Roméo Elvis neemt geen blad voor de mond

Roméo Elvis bracht even geleden het nummer 'Malade' uit, dat op zijn jongste album ‘Chocolat’ staat. De rapper breekt potten en staat vandaag op de planken van het Luikse festival Les Ardentes.

Een paar jaar geleden werkte hij nog als kassier bij de Carrefour, maar sinds hij de handen in elkaar sloeg met de rapgroep L’Or du Commun ging het snel voor de jonge hiphopsensatie. In 2016 was de trein met de release van de EP Morale vertrokken.Succes

Hij stond met zijn platen Morale en Morale II samen met  onder meer Stikstof, L’Or Du Commun en Smale garant voor een revival van de Brusselse hiphop, met dank aan nummers die recht voor de raap en ongecensureerd op je afkomen. Bébé Aime La Drogue, een nummer uit Morale II, bijvoorbeeld, gaat over een relatie die flink te lijden heeft onder drugmisbruik.

Roméo Elvis scoort uiteraard bijzonder goed in Franstalig België, maar de jongeman uit Linkebeek is ook naarstig bezig aan een veroveringstocht door Frankrijk, Canada en Zwitserland. ‘Putain Werkteir, Waar is de feestje, hier is de feestje’, riep hij het uitzinnige Rock Werchter-publiek vorig jaar toe in Klub C, gestoken in een Rode Duivels-outfit. De aanwezigen sprongen mee op en neer op de tonen van Morale, Diable en andere nummers. Een volle tent, en dat terwijl op het hoofdpodium ene Nick Cave aan het werk was. Niet slecht.

In Humo werd toen trouwens opgemerkt dat zijn fans allemaal op dezelfde manier gekleed lopen: een pet, lange witte sokken en een heuptasje behoren volgens hen klaarblijkelijk tot de basisuitrusting van de meerderheid der Roméo Elvis-adepten.Het zit in de familie

Roméo Elvis heet voluit Roméo Elvis Kiki Van Laeken. Muziek zit de familie in het bloed: zijn vader is zanger-bassist bij de groep Allez Allez en zus Angèle maakt momenteel een blitzcarrière met haar pittige popsongs. Van Laeken begon te rappen nadat hij in z’n jeugd een strafblad opliep, en vervolgens door zijn ouders op internaat werd gestuurd.

Vorig jaar werkte de rapper mee aan het debuutalbum van Angèle. Het nummer Tout Oublier leverde hen een platina en een gouden plaat op. Hij stond naast Rock Werchter ook op de festivalpodia van Dour, Les Ardentes en Couleur Café. 

Oeuvre

Hij rapt niet alleen over drugs, maar ook over Theo Francken, het koloniale verleden van België en - in iets fraaiere bewoordingen - over zijn vriendin, het model Lena Simonne.
 
Op de plaat Chocolat - een woord dat hij als synoniem gebruikte voor wiet - heeft hij het over zijn verleden als druggebruiker. Ondertussen walgt hij van drugs. ‘Dit is de eerste keer dat ik een album maak waarop achter elke zin een betekenis schuilt. De algemene boodschap? Fuck la drogue, c’est de la merde. Die problemen liggen achter me’, vertelde hij er in een interview met Het Laatste Nieuws over.

Roméo Elvis staat op 5 juli op Les Ardentes en op 8 augustus op de Lokerse Feesten
Luister naar Roméo Elvis in je favoriete streaming-apps met eindeloze mobiele data, met Epic Beats

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?