Oefenduels Proximus League: Beerschot en Westerlo stomen door; OHL en Virton in het verlies

Sport | Zeven van de acht Proximus League-teams kwamen dit weekend al in actie. Twee keer leverde dat winst op, drie keer werd er gelijk gespeeld en twee keer werd er met een nederlaag het veld afgestapt.

Sporting Lokeren begon niet al te best aan haar oefenduel tegen Zulte Waregem. Na iets meer dan een half uur stonden Van Damme en co al twee goals in het krijt, maar nog voor de rust kon Cevallos toch nog milderen tot 2-1. Na de pauze kregen de fans een beter Lokeren te zien en dat resulteerde een kwartier voor affluiten in de verdiende gelijkmaker. Hajric was opnieuw de gevierde man. Hij legde zijn achtste van de voorbereiding netjes onder Bostyn tegen de touwen: 2-2.

Beerschot won met 2-0 van OFI Kreta. De Mannekes speelden een sterke eerste helft en dat werd beloond met goals van Brogno en Vancamp. Na de pauze probeerden de Grieken zich nog terug in de match te knokken, maar de Beerschotse defensie slaagde er opnieuw in om de nul te houden. Beerschot kreeg in zes oefenduels nog geen enkele goal binnen.

Union Sint-Gillis speelde vrijdag 2-2 gelijk tegen Osnabruck (2. Bundesliga). De Brusselaars kwamen tot twee keer toe op voorsprong, maar de Duitsers gaven zich niet gewonnen. Nielsen opende na een halfuur de score en Selemani zette tien minuutjes later een strafschop om.

Hattrickheld

KVC Westerlo maakte brandhout van FC Eindhoven. De Schryver was met een hattrick de man van de match maar ook Brüls (strafschop) en Gboho pikten hun doelpuntje mee. Westerlo blijft zo ongeslagen in de voorbereiding.

Lommel SK speelde 1-1 gelijk tegen MVV. Rocha had zijn team al vroeg in de match op voorsprong gebracht, maar vlak na de pauze maakten de Nederlanders gelijk. In een aangename pot voetbal kregen beide teams nog kansen op de overwinning, maar de draw was uiteindelijk wel een billijk resultaat.

OH Leuven moest haar meerdere erkennen in Waasland-Beveren. De Leuvenaars speelden goed mee met de JPL'er, maar moesten toch met een achterstand de kleedkamer in na een mooie goal van Heymans (ex-Westerlo en ex-Lommel). Halfweg de tweede helft moest Waasland-Beveren met tien verder na rood voor Moren, maar toch was het Sula (ex-OHL) die even later de 0-2 op het bord zette.

Zware nederlaag

Excelsior Virton kreeg een pakje rammel van FC Saarbrücken (Duitse Regionalliga Südwest). Hadj had de Luxemburgers nog wel op voorsprong gebracht, maar nadien zakte het Virtonese kaartenhuisje helemaal in elkaar. Na negentig minuten stond er een droge 4-1 op het bord.

WIN HIER EEN ABONNEMENT VAN JE FAVORIETE CLUB!