Reactie CEO Pierre François op de uitspraak van het BAS

Sport | Pierre François, CEO van de Pro League reageerde vandaag voor de camera’s van zowel RTBF als Sporza-VRT op de uitspraak van het Belgische Arbitragehof voor de Sport van gisteren, omtrent het aantreden van KV Mechelen en Waasland-Beveren in 1A voor het seizoen 2019-2020.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er moet bijzonder omzichtig omgegaan worden met commentaar zolang het BAS geen definitieve uitspraak gedaan heeft over het geheel van de zaken die haar zijn voorgelegd.

De Pro League gaat er van uit dat hiermee de indeling van zowel 1A als 1B voor het komende seizoen vastligt en zal de competities starten met de kalenders zoals voorgesteld op 1 juli. Het is niet mogelijk om de start van de competitie uit te stellen of het aantal ploegen in respectievelijk de Jupiler Pro League of de Proximus League te wijzigen.

De uitspraak van het BAS gisteren concentreerde zich enkel op de mogelijke sanctie van degradatie. De uitspraak ten gronde over de mogelijke manipulatie van de wedstrijden, volgt nog. Hier kunnen nog sancties aan verbonden zijn.

De Pro League gaat uit van duidelijkheid op korte termijn betreffende het Europese voetbal voor de betrokken Belgische clubs.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top