Tijd voor film: nu in de bioscoop (10 juli)

Films | Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er verschijnt weer heel wat lekkers in de Belgische zalen deze week: er is o.a. 'Anna', de nieuwe langspeler van Luc Besson, 'Teen Spirit' het regiedebuut van Max Minghella (The Handsmaid's Tale) met Elle Fanning in de hoofdrol, 'Dirty God', het Engelstalige debuut van Nederlandse regisseur Sacha Polak, die voor het betere camerawerk Belgische cinematograaf Ruben Impens inschakelde, en ook nog de prachtige animatiefilm 'Manou op de Meeuwenschool'. Rep je dus naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favoriete film mee te pikken.

Anna

Twee jaar na 'Valerian and the City of a thousand Planets' is er een nieuwe langspeler van Luc Besson, de maker van o.a. Léon, Joan of Arc en Lucy. 'Anna' is een Engelstalige thriller met een hoofdrol voor de Russische actrice en topmodel Sasha Luss. Naast Luss zie je ook Helen Mirren, Luke Evans en Cillian Murphy.

De Russische Anna wordt van de ene dag op de andere een van de populairste modellen van het moment. Maar achter haar sexy verschijning en engelachtige gezicht schuilt een angstaanjagende spionne. Een koelbloedige moordenares in Milaan? Een dubbelagente? Een liefhebbende minnares? Of simpelweg een uitstekende schaakster? Anna wisselt moeiteloos van identiteit en laat niemand in haar ziel kijken. Weet iemand wie de echte Anna is?
 
Actiethriller van Luc Besson, met Sasha Luss, Helen Mirren, Luke Evans en Cillian Murphy

IMDb-score: 6,7/10

Teen Spirit

De 17-jarige Violet Valenski woont met haar Poolse moeder op het Isle of Wight. "Durf te dromen" is niet iets wat haar met de paplepel werd ingegeven. Ze sleurt zichzelf door school, door haar studentenjob en eigenlijk door haar leven, met als enige lichtpuntjes de open-mic-avonden in een lokale pub, met als enige publiek licht aangeschoten, ongeïnteresseerde mannen. Maar tussen die mannen schuilt een gepensioneerde operazanger.

Vlad moedigt Violet aan om deel te nemen aan de lokale voorrondes van de populaire talentenshow 'Teen Spirit'. Al snel is de jonge vrouw verlost van heel wat illusies over de glamour van de muziekwereld. Bovendien is er ook een schitterende bijrol weggelegd voor Rebecca Hall als een gehaaide recordproducer.

Muziekdrama van Max Minghella, met Elle Fanning, Agnieszka Grochowska en Archie Madekwe

IMDb-score: 6,5/10

Dirty God

'Dirty God' is een onwrikbaar portret van een vrouw die na een gruwelijke zuuraanval haar leven opnieuw op de rails probeert te krijgen. Jade is een jonge Londense moeder en een zuuraanval-overlever. Haar ex-vriend reduceerde haar gezicht en een groot deel van haar lichaam tot een maanlandschap van littekens, vol kloven en kraters. Eens ontslagen uit het ziekenhuis ontdekt ze dat haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn: haar dochter is bang van haar en de buitenwereld biedt enkel starende ogen en veroordelende blikken.

Hoofdrolspeelster Vicky Knight zet een dijk van een performance neer als Jade. De jonge vrouw is een nieuwkomer in het vak, maar ervaringsdeskundige wanneer het gaat om leven met brandwonden.

Drama van Sacha Polak, met Vicky Knight, Eliza Brady-Girard en Rebecca Stone

IMDb-score: 7,0/10

Manou op de Meeuwenschool (Manou the Swift)

Manou staat voor een grote uitdaging: zijn eindexamen op de Meeuwenschool. Als hij hiervoor slaagt, betekent dat dat hij eindelijk klaar is om samen met de andere zeemeeuwen naar het zuiden te vliegen. Maar waarom lijkt dat voor de kleine Manou zoveel lastiger dan voor de rest?

Manou heeft het lastig op de meeuwenschool. De tengere, liefdevolle vogel krijgt de brute vliegstijl van de zeemeeuwen maar niet onder de knie. Hopeloos teleurgesteld loopt hij weg van huis. Tot hij een groep zwaluwen tegenkomt die verdacht veel op hem lijken. Ze leren hem zijn vleugels uit te slaan op zijn eigen manier.

Animatiefilm van Christian Haas en Andrea Block, met de stemmen van Kate Winslet, Willem Dafoe en Rob Paulsen (O.V.)

IMDb-score: 5,8/10


Te gekke beestjes die praten, plezier maken en je kind iets bijleren over vriendschap

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1. Toy Story 4: Animatiefilm van Josh Cooley, met de stemmen van Keanu Reeves, Christina Hendricks, Tom Hanks, Tim Allen en Joan Cusack (O.V.) / Gilles Van Bouwel, Tatyana Beloy, Ben Segers, Pieter Embrechts, Hubert Damen, Andrea Croonenberghs, Warre Borgmans, Jeroen Van Dyck, Vic De Wachter en Alejandra Theus (Vlaamse versie)
2. Spider-Man: Far From Home: Actiefilm van Jon Watts, met onder meer Tom Holland, Jon Favreau, Angourie Rice, Zendaya, Samuel L. Jackson en Jake Gyllenhaal
3. Huisdierengeheimen 2: Animatiefilm van Chris Renaud en Jonathan del Val, met de stemmen van Patton Oswalt, Kevin Hart, Harrison Ford, Eric Stonestreet en Tiffany Haddish (O.V.) / Sven De Leijer (Max), Erhan Demirci (Sneeuwbal), Eline De Munck (Gidget), Walter Baele (Bompie), Hilde De Baerdemaeker (Daisy), Sean Dhondt (Buddy), Tiany Kiriloff (Prinses), Sebastien Dewaele (Duke), Bart Cannaerts (Mel), Isabelle Van Hecke (Chloe), Warre Borgmans (Tiberius), Joris Hessels (Norman) & Hubert Damen (Rooster) (Vlaamse versie)
4. Annabelle Comes Home: Horrorfilm van Gary Dauberman, met Vera Farmiga, Patrick Wilson en Mckenna Grace
5. Aladdin: Live-actionbewerking van de gelijknamige Disneyklassieker uit 1992 door Guy Ritchie, met o.a. Will Smith, Mena Massoud en Naomi Scott

Win een Sony PlayStation 4 en een Marvel’s Spider-Man PS4-game, dankzij Spider-Man: Far From Home!


Tot 21 juli zijn zes films uit het Spider-Man-universum in de aanbieding in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx! Profiteer ervan en trakteer jezelf op een heuse Spidey-marathon.
 
Voor slechts 1,99 EUR per film:
 
Spider-Man
Spider-Man 2
Spider-Man 3
The Amazing Spider-Man
The Amazing Spider-Man 2
Spider-Man: Homecoming

Lees ook:
Een vleugje horror om je zomer mee op te leuken? Deze films mag je niet missen
Welke films moet je deze zomer absoluut zien?
De pareltjes van Pixar
Deze Disneyprinsessen hebben ballen!


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top