Tv-tips van de week (8 t.e.m. 14 juli)

Films | Zin in een spannende film, een interessante documentaire of een grappige serie? Wij maken je wegwijs in het niet te versmaden tv-menu!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Freddy De Vadder - Icoon

Niks lolliger dan een standup-comedyshow van de immer scherpe Freddy De Vadder. Freddy – het alter ego van Bart Vanneste – geeft zijn eigen kijk op maatschappelijk prangende thema’s alsmede een pak boekhoudkundige tips. Toen Icoon in de zalen liep haalde Vanneste zich de woede van supermarktketen Aldi op de hals, omdat hij voor het logo van de voorstelling de mosterd haalde bij dat van de Duitse winkelketen.

Vrijdag 12 juli, 22u20, CAZ

Films

Hidalgo

Ruiter Frank T. Hopkins vertelt aan al wie het horen wil dat zijn paard Hidalgo het beste ter wereld is. Een Arabische sjeik die z’n twijfels heeft bij die claim, daagt Frank uit voor een levensgevaarlijke, 4500 km lange race door de woestijn.

Avonturenfilm van Joe Johnston met Viggo Mortensen, Omar Sharif en Frank Collison
Maandag 8 juli, 20u35, ZES


Lost In Translation

De Amerikaanse acteur Bob Harris is tegen zijn zin in Japan om een reclamespot op te nemen. Hij brengt het grootste deel van zijn tijd door in het hotel en leert er Charlotte kennen. Zij is een jonge, pas afgestudeerde vrouw die haar man John steunt in zijn werk als fotograaf, maar zelf ontevreden is over haar leven. Omdat John de hele dag moet werken, zit Charlotte vaak alleen en verveelt ze zich. Bob en Charlotte begrijpen elkaar en er bloeit een mooie vriendschap tussen beide, misschien wel meer.

Romantische komedie van Sofia Coppola met Scarlett Johansson, Bill Murray en Anna Faris
Woensdag 10 juli, 21u10, Canvas




Die Hard 4.0
Wanneer er ingebroken wordt in het computernetwerk van de FBI krijgt politieagent John McClane de opdracht de jonge hacker Matt Farrell op te pakken. Aanvankelijk beschouwt men het als een routineklus, maar wanneer ze plots allebei onder vuur worden genomen in Farrells appartement, blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Ze ontdekken dat een terroristische organisatie, onder leiding van voormalig overheidsmedewerker Thomas Gabriel, het land op de knieën wil krijgen door alle computers en netwerken in de Verenigde Staten systematisch te doen crashen. Dat is echter buiten de ervaren John McClane gerekend.

Actiefilm van Len Wiseman met Bruce Willis, Justin Long en Mary Elizabeth Winstead
Woensdag 10 juli, 22u30, VTM


Captain Marvel

Carol Danvers heeft zich bij de militaire elite-eenheid Starforce aangesloten. Ze neemt het op tegen de Skrulls, te duchten tegenstanders die van gedaante kunnen wisselen en onder het commando staan van Talos, die een invasie van de aarde plant.
 
Actiefilm van Anna Boden en Ryan Fleck met Brie Larsson, Samuel L. Jackson en Djimon Hounsou
Vanaf vrijdag 12 juli in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx




Hairspray

Baltimore, 1962. De tiener Tracy Turnblad kampt met overgewicht, maar dat belemmert haar niet om te dansen als de beste. Na school kijkt ze altijd gepassioneerd naar de Corny Collins-dansshow op tv. Wanneer één van de dansiconen de show verlaat, wordt er een oproep gelanceerd voor een nieuwe danseres. De keuze valt op Tracy. Ze krijgt echter veel tegenkanting van danseres Amber en haar moeder Velma.

Musical van Adam Shankman met Nikky Blonsky, John Travolta, Michelle Pfeiffer en Brittany Snow
Vrijdag 12 juli, 22u25, NPO 3



Water For Elephants

Jacob is een student dierengeneeskunde uit een armere buurt, die door toeval terecht komt bij het rondreizend circus. Daar valt hij voor Marlena. Samen ontfermen ze zich over een speciale olifant, en moeten ze afrekenen met Marlena's echtgenoot August. 

Drama van Francis Lawrence met Robert Pattinson, Reese Witherspoon en Christoph Waltz
Zaterdag 13 juli, 20u30, VTM


3:10 To Yuma

Dan Evans is samen met zijn beide zoons getuige van gewelddadige overval op een postkoets door de beruchte outlaw Ben Wade en zijn bende. Wade wordt echter gearresteerd. Dan Evans begeleidt Wade vervolgens in ruil voor een financiële beloning van Bisbee naar Contention, vanwaar hij de bendeleider met de trein van tien over drie naar de gevangenis in Yuma moet brengen. Maar de reis is niet zonder gevaren en een kat-en-muisspel tussen Evans en Wade begint.

Western van James Mangold met Christian Bale, Russell Crowe, Vinessa Shaw en Ben Foster
Zondag 14 juli, 20u40, CAZ


 
 

Voor het jonge volkje

Pluk Van De Petteflet

Pluk, acht jaar en bestuurder van een rode kraanwagen, zoekt een huis. Als hij zijn tentje wil opzetten in de Torteltuin ontmoet hij Dollie de Duif die hem vertelt dat er een kamer leegstaat in de Petteflet. Pluk trekt er in, en hij ontmoet Aagje, Meneer Pen, Langhors, Duizeltje en nog heel wat andere kleurrijke figuren.  Wanneer Pluk ontdekt dat de Torteltuin vernietigt dreigt te worden, zet hij alles op alles om zijn vrienden en zijn nieuwe woonst te redden.

Jeugdfilm van Ben Sombogaart met Janieck Van de Polder, Suzanne Zuiderwijk en Arjan Ederveen
Maandag 8 juli, 13u30, Ketnet



Series

Dark Mon£y

Manny en Sam Mensah hebben het niet breed. Daarom aanvaarden ze een grote som zwijggeld van een bekend Hollywoodproducer die hun zoon misbruikte.

Dramareeks met Max Fincham, Babou Ceesay en Jill Halfpenny
Vanaf maandag 8 juli twee weken lang op maandag en dinsdag omstreeks 22u00
op BBC 1



Brooklyn Nine-Nine

Start van de 6de jaargang van de komische serie over het 99ste district van de New Yorkse politie.

Met Andy Samberg, Melissa Fumero, Andre Braugher en Joe Lo Truglio
Vanaf donderdag 11 juli dagelijks omstreeks 18u00 op Q2


Sport

Ronde Van Frankrijk

Na de geanimeerde start in Brussel kunnen wielerfans elke dag op het eerste net van de openbare omroep terecht voor een nieuwe etappe.

Dagelijks rechtstreeks verslag van een rit op Eén



Tennistoernooi van Wimbledon

Eurosport 1 trakteert gedurende de Britse tennishoogmis de hele dag door op uitgebreide verslaggeving.

Elke dag op Eurosport 1

Documentaire

Inside Saudi Arabia

Basma Khalifa is een Britse journaliste en modestyliste. Haar ouders zijn Soedanees en zij is geboren in Saudi-Arabië. En ook al woont ze al bijna haar hele leven in Groot-Brittannië, toch mist ze iets. Daarom trekt ze naar haar achtergebleven familie in het streng islamitische land. Met een klein hart, want net voor haar vertrek wordt de Saudische journalist Khashoggi vermoord in z'n eigen consulaat in Turkije, vermoedelijk in opdracht van de Saudi's zelf. Basma dompelt zich onder in het Saudische leven en als vrijgevochten Westerse vrouw botst ze al snel met de strikte wetten en gebruiken van dat land. Toch beweegt er van alles in Saudi-Arabië. Er zou meer openheid zijn en gelijkere rechten voor vrouwen. Die mogen er sinds juni vorig jaar met de auto rijden. Maar wanneer Basma ook vrouwenrechtenactivistes ter sprake brengt, is er van openheid niet veel sprake meer.

Vrijdag 12 juli, 20u30, Canvas

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top