‘De Hoppers’ en ‘Hoodie’: twee nieuwe fictiereeksen voor Ketnet

Kids | Ketnet start de zomer met de opnames van twee gloednieuwe Vlaamse fictiereeksen: 'De Hoppers' en 'Hoodie'. Lees er hier alles over!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De zomervakantie is nog maar net begonnen, maar bij Ketnet zitten ze niet stil. Op twee juli zijn de opnames gestart van twee gloednieuwe fictiereeksen: 'De Hoppers' en 'Hoodie'. Ketnet zet daarmee in op sterke fictie van Vlaamse bodem met heel wat bekend en onbekend talent.
 
Maarten Janssen, Netmanager Ketnet:

"Met 'De Hoppers' en 'Hoodie' brengt Ketnet opnieuw Vlaamse fictie van topniveau. We willen de Ketnetters laten genieten van een relevant en spannend verhaal in 'Hoodie' en van humor van de bovenste plank in 'De Hoppers'. Beide reeksen hebben een topcast met telkens heel wat vaste waarden, maar ook met beloftevol talent dat zijn eerste acteerstappen zet met deze projecten."

Humor met ‘De Hoppers’

'De Hoppers' is een nieuwe sitcom op Ketnet.

De familie Hopper bestaat uit melancholische papa Geert, geflipte mama Jackie, hyperintelligente dochter Daria en zoon Arno, die er alles aan doet om in zo’n kort mogelijke tijd zo rijk mogelijk te worden. Zonder succes.

Verder zijn er nog: een coole beste vriend, een superheldenfreak, de beste van de klas, een cynische directrice en een vreemd buurmeisje.

Het hoofdingrediënt van de Hoppers is humor, met herkenbare én absurde situaties.

Op de set, bekende namen als Bill Barberis (Thuis), Liesa Naert (Eigen Kweek), Elise Bundervoet (De Luizenmoeder) en Frans Van der Aa (Kulderzipken). Daarnaast zie je in ‘De Hoppers’ ook heel wat jong talent: Thomas De Smet (Thuis), Emma Vanthielen, Soukaina Hamdaoui, Jean Romy Manzila, Tine Roggeman (Buck) en Mia Popa.

De regie ligt in handen van Frederik Sonck (Ghostrockers, K3: Love Cruise).

‘De Hoppers’ is een coproductie tussen Ketnet en Eyeworks en zal te zien zijn op Ketnet in het najaar van 2019.



Spanning en sensatie met ‘Hoodie’

'Hoodie' vertelt het verhaal van de zestienjarige Pieter, die samen met een stel nieuwe vrienden als een moderne Robin Hood de criminaliteit in zijn Brusselse wijk bestrijdt. Hij gebruikt daarvoor zijn talenten als traceur, want Pieter is een beoefenaar van parkour, een loopdiscipline die erin bestaat zo snel en vloeiend mogelijk door de stad te bewegen, over muren en allerhande andere obstakels.

De cast bestaat uit Inge Paulussen (Beau Séjour), en jonge talenten als Maarten Cop (WTfock), Lotte Stevens, Armin Mola, Ahlaam Teghadouini en Illias Dennoune.

De regie ligt in handen van Senne Dehandschutter, Olympia Allaert en Anthony Nti.

‘Hoodie’ is een coproductie van Ketnet en Hotel Hungaria en zal vanaf 2020 te zien zijn op Ketnet.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top