Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Pukkelpop 2019: Mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019 kan de annalen ingaan als de editie waar de Belgen het voor het zeggen hebben. Wij zijn alvast opgetogen dat er zoveel talent van eigen bodem op het podium staat. Wie dat zijn? Dat lees je hier. Be warned!

Bekijk Pukkelpop van 16 augustus tot en met 18 augustus via de livestream van Proximus Pickx!

Portland

Hun single ‘Pouring Rain’ kreeg meer dan 1 miljoen streams op Spotify, en dat is quite an achievement. Het begon in de Nieuwe Lichting. Het gaat verder met Pukkelpop, en wat daarna? De wereld? Het zou zo maar eens kunnen. Portland live of Portland via de speakers van je installatie? Wat je ook kiest, het wordt een prachtige trip vol emotie, melancholie en misschien zelfs een traan... Wie ‘Pouring Rain’ bijvoorbeeld eens live wil zien, puur en onversneden, het is hier te doen:  

 

Voor de prachtige cover van ‘Mathilda’ van ALT-J trokken ze naar de DAFT-studios en blikten ze onder auspiciën van Wouter Vlaeminck (toetsen Absynthe Minded) deze parel in 

SONS

Voor SONS zit de zomer eivol. Spelen -tig keer, en doen dat overal te lande. Ook Pukkelpop, beetje een thuismatch. Benieuwd!


Wonnen in 2018 nog De Nieuwe Lichting. Met jachtige gitaren en snoeiharde riffs. Rock is duidelijk niet dood, wat anderen ook mogen beweren! De Ramones, The Stooges, Black Sabbath ... ze zitten allemaal in het SON-dna. Fuzzy gitaren, heavy drums, met de single 'Naughty' die gretig opgepikt werd. "Vrij harde, goeie punk! Ik zou wel fier zijn mochten het mijn zonen zijn die in die band spelen." Dixit Jan Paternoster (The Black Box Revelation).

Shht

Neen, zwijgen doen we geenszins. Shht is zowat de meest markante band van het moment. Omschrijf hun muziek? Raar. Very nu, helemaal mee met de tijd. Absurde waanzin, maar wel waanzin die op de benen mikt. Brengen redelijk gestoorde shows, vol camp en muzikale exploraties. Tekstueel en muzikaal complex én toegankelijk. Met stoorzenders, abrupte tempowisselingen en kilo’s autotune. Kanye West, The Beatles en Jezus Christus lopen allemaal door de set heen. Zien en beleven.

Post Malone

Wel eens benieuwd hoe de jonge Post Malone het er live vanaf brengt? Niet bekaaid alleszins, want 's mans concerten zijn steevast een groot feest, op en voor het podium. Dit is je kans. Blingbling op het podium? Het zou zo maar eens kunnen, maar dat er volk voor de stage zal staan, daar kan je gif op innemen. Post Malone is tegenwoordig hotter than hot. Country, rock én R&B, met een verleden in metal. Wat Malone nu doet, wijkt daar enigszins van af, maar ’t wordt wel een heus feest. Zijn tweede album ‘Beerpongs & Bentleys’ was een schot in de roos. De singles ‘Rockstar’, met 21 Savage, en ‘Psycho’ met Ty Dolla $ign hebben waarschijnlijk genoeg opgebracht om een handjevol nieuwe Bentleys te kopen.
Johnny Marr

Ooit sidekick van Morrisey bij The Smiths, nu al geruime tijd zijn eigen koers aan het varen. Legende! Unieke sound meets laddishness. Niet te missen! Sprankelend was zijn gitaarspel, en dat maakte hem een van de meest invloedrijke gitaristen van de laatste dertig jaar. Zonder Marr geen Oasis of The Stone Roses. Maar ook na The Smiths drukte de Brit zijn stempel, onder andere bij The The, The Cribs en Modest Mouse. Hij zakte al eens af naar Pukkelpop in 2013 met zijn soloplaat ‘The Messenger’. Met het vorig jaar verschenen ‘Call the Comet’, volgens sommige recensenten zijn beste solowerk tot nog toe, dikte hij zijn palmares nog wat aan. Een - nu al - onvergetelijke afsluiter in de Club.

Brutus

Mokers! Brutus is een trio, maar klinkt als een leger. Met een frontvrouw op drums die niet enkel de demonen uit haar lijf mept, maar bovendien ook beschikt over een fenomenale stem. Straffen toebak! Hoe kan je gitaarmuziek nog interessant maken? Is niet alles al eens gedaan of gezegd? Neen, zo blijkt uit de aanpak van Brutus. Met een wijze mix van postrock, shoegaze, hardcore, punk en metal zorgt het Leuvens trio voor muzikaal vuurwerk. Het über-intense tweede album ‘NEST’ toont aan dat de band nog lang niet klaar is met het heruitvinden van harde muziek. Touren de wereld rond, spelen alles plat! Checkuh! 

Gestapo Knallmuzik

Rare gasten die zich bedienen van een raar Jean-Marie Pfaff Duits, en daar heel mooi mee wegkomen. Feestband! Muziek en humor? Kan mooi samengaan als je weet hoe je de balans in evenwicht houdt. De gasten van GK kunnen het als geen ander. ‘Tinkie Winkie ist Dipsy und Steeckt zein Lala ins Po’. Het is een albumtitel die je twee keer moet lezen, maar live zal dat toch aa je r**t roesten. Vrolijke elektropop gecombineerd met raar Duits. Verstand op nul en benen in après-skimodus. Mehr mußt das nicht sein. De band beweert hierbij uit Berlijn afkomstig te zijn. In realiteit komen de muzikanten uit de Belgische Kempen.

Anderson Paak and the Free Nationals

Alomtegenwoordig, deze veelzijdige artiest. ADHD verpakt als muzikant, of is het andersom? Met Paak is het altijd feest. De muzikale duizendpoot huppelde de voorbije jaren breed lachend over de podia van microfoon naar drumstel en piano. Zijn laatste worp 'Oxnard' is een geniale plaat, met een hele schare hiphoppers die er het mooie weer komen maken. Dr. Dre, Kendrick, Snoop Dogg en Q-Tip ... of ze Paak naar - of van - de troon willen stoten? Mogen ze proberen, want him is king and king don't budge . Paak is een drummend, rappend, soul-zingend én pianospelend wonderkind. En de Free Nationals maken de luie muzikale stoel waar hij zich lekker in kan vleien. Funky, zwoel en sexy. 

blackwave.

Mocht je nog niet van blackwave. gehoord hebben, dan betekent dat wellicht dat je ofwel een jaar onder een steen hebt doorgebracht, ofwel niet naar de radio hebt geluisterd ofwel een broertje-dood hebt aan vaderlandse jazzy hiphop. Van ’t stad? Neen, dat wordt wel eens beweerd, maar blackwave. is een mooie combinatie van talenten uit twee Belgische grootsteden: Gent en Antwerpen, ofte Atohoun vs Ardui. En die tandem maakt het wel waar, met een duidelijke doelstelling: doorbreken in het buitenland. Ja, hiphop mag hier de laatste jaren wel enorm gegroeid zijn, toch blijft België een klein land en is er elders meer roem en glorie te vergaren. Het is hen van harte gegund. Bekijk Pukkelpop van 16 augustus tot en met 18 augustus via de livestream van Proximus Pickx!

Bekijk de beste concerten van artiesten die op Pukkelpop stonden in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx: druk op de On demand-knop van je afstandsbediening om door het aanbod te bladeren!

Muziek

Bekijk alles
Top