Jonge Duivel van KRC Genk waagt zijn kans bij Lommel

Sport | Lommel SK oefende zaterdagavond tegen het Nederlandse MVV. Bij de Lommelaren maakte 19-jarige Arthur Théate zijn opwachting als tester.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Théate is een polyvalente verdediger die zowel centraal achterin als op de linkerflank uit de voeten kan. Vorig seizoen ondertekende Théate nog een profcontract bij KRC Genk én werd hij door de huidige landskampioen bestempeld als 'een jongen met veel discipline en strijdlust'. Die kwaliteiten zorgden er ongetwijfeld mee voor dat Théate al jarenlang deel uitmaakt van de nationale jeugdploegen. Dit jaar speelde hij nog mee met de U19 in de EK-kwalificatieronde.

De jonge verdediger maakte bij Lommel meteen een goede indruk. Al vroeg in de match zette hij een mooie individuele actie op en bediende hij met een goede voorzet Leonardo Rocha die meteen de 0-1 tegen de touwen duwde. Théate kreeg 60 minuten zijn kans en werd dan vervangen door de vaste linksachter Timo Cauwenberg.

Vraagteken

Opvallend: er maakte ook nog een tweede tester zijn opwachting. Een Sloveense doelman kreeg 90 minuten de kans in het Lommelse doel, maar toch kon er niemand de naam van de brave man achterhalen. Op de officiële kanalen kondigde Lommel de doelman aan als 'tester (onbekend)'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top