Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. ‘The Wife’ is een spannend drama van de Zweedse regisseur Björn Runge, met Glenn Close en Jonathan Pryce. Te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: The Wife.

‘The Wife’ vertelt het verhaal van de vrouw van een Nobelprijswinnaar Literatuur die moeite heeft met de roem van haar man.

Joan Castleman is een opvallende schoonheid met onberispelijke referenties. Veertig jaar heeft ze haar eigen talent, dromen en ambities opgeofferd voor haar charismatische man Joe en zijn succesvolle literaire carrière. Ze heeft altijd zijn ontrouw en excuses genegeerd met gratie en humor. Hun huwelijk is gebouwd op ongelijke compromissen en Joan staat op het punt haar breekpunt te bereiken. Aan de vooravond van de uitreiking van Joe's Nobelprijs voor de Literatuur confronteert ze hem met het grootste offer van haar leven en het geheim van zijn carrière.

Een boeiend en ook spannend drama van Björn Runge, met sterke acteerprestaties van Jonathan Pryce en Glenn Close, die een Oscarnominatie en een Golden Globe kreeg voor haar rol in ‘The Wife’.
 
Regie: Björn Runge
Cast: Glenn Close, Jonathan Pryce, Max Irons en Christian Slater
 
‘The Wife’ is tot 20 augustus 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Hoe een film huren uit onze catalogus?