IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

Nieuwe lichting postpunkers, garagerockers, vuilbekkers, ratjetoe aan heren die muilperen uitdelen aan de eerste rijen fans. IDLES is het allemaal. Met twee albums op hun conto belooft het een broeierig onderonsje te worden op Pukkelpop.

'Brutalism' (2017) en 'Joy as an act of resistance' (2018) zijn de twee mokers die de band uit Bristol al op de wereld loste. De band ontstond in de Bat-Cave Nightclub, gerund door zanger Joe Talbot en bassist Adam Devonshire, al wisten de heren tot in 2012 - de release van hun eerste EP 'Welcome' - nauwelijks waar ze mee bezig waren. Talbot: "It took us a long time to get productive because we didn't know what the fuck we were doing at all, we were fucking terrible for a long time." Gelukkig is die periode achter de rug, en weet IDLES nu perfect wat ze aan het doen zijn: feestjes in lichterlaaie zetten.

Bijzondere band, want ...

Divide

Verdeel en heers. Het aloude principe van mensen tegen elkaar op te zetten en dan de macht te grijpen. Wat heeft dat van doen met IDLES? Niets, eigenlijk, maar het was de titel van een song uit 'Brutalism' en een 'ode to the disembowelment of our NHS (National Health System)'.Lekker bandje! Ook bij Jools Holland schopten ze lekker keet: Live bomb! 

Punk? On! Vergelijkbaar met Sleaford Mods en de Zweedse lads van Viagra Boys. Live is dat altijd een belevenis. De energie van het podium straalt het publiek in en het publiek schiet die energie boomeranggewijs mooi terug. En dan krijg je dit. Bij de collega's van RW. Nou moe! Check die outfits ook. Colossus

Neen, niet enkel Triggerfinger schreef een song met de titel 'Colossus'. IDLES deed hetzelfde. Alweer een dijk van een song, met een prachtige clip! 
Drie keer IDLES, niet ijdel! 

Een band die ontstaat in een café. Het kan niet anders of de thema's liggen er voor het rapen. In een interview legt Talbot uit hoe IDLES songs schrijft. Funny moments? Wow! Wijs, een drumcam! Kijk mee over de schouder! 
Bekijk de beste concerten van artiesten die op Pukkelpop stonden in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx: druk op de On demand-knop van je afstandsbediening om door het aanbod te bladeren!

Muziek

Bekijk alles
Top