Tijd voor film: nu in de bioscoop (26 juni)

Films | Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er verschijnt weer heel wat lekkers in de Belgische zalen deze week: er is o.a. de langverwachte 'Toy Story 4', het Britse muzikale komedie-sprookje 'Yesterday', het hilarische filmdebuut van Olivia Wilde 'Booksmart', de duistere horrorfilm 'BrightBurn', de geheimzinnige documentaire 'Three Indentical Strangers' en de ontroerende Zweedse familiefilm 'Monky'. Rep je dus naar de dichtstbijzijnde bioscoop om verkoeling te zoeken en jouw favoriete film mee te pikken.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Toy Story 4

Na lang wachten, is hij er eindelijk: de nieuwe 'Toy Story'. Jong en oud beleven al bijna 15 jaar lang avonturen met Woody, Buzz en de rest van de gang. In 'Toy Story 4' keert na 10 jaar afwezigheid trouwens ook Bo Peep terug!

Vele fans van Toy Story gingen ervan uit dat het verhaal na drie films zou stoppen, maar door Woody in een nieuwe kamer te steken, met nieuw speelgoed en een ander kind in de hoofdrol, ontstond er een gloednieuw verhaal dat ongetwijfeld weer zal aanslaan bij jong en oud.

Bonnie voegt een nieuw speeltje toe aan collectie vol oude bekenden: Forky. Alleen ziet Forky er een beetje anders uit, Bonnie maakte hem immers zelf van een plastic vork en ander knutselgerei. Maar Forky wil helemaal geen speelgoed zijn en ontsnapt. Woody en de bende gaan hem achterna de wijde wereld in.

Animatiefilm van Josh Cooley, met de stemmen van Keanu Reeves, Christina Hendricks, Tom Hanks, Tim Allen en Joan Cusack (O.V.) / Gilles Van Bouwel, Tatyana Beloy, Ben Segers, Pieter Embrechts, Hubert Damen, Andrea Croonenberghs, Warre Borgmans, Jeroen Van Dyck, Vic De Wachter en Alejandra Theus (Vlaamse versie)

In totaal werkten maar liefst 45 (stem)acteurs mee aan 'Toy Story 4' en daarmee is het één van de grootste Vlaamse stemmencasts in de geschiedenis van Pixar/Disney.

IMDb-score: 8,5/10

Yesterday

De nieuwe film van Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire, The Beach), neergepend door Richard Curtis (Love Actually, Notting Hill), is een uiterst Brits komedie-sprookje met een sterrencast en eindeloos veel popreferenties.

Jack is een gefaalde muzikant in een klein dorp aan de Britse kust. Hij blijft halsstarrig proberen een publiek te vinden op kinderfeestjes en in duistere bars, maar zijn enige fan, Ellie, is ook zijn beste vriendin.

Na een wereldwijde stroomstoot gebeurt het ondenkbare: The Beatles hebben nooit bestaan en Jack blijkt de enige die hun nummers nog kent. Met het palmares van The Beatles in zijn achterzak ontpopt Jack zich tot geniale singer-songwriter, maar dit gaat ook ten koste van zijn moreel kompas en de relatie met zijn beste vriendin.

Muzikale komedie van Danny Boyle, met Hamesh Patel, Lily James, Ed Sheeran en Kate McKinnon

IMDb-score: 6,5/10

Booksmart

De beste vriendinnen Amy en Molly staan aan de vooravond van hun diploma-uitreiking wanneer ze beseffen dat ze de afgelopen jaren alleen maar in de bibliotheek hebben gezeten en veel te weinig hebben gefeest. Ze komen er achter dat hun klasgenoten wél de bloemetjes buiten hebben gezet en toch zijn toegelaten op dezelfde universiteiten. Ze besluiten iedereen te laten zien dat zij ook weten wat het is om te feesten. Nu moeten de meiden er alleen wel achter zien te komen waar het examenfeest precies is, want dat is informatie die ze niet in hun studieboeken kunnen vinden.

Komedie van Olivia Wilde, met Kaitlyn Dever, Beanie Feldstein, Jessica Williams en Lisa Kudrow

IMDb-score: 7,4/10

BrightBurn

Met Brightburn presenteert de innovatieve filmmaker achter Guardians of the Galaxy en Slither zijn schokkende uitvoering van een totaal nieuw genre: superhelden-horror. Wat als een buitenaards kind, dat met een noodlanding op aarde beland is, niet een held voor de mensheid wordt, maar juist een duistere bedreiging vormt?

Horrorfilm van David Yarovesky, met Elizabeth Banks, David Denman en Jackson A. Dunn

IMDb-score: 6,4/10

Three Indentical Strangers

Achter een kosmisch toevallige ontmoeting tussen twee derde van een van elkaar vervreemde drieling schuilt een donker geheim.

Bobby's universiteitservaring gaat een tikkeltje bevreemdend van start: hij wordt begroet door tientallen studenten alsof ze hem al jaren kennen. En dan noemt iemand hem Eddy. De jongens zoeken elkaar op en ontdekken al snel dat ze tweelingbroers zijn. Daarna meldt zich nog een derde broer, David. Maar voor de hartelijke hereniging kwam de betreurenswaardige scheiding. De jongens blijken niet toevallig in verschillende gezinnen te zijn terechtgekomen.

Documentaire van Tim Wardle, met Robert Shafran, Michael Domnitz en Howard Schneider

IMDb-score: 7,7/10

Monky

Op een dag vindt de elfjarige Frank een echte aap in de tuin. Hij noemt zijn nieuwe vriend Monky. De komst van de aap zorgt voor veel opwinding en plezier, maar maakt ook een stil verdriet terug wakker. Het duurt immers niet lang voor Frank beseft dat Monky niet toevallig in hun tuin terecht kwam. De zoektocht naar antwoorden sleept het hele gezin mee op een aangrijpend avontuur dat hen tot diep in de jungle van Thailand voert.

Een film vol grappige, kleurrijke personages, die ons toch uitdaagt om met andere ogen te kijken naar rouw en verwerking. In deze rollercoaster van emoties zijn schattige aapjes de ultieme charme-factor die een ernstig thema licht verteerbaar maken.

Familiefilm van Maria Blom, met Sofia Bach, Ing-Marie Carlsson en Eric Ericson

IMDb-score: 4,6/10


Te gekke beestjes die praten, plezier maken en je kind iets bijleren over vriendschap

Yves

Jerem gaat logeren bij zijn grootmoeder om een rap-opname samen te stellen. Hij ontmoet So, een mysterieuze onderzoekster die werkt voor Digital Cool. De dame overtuigt hem een slimme koelkast aan te schaffen die zijn leven zal vereenvoudigen. Geleidelijk wint de koelkast het vertrouwen van Jerem. Hij slaagt er zelfs in van hem een ster te maken door zijn ghostwriter te worden.

Komedie van Benoit Forgeard, met Alka Balbir, Philippe Katerine, William Lebghil en Doria Tillier

IMDb-score: 4,7/10

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1. Men in Black International: Actiekomedie van F. Gary Gray, met Rebecca Ferguson, Tessa Thompson, Emma Thompson en Chris Hemsworth
2. Aladdin: live-actionbewerking van de gelijknamige Disneyklassieker uit 1992 door Guy Ritchie, met o.a. Will Smith, Mena Massoud en Naomi Scott
3. Child's Play: Horrorfilm van Lars Klevberg, met Aubrey Plaza, Brian Tyree Henry en Gabriel Bateman
4. X-Men : Dark Phoenix: Actiefilm van Simon Kinberg, met James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult en Sophie Turner
5. Detective Pikachu: Live-action Pokémon-film van Rob Letterman, met Ryan Reynolds, Justice Smith en Kathryn Newton

Win een exclusief MIB-shirt én een dvd-box van de MIB-trilogie, dankzij 'Men in Black: International'!

Deze Disneyprinsessen hebben ballen!
De coolste superkrachten van de X-Men

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top