Grote kuis op Netflix : Vlaamse misdaadkomedie Crimi Clowns 2.0 op de schop

De komende dagen gaan er twee opvallende films op de schop: 'Guardians of the Galaxy Vol 2.' is al op 5 juli de klos, de Vlaamse misdaadkomedie 'Crimi Clowns 2.0.: Uitschot', volgt op 7 juli.

'Crimi Clowns' is nog altijd een buitenbeentje in de Vlaamse cinema en is intussen zowat uitgegroeid tot een cultfenomeen: politieke correctheid en goede smaak worden volop overboord gegooid, en in de plaats daarvan krijg je als kijker een ferme opgestoken middelvinger naar onuitgesproken taboes. Een mengelmoes van bruut en grafisch geweld, seksistische moppen, overgoten met een postmodern sausje.

Donkere humor van Luk Wyns

We moeten het grif toegeven: wij zijn fan van de nogal donkere humor van Luk Wyns. De avonturen van zijn disfunctionele clownsfamilie uit 'Crimi Clowns' vallen trouwens bij velen in de smaak en dat is bij 'Crimi Clowns 2.0.: Uitschot' niet anders. In het vervolg op 'Crimi Clowns: De Movie' kruipt Wyns opnieuw in de huid van pater familias Ronny Tersago, die in de film net vrij komt uit de gevangenis. Uiteraard heeft zijn verblijf in de cel hem niet bepaald op het rechte pad gebracht, "of wa hadde na gedacht?"  Aan goede voornemens geen gebrek, maar zijn lage normbesef én zijn seksverslaving zorgen ervoor dat hij alweer de ene stommiteit na de andere begaat.

Crimi Clowns 2.0.: Uitschot

In 'Crimi Clowns 2.0.: Uitschot' besluit de misdadige familie Tersago - overdag clowns, 's nachts criminelen - om hun kerfstok een beetje op te sieren. Terwijl zoonlief Wesley (Johnny De Mol) in de gevangenis zit, besluit pater familias Ronny (regisseur-scenarist Luk Wyns) het misdaadgeld dat ze in de loop der jaren bijeen hebben geroofd en gemoord wit te wassen met een van 'The Nightmare Before Christmas' gepikte Halloween-musical. Dat ze met hun laatste overval kwaad bloed hebben gezet bij een Russische maffiabaron, moeten ze er maar bijnemen. Intussen probeert zus Amber (Silke Becu) om de realityfilm van haar broer af te maken. Maar uiteindelijk draait het toch vooral over de misdadige strapatsen van Ronny, Lou De Man (Manou Kersting) en Mini Mike (Chris Willemsen).

Indrukwekkende cast

Crimi Clowns 2.0.: Uitschot is een misdaadkomedie uit 2016 van regisseur-scenarist Luk Wyns, die tegelijkertijd ook de hoofdrol voor zijn rekening neemt. In de andere rollen zie je o.a. Frank Aendenboom, Silke Becu (foto), Robbie Cleiren, Eline De Munck, Karel Deruwe, Veerle Dejonghe, Joke De Winde, Hans De Munter, Johnny de Mol, Ellen Schoeters, Stefan Perceval, Riona Neve, Manou Kersting, Philippe Geubels, Eddy Faus, Chris Willemsen, Hilde Uitterlinden, Peter Thyssen en Bruno Vanden Broecke.

Crimi Clowns 2.0.: Uitschot: nog tot 7 juli te bekijken op Netflix

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV!

Lees ook:
Zomervibes op Netflix: deze films en series komen eraan in juli!
Frans-Belgische successerie Unité 42 op Netflix
Nederlandstalige series op Netflix
Nieuwe Vlaamse series op Netflix


Bekijk hier de trailer van Crimi Clowns 2.0.: Uitschot

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?