Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Films | Geen budget om dit jaar op vakantie te gaan? Deze programma's nemen jou vanuit je zetel mee op reis.

Door MF

Deel dit nieuws

Planet Earth heeft prachtige beelden en geeft je zin om de hele wereld te ontdekken. Na een eerste succes in het begin van de jaren 2000, heeft de BBC beslist een vervolg op deze documentaire te maken.

Jack Whitehall: Travels with my father

Jack Whitehall is een bekende comedian in het Verenigd Koninkrijk die beslist met zijn vader op reis te gaan. Hij maakte er een serie van:' Travels with my father'. In het eerste seizoen neemt hij zijn vader mee op een roadtrip in Azië. En de appel valt niet ver van de boom, want ook de vader is bijzonder grappig. Er is zonet een tweede seizoen op Netflix verschenen.

Tales by Light

Wanneer National Geographic een serie maakt, dan weet je dat de beelden subliem zijn. En dat is ook zo in 'Tales by Light'. De serie volgt verschillende fotografen ter wereld. We komen te weten hoe deze professionals van National Geographic werken, maar we ontdekken vooral onbekende plekken op onze planeet. Er zijn al twee seizoenen beschikbaar op Netflix.

Ushuaïa Nature

'Ushuaïa Nature' bestaat al jaren, maar is nog niet klaar met zijn reis rond de wereld. Dit programma wordt gepresenteerd door Nicolas Hulot en is te zien op TF1. Het werkt vooral met luchtbeelden. 'Ushuaïa Nature' trekt niet alleen naar onbekende streken in de wereld, maar focust ook op het behoud van de natuur.

Woman at the Edge of the World

'Woman at the Edge of the World', nog een serie van National Geographic, volgt Martyna Wojchiechowksa, een journaliste van de zender. De jonge vrouw trekt eropuit om vrouwen in afgelegen plekken in de wereld te ontmoeten. Of het nu in Zuid-Afrika, Thailand of elders is, Martyna Wojchiechowska staat stil bij hun leven en hun tradities.

Thalassa

'Thalassa' is al even bekend als 'Ushuaïa' en wordt sinds 1975 op France 3 uitgezonden. Het programma focust voornamelijk op de zeeën en oceanen en op het leven onder water. Verwacht je dus aan heel wat boten. Ook vissers maken vaak hun opwachting. Als de geur van vis je niet stoort, is dit programma je op het lijf geschreven!

Des trains pas comme les autres

Dit is pas een origineel programma! Het concept? Je neemt zowat overal ter wereld de trein. 'Des trains pas comme les autres' focust vooral op uitzonderlijke spoorlijnen, zoals de Transsiberische Express, de Trans-Canada Express en nog vele andere. Bij elke tussenstop ontdek je nieuwe landschappen. Tussendoor ontmoet het programma tal van reizigers (uiteraard enkel locals). Te bekijken op France 2 en Arte.

Echappées Belles

Dit programma wordt uitgezonden op Voyage en France 5, maar kent heel wat succes buiten de Franse landsgrenzen. 'Echappées Belles' vertelt het verhaal van vijf presentatoren die in Frankrijk en de rest van de wereld reizen. Het programma wil ons vergeten steden, onbekende continenten en wilde gebieden laten ontdekken. Wie weinig reist, doet tal van prachtige ontdekkingen. En ook globetrotters komen aan hun trekken, want het programma geeft bij elke bestemming interessante adressen en praktische info.

J'irai dormir chez vous

'J'irai dormir chez vous' valt ongetwijfeld in de smaak omwille van zijn avontuurlijke kantje. Durfal en presentator Antoine de Maximy bezoekt mensen in alle windstreken. En het is niet omdat hij wordt gevolgd door camera's dat hij de avonturen links laat liggen! Het programma leert ons meer over de autochtone bevolking en het lokale leven, maar stelt ons niet echt gerust om alleen op reis te gaan. Afspraak op France 5 als je gefascineerd bent door het globetrotterbestaan!

Les nouveaux explorateurs

Zoals de naam al laat vermoeden, volgt 'Les nouveaux explorateurs' meerdere ontdekkingsreizigers. Elke ontdekker heeft zijn eigen visie en vertelt hoe hij of zij de reis ervaart. Dit programma op Canal+ wil ons anders naar de wereld en het reizen doen kijken. De ontdekkers ontmoeten mensen die allemaal op hun eigen manier de planeet proberen te redden. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top