Cypress Hill: nog steeds insane in the brain

Hou het moment vrij in je Dour-bands-to-see-lijstje en check Cypress Hill, hiphop van de bovenste plank (waar de pakken weed liggen), gebracht door heren van stand die zich al sinds 1995 staande houden...

'Insane in the brain'. We waren het allemaal een beetje in 1995, toen Cypress Hill  - LA represent - ons trakteerde op een portie onversneden hippie-hiphop, gedrenkt in vette funky beats, een jazzy feel en lekkere grooves. Plots vlogen de baggy pants de deur uit en liet iedereen zich een tattoo aanmeten. Dat laatste misschien niet zo, maar Cypress Hill was er en zou nooit meer weggaan. Vooral live een sensatie, en - niet mis - de eerste latin-rapgroep die platina, gouden en multiplatina albums wisten te verzilveren en zich de best verkopende latin-rapgroep mocht noemen. Bijna 30 jaar na de eerste release van B-Real, Sen Dog en DJ Mugg, bewijzen ze nogmaals hun talent met hun nieuwe album 'Elephants on Acid'.

Bijzondere crew, want ...

Legalize it

Zolang het niet legaal is, promoten we niets. Daarmee gaan we lijnrecht in tegen de filosofie van Cypress Hill, die zich openlijk uitspreekt voor het legaliseren van cannabis en andere geestverruimde roesmiddelen. Een van hun laatste clips liegt er niet om. A heist gone bad. Op een bedje van donkere hiphop. The nineties are back! Judgement! 

In 1993 kwam er een film uit: 'Judgement Night'. Cult classic nu, maar toen een absoluut te mijden prent. Wel goed eraan was de soundtrack, een verzameling tracks waarin hiphop de banden aanhaalde met alternative rock. En wat een schijf. Cypress Hill werkte eraan mee, met Sonic Youth als back-up. Het hele album is erg de moeite!

 
Go live! 

Cypress Hill, live altijd een ongelooflijke belevenis. Latin beats, hiphop, feest ... dat wordt een ferme party! Drie keer Cypress, drie keer Hill

In 1994 deden ze in de VS Woodstock dunnetjes over. Cypress Hill stond er ook. Snedig! En helemaal into hippie-vibes! Altijd fijn om een interview te horen waarin de band het heeft over de muziek en niet over de capuchon die ze dragen. Get in the mood met deze! 

Muziek

Bekijk alles
Top