Stranger Things, seizoen 3: één zomer kan alles veranderen

Series | Stranger Things is terug voor een derde seizoen, en dat belooft nu al een zomerhit te worden voor Netflix. Lees er hier alles over!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Stranger Things is terug voor een derde seizoen, en dat belooft nu al een zomerhit te worden voor Netflix. Lees er hier alles over!
 
Het nieuwe seizoen is met acht afleveringen iets korter dan de vorige twee, maar komt opnieuw met een stevige dosis nostalgie naar de eighties, meer monsters uit het upside down én een shot humor en zomerse vibes.

Reserveer nu alvast je weekend om te bingewatchen!

Welkom terug in Hawkins

Ontluikende liefde, een gloednieuw winkelcentrum en ratten met rabiës rennend richting gevaar. Het is de zomer van 1985 in Hawkins ... en één zomer kan alles veranderen.

Bekijk hier de trailer:



Het belooft een warme zomer te worden. De school sluit zijn deuren voor de vakantie, er is een nieuw winkelcentrum en de kids worden stilaan pubers en voelen de hormonen door hun lijf gieren.

De zomer van 1985

Het eerste seizoen van Stranger Things verscheen in 2016 en was een stevig schot in de roos. Mysterieus, intrigerend en eng. Een must-see voor liefhebbers van de jaren 80 en een hommage aan de klassiekers uit die tijd. Inspiratiebronnen: Steven Spielberg, Stephen King, John Carpenter.

Het tweede seizoen kwam uit rond Halloween 2017 en was minstens even spannend als het eerste. Opnieuw sterk gespeeld, en opnieuw propvol verwijzingen naar de jaren 80.

Voor seizoen 3 keren we terug naar Hawkins, en voor het eerst zien we het stadje badend in de zon.

De zomervakantie is net begonnen, het is prachtig weer en de jeugd voelt zijn hormonen opspelen. Favoriete bezigheid: rondhangen in het zwembad en de nieuwe oer-Amerikaanse shopping mall. Aan zomerse sfeer geen gebrek!

Pubers en ontluikende liefdes

De vriendengroep in Hawkins is inmiddels ook weer een jaartje ouder, en daar – op het hoogtepunt van de zomer – duikt zowaar de eerste jeugdliefde op. In het vorige seizoen sprong de vonk tussen Eleven (Millie Bobbie Brown) en Mike (Finn Wolfhard) al wel een beetje over, maar in het derde seizoen – de zomer voor ze naar de middelbare school gaan – hangt de romantiek echt in de lucht. En niet alleen tussen El en Mike.

Al die vlinders en hormonen veranderen de dynamiek in de groep, die een beetje uit elkaar lijkt te vallen …

Meer monsters, meer horror

Zomerse fun, romantiek en hier en daar wat strubbelingen dus. Allemaal goed en wel, maar het duurt uiteraard niet lang voor de poorten naar de hel weer opengaan … We zijn immers nog steeds in Hawkins. Hoe zit het met The Upside Down? Waarom doen de magneten op de ijskast het ineens niet meer? En wat is er met de ratten aan de hand?

Oude en nieuwe vijanden duiken op in het stadje. En Eleven en haar vrienden worden er bruut aan herinnerd dat het kwaad niet gewoon weggaat. Het evolueert…

Matt en Ross Duffer, de bedenkers van de serie, hebben al aangegeven dat het derde seizoen meer monsters, nieuwe snoodaards en een extra geut horror bevat. Wij zijn er klaar voor!

Het derde seizoen van Stranger Things omvat acht afleveringen en is nu te bekijken op Netflix.
Benieuwd?
 
Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top