Opmerkelijk! CEO Brian Tevreden als hoofdtrainer KSV Roeselare tijdens oefenpartij

Sport | Een ietwat ongewoon beeld woensdagavond in de oefenpartij tussen KVC Wingene en KSV Roeselare. Bij de West-Vlamingen had CEO Brian Tevreden een trainerplunje aangetrokken en leek die de rol van hoofdtrainer op zich te nemen. Assistent David Colpaert was aanwezig, maar hield zich afzijdig.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na het vertrek van trainer Juan Gutiérrez Moreno bij KSV Roeselare eind dit seizoen maakte de club zich sterk dat er snel een opvolger zou worden aangetrokken. Ruim drie maanden later blijkt dat echter nog niet het geval te zijn, ondanks hoopgevende beloftes van voorzitter Yves Olivier en CEO Brian Tevreden.
 
Assistent-trainer David Colpaert stond zo de afgelopen weken ad interim als hoofdcoach op het trainingsveld, maar lijkt te bedanken voor een positie als T1. Zo kwam het vorige week meermaals voor dat Colpaert andere verplichtingen had en CEO Brian Tevreden daardoor de sportieve consignes gaf aan de spelers tijdens de veldtrainingen.
 
'Teve' behaalde in 2010 zijn trainersdiploma en ging aan de slag bij de KNVB als jeugdcoach. Hij was ook een tijdje assistent-coach in de jeugdreeksen van Ajax en deed hetzelfde bij de 14-jarigen van Almere City FC. Later trok hij als sportief verantwoordelijke naar Reading FC en kwam uiteindelijk als CEO terecht bij KSV Roeselare.
 
Het is niet duidelijk of de situatie met Brian Tevreden als CEO én trainer (en bovendien ook voor teammanager Kenny Santy een wat raadselachtige rol als sportief assistent) als definitief moet worden beschouwd. Eerder waren er gesprekken met trainers Regi Van Acker en Rudi Verkempinck, maar kwatongen op de tribunes beweerden woensdagavond dat beiden afhaakten omwille van het beperkte budget van de West-Vlamingen. Volgens hen heeft de Chinese investeerder de broeksriem aangehaald en wordt het vechten om te overleven. Ze maken zich sterk dat het ontbreken van sponsors op de shirts en het uitblijven van transfers te wijten is aan een gebrek aan geld.
 
Ze vinden het ook allesbehalve hoopvol dat jongens als Thibaut Van Acker en Maël Lépicier plots weer meespelen in de oefenwedstrijden met wit-zwart, terwijl ze zelf aangaven vooral hun conditie te onderhouden op Schiervelde en niet meteen open te staan voor een nieuw avontuur bij KSVR. Nochtans zouden beide spelers niet misstaan in de huidige spelersgroep, maar vermoedelijk speelt ook hier de financiële kant van de zaak een grote rol.
 
Of de situatie zo erg is als woensdagavond werd besproken, valt nog af te wachten. De club gaf al meermaals aan volop bezig te zijn met haar huiswerk voor volgend seizoen. Zo zou de (nieuwe) hoofdsponsor weldra worden voorgesteld, is er een trainer op komst en speurt Brian Tevreden naar opportuniteiten op de transfermarkt. Zijn dagelijkse 'inspirational quotes' op zijn Instagram-account doen alvast het beste verhopen...

De saga doet echter ook denken aan de periode van John Bico bij RWS Bruxelles, waar de sportief directeur ook plaatsnam op de trainersbank. Dat sprookje kende evenwel geen happy end.
 
(MRR)

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top