sterk met 2-3. Vachiberadze scoorde ook 3 goals in dat tornooi.

De prestaties van Vachiberadze werden opgemerkt door Betis Sevilla en de Spaanse subtopper haalde de middenvelder naar Spanje. Dat werd evenwel geen succes (11 matchen voor Betis B) waarna het voormalige toptalent gedesillusioneerd naar RFS in Letland trok. Nu waagt hij zijn kans in onze Proximus League.

De middenvelder was vorig weekend aandachtig toeschouwer tijdens de wedstrijd van Lommel tegen MVV en vertrok maandag mee op oefenstage met Gislason en co.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top