Tijd voor film: nu in de bioscoop (3 juli)

Films | Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er verschijnt weer heel wat lekkers in de Belgische zalen deze week: er is o.a. 'Spider-Man: Far From Home', de knotsgekke animatiefilm 'Huisdierengeheimen 2', de ultieme horror met 'Annabelle Comes Home', het hartverwarmende drama 'Then Came You', het donkere 'Zombi Child', de Franse komedie 'Ibiza' en het ontroerende zelfportret van en door de Belgisch-Franse cineaste Agnès Varda. Rep je dus naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favoriete film mee te pikken.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Spider-Man: Far From Home

Na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame trekt Peter Parker er met zijn vrienden op uit voor een zomervakantie in Europa. Een zorgeloze reis wordt het echter niet, want Spider-Man krijgt af te rekenen met een nieuwe vijand: Mysterio.

Actiefilm van Jon Watts, met onder meer Tom Holland, Jon Favreau, Angourie Rice, Zendaya, Samuel L. Jackson en Jake Gyllenhaal

IMDb-score: 8,1/10

 
Win een Sony PlayStation 4 en een Marvel’s Spider-Man PS4-game, dankzij Spider-Man: Far From Home!

Tot 21 juli zijn zes films uit het Spider-Man-universum in de aanbieding in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx! Profiteer ervan en trakteer jezelf op een heuse Spidey-marathon.
 
Voor slechts 1,99 EUR per film:
 
Spider-Man
Spider-Man 2
Spider-Man 3
The Amazing Spider-Man
The Amazing Spider-Man 2
Spider-Man: Homecoming

The Secret Life of Pets 2 / Huisdierengeheimen 2

In dit plezante vervolg op de eerste 'The Secret Life of Pets' uit 2016 komen alle vrolijke vrienden van de hond Max weer op de proppen met een hoop grappige avonturen.

Max wordt geconfronteerd met enkele grote veranderingen: zijn baasje Katie is nu getrouwd en heeft een kind. Max is zo doodsbang dat het kindje iets zou kunnen overkomen dat hij overbeschermend wordt en daardoor met zijn gedrag op onbegrip stuit bij zijn baasjes. Tijdens een gezinsuitje naar het platteland sluit Max vrienden met de boerderijhond Rooster, die ook met enkele besognes kampt. Samen proberen ze hun angsten te overwinnen. Ondertussen probeert het schattige schoothondje Gidget het favoriete speeltje van Max te redden uit een appartement vol met katten, en begint het boosaardige konijn Snowball aan een missie om de witte tijger Hu te bevrijden uit een circus.

Animatiefilm van Chris Renaud en Jonathan del Val, met de stemmen van Patton Oswalt, Kevin Hart, Harrison Ford, Eric Stonestreet en Tiffany Haddish (O.V.) / Sven De Leijer (Max), Erhan Demirci (Sneeuwbal), Eline De Munck (Gidget), Walter Baele (Bompie), Hilde De Baerdemaeker (Daisy), Sean Dhondt (Buddy), Tiany Kiriloff (Prinses), Sebastien Dewaele (Duke), Bart Cannaerts (Mel), Isabelle Van Hecke (Chloe), Warre Borgmans (Tiberius), Joris Hessels (Norman) & Hubert Damen (Rooster) (Vlaamse versie)

IMDb-score: 6,6/10


Te gekke beestjes die praten, plezier maken en je kind iets bijleren over vriendschap

Annabelle Comes Home

Om te vermijden dat Annabelle nog meer slachtoffers maakt, wordt ze 'veilig' opgeborgen in een vergrendelde kamer, achter heilig glas dat gezegend werd door een priester. Maar wanneer Annabelle de kwade geesten in de kamer opnieuw tot leven wekt, staan we aan het begin van een nieuwe horrornacht.

Horrorfilm van Gary Dauberman, met Vera Farmiga, Patrick Wilson en Mckenna Grace

IMDb-score: 6,5/10

Then Came You

Deze film  vertelt het verhaal van Skye (Maisie Williams), een moedige tiener met een terminale ziekte. Skye raakt bevriend met Calvin (Asa Butterfield), een 19-jarige hypochonder die bang is voor zijn eigen schaduw. Calvin helpt Skye bij het uitvoeren van haar bijzondere 'bucketlist' met dingen die ze moet doen voordat ze sterft. In het proces leert hij zijn eigen angsten te confronteren en te overwinnen en wordt verliefd op de knappe, maar schijnbaar onaantastbare Izzy (Nina Dobrev)

Drama van Peter Hutchings, met Asa Butterfield, Maisie Williams en Nina Dobrev

IMDb-score: 7,0/10

Ibiza

Philippe en Carole, die beiden gescheiden zijn van hun partner, hebben elkaar net ontmoet. Philippe is verliefd en bereid alles te doen om de twee tieners van Carole te behagen. Hij biedt de oudste zoon een deal aan: als hij zijn baccalaureaat behaalt, is hij het die zijn plaats voor de vakantie kiest. En het zal Ibiza zijn. Maar voor Philippe, die eerder gewend is aan een rustige vakantie in de baai van de Somme, is dat een echte schok.

Komedie van Arnaud Lemort, met Christian Clavier, Mathilde Seigner en Leopold Buchsbaum

Varda par Agnès

Van Agnès Varda kan je nog het een en ander leren: 'Varda par Agnès' is een spoedcursus die stilstaat bij Varda's nieuwsgierige ogen en hun unieke visie op film, en op de wereld.

In 'Varda par Agnès' deelt Belgisch-Franse filmmaker Agnès Varda haar fascinerende blik op cinema aan de hand van haar inspiratiebronnen en filmografie. Deze autobiografische en autokritische film belicht de auteur, de artiest en de feminist Varda op verschillende stadia van haar zestigjarige carrière. Immer charmant en vol van de gekende Varda-inventiviteit levert deze gedramatiseerde masterclass een ontroerend zelfportret op.

Documentaire van Agnès Varda

IMDb-score: 7,6/10

Zombi Child

Zombi Child brengt ons terug naar de wortels van een belangrijk hedendaags popcultuurfenomeen dat eigenlijk zijn oorsprong vindt in Haïti, waar vermeende gevallen van voodoo-geïnduceerde zombies werden gedocumenteerd tijdens de laatste eeuw.

Haïti, 1962. Een man wordt uit de dood teruggebracht om in de hel van de suikerrietplantages te werken. 55 jaar later vertelt een Haïtiaanse tiener haar vrienden haar familiegeheim - zonder te vermoeden dat het een van hen ertoe zal aanzetten het onherstelbare te plegen.

Fantasyfilm van Bertrand Bonello, met Adilé David, Katiana Milfort, Louise Labèque en Mackenson Bijou

IMDb-score: 6,2/10

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1. Toy Story 4: Animatiefilm van Josh Cooley, met de stemmen van Keanu Reeves, Christina Hendricks, Tom Hanks, Tim Allen en Joan Cusack (O.V.) / Gilles Van Bouwel, Tatyana Beloy, Ben Segers, Pieter Embrechts, Hubert Damen, Andrea Croonenberghs, Warre Borgmans, Jeroen Van Dyck, Vic De Wachter en Alejandra Theus (Vlaamse versie)
2. Aladdin: Live-actionbewerking van de gelijknamige Disneyklassieker uit 1992 door Guy Ritchie, met o.a. Will Smith, Mena Massoud en Naomi Scott
3. Men in Black International: Actiekomedie van F. Gary Gray, met Rebecca Ferguson, Tessa Thompson, Emma Thompson en Chris Hemsworth
4. Yesterday: Muzikale komedie van Danny Boyle, met Hamesh Patel, Lily James, Ed Sheeran en Kate McKinnon
5. Child's Play: Horrorfilm van Lars Klevberg, met Aubrey Plaza, Brian Tyree Henry en Gabriel Bateman

Win een exclusief MIB-shirt én een dvd-box van de MIB-trilogie, dankzij 'Men in Black: International'!

De pareltjes van Pixar
Deze Disneyprinsessen hebben ballen!
De coolste superkrachten van de X-Men

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top