Seizoensfinales voor Thuis én Familie: denkpistes en pertinente vragen!

Series | Het is bijna zo ver, de seizoensfinales van Thuis en Familie staan vrijdag 28 juni op het programma. Beide soaps hebben er een veelbewogen seizoen op zitten, en het belooft een spannende tv-avond te worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Soapfans nestelen zich vrijdagavond 28 juni in grote getale voor de televisie voor de jaarlijkse seizoensfinales van ‘Thuis’ en ‘Familie’. Beide reeksen sluiten het seizoen af met spannende dubbelafleveringen, en die worden dan ook nog eens ongeveer tegelijkertijd uitgezonden.

Trefwoorden: liefde, vriendschap, brand en véél drama. Ben jij er klaar voor?

Zowel Thuis als Familie hebben er een bewogen seizoen op zitten. Hieronder, enkele denkpistes en pertinente vragen over wat er te gebeuren kan staan in de finales.



Nergens beter dan Thuis

In ‘Thuis’ hebben we het afgelopen seizoen kennisgemaakt met een nieuwe Stan. Acteur Jannes Coessens nam afscheid van de serie en werd vervangen door Lennart Lemmens, maar ook het personage van Stan zelf is, ahum, een béétje veranderd.

Dat begon allemaal al in de seizoensfinale van vorig jaar, toen een kwade Stan Leo een duw gaf en gewond achterliet. Even later reed hij ook nog eens Britney aan met een brommer en mishandelde hij zijn moeder, waarna hij werd opgenomen in een instelling.
Intussen is hij weer thuis, maar het lijkt toch niet echt te beteren met zijn houding. Verontrustend is vooral zijn invloed op Joren, die verliefd is op Stan maar na het spoorloopincident toch zijn bedenkingen heeft. Escaleert de boel tijdens de seizoensfinale, of zegt Joren eindelijk waar het op staat?

Ook Paulien heeft er een zwaar seizoen op zitten. In de finale van vorig jaar kwam ze te weten dat ze zwanger was, maar trouwe fans weten intussen hoe dat is afgelopen: geen baby, geen relatie meer en in de Frens gaat het ook al niet geweldig. Krabbelt Paulien nu stilaan recht, of breekt ze misschien tijdens de finale?

En dan is er Tamara, die zwanger is van Bob. Goed nieuws zou je zeggen, maar helaas: Bob wilde van het kind niks weten en de relatie liep op de klippen. Tamara vond troost, vriendschap en later ook onderdak bij Dries. En Bob? Die liet zich vangen in de netten van Christine.

Een speciaal geval, die Christine. Niet alleen had ze haar zinnen gezet op een relatie met Bob, ze gelooft ook duidelijk niet in de langzame aanpak. De arme Bob zag de weg meteen uitgestippeld: een huis, veel kinderen en uiteraard … een huwelijk. Dat feestje staat gepland voor de seizoensfinale, maar gaat het wel door? Want intussen is duidelijk geworden dat Bob zijn Tamara nog niet vergeten is, en die staat dan ook nog eens op bevallen! Misschien wel tijdens de huwelijksplechtigheid, of net ervoor? Wij voelen het drama al aankomen!




Het wel en wee in Familie

Over naar VTM, voor de seizoensfinale van Familie. Ook hier, een explosief seizoen en een finale die belooft te knallen. Actrice Jasmijn Van Hoof, die Stefanie speelt, verklapte vorige week immers dat er in de finale zeker één en misschien zelfs tien doden zouden vallen. Spannend, spannend!

Enkele denkpistes over de finale…

Actrice Bab Buelens liet onlangs in Dag Allemaal optekenen dat ze uit de reeks verdwijnt en haar opnames al achter de rug heeft. Haar personage Emma vertrok met Lucas en twee kinderen naar het buitenland.

Niet zo bijzonder in soapland, zou je denken, maar trouwe kijkers weten beter: haar vertrek betekent immers meteen een gebroken hart voor Guido. Die verwachtte zijn Emma immers eigenlijk in een bruidsjurk aan het altaar voor hun huwelijk. Pijnlijk, pijnlijk. Krijgen we Emma nog te zien in de seizoensfinale, en gaat Guido de confrontatie aan? Wij hebben een vermoeden van wel!

Ook tijdens de seizoensfinale: de benefiet die Benny plant voor de zieke Rik. De organisatie verloopt niet bepaald van een leien dakje, maar foto’s uit de finale verklappen dat het event wel degelijk doorgaat. Een grote gebeurtenis, waar veel volk op de been is … dat schept mogelijkheden voor een dramatische gebeurtenis.

Een brandje misschien? Misschien slaat de pyromaan wel toe op de benefiet, en komen we eindelijk te weten wie de snoodaard is!

En dan is er natuurlijk Marie, het personage van Lien Van de Kelder. Wordt ze ontmaskerd tijdens de finale? Op een van de vrijgegeven foto’s is te zien dat Marie geen zwangerschapsbuikje meer heeft, hoewel ze was uitgerekend voor na de seizoensfinale. Wat is daar gebeurd?

Op een andere foto zien we een huilende Marie in de armen van haar geliefde Mathias, die nota bene een wapen in zijn hand heeft. Mathias is in de loop der tijd ook wel wat veranderd, maar een wapen?! Lost hij in de finale een dodelijk schot? En wie is dan het slachtoffer?

We komen het binnenkort allemaal te weten!
 
Bekijk de spannende seizoensfinales van Thuis en Familie vrijdag met Proximus Pickx!

De seizoensfinale van Thuis wordt vrijdag 28 juni uitgezonden op Eén, die van Familie diezelfde avond op VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top