De tv-tips van de week (24 t.e.m. 30 juni)

Films | Te warm buiten? Geen nood, zelfs in de zomer is er iets op tv. Dit zijn onze aanraders van de week!

Door Pickx

Deel dit nieuws

ZES trakteert je deze zomer op een portie nostalgie van de bovenste plank: de Baywatch-redders in hun strakke rode zwemoutfits zijn namelijk terug. Het gaat niet om een nieuwe versie, maar om het enige echte orginele werk dat met zorg werd gerestaureerd. De pret begint met een ‘pilootfilm’, vanaf dinsdag krijg je elke dag een aflevering voor de kiezen.

Redder Mitch Buchannon is zopas gepromoveerd tot luitenant, maar op privévlak loopt het minder vlot: tussen hem en z’n ex is het namelijk hommeles om de opvoeding van hun zoon Hobie. Ondertussen komt Eddie Kramer als primus uit de klas van ‘89, maar hij is nog behoorlijk groen achter de oren.

Tv-drama van Richard Compton met Pamela Anderson, David Hasselhoff en Erika Eleniak
Maandag 24 juni, 19u40, ZES

Films

Brooklyn

Een jonge vrouw, Eilis Lacey, verhuist in de fifties van een klein dorpje in Ierland naar Amerika om er carrière te maken. Eilis studeert in Brooklyn, weet er een job te vinden en valt voor de Italiaans-Amerikaanse Tony. Maar wanneer een familietragedie haar dwingt om terug naar Ierland te gaan, worden haar toekomstplannen weer onzeker.

Drama van John Crowley met Saiorse Ronan, Domhnall Gleeson en Emory Cohen
Woensdag 26 juni, 20u40, Vitaya


The Butterfly Effect

Evan Treborn kan terugkeren naar het verleden. Hij wil die gave gebruiken om de levens van zijn vrienden weer op de rails te krijgen, maar al snel raakt hij de controle kwijt.

Sciencefictionfilm van Eric Bress en J. Mackye Gruber met Ashton Kutcher, Amy Smart, John Patrick Amedori en Elden Henson
Donderdag 27 juni, 22u30, VIER


The Diary Of A Teenage Girl

Minnie Goetze, een vijftienjarig meisje, groeit op in het San Francisco van de jaren ’70.  Minnie is in haar vrije tijd een verwoed striptekenares die haar gedachten aan een audiodagboek toevertrouwt,
en de hormonen door het lijf voelt gieren. Ze begint een relatie met de vriend van haar moeder.

The Diary of A Teenage Girl zorgde in de Verenigde Staten voor controverse in stenggelovige middens, maar was niettemin goed voor een Gotham Independent Film Award voor beste actrice (Bel Powley) en een prijs voor de cinematografie die Brandon Trost toekwam.

Tragikomedie van Marielle Heller met Bel Powley, Alexander Skarsgård en Kristen Wiig  
Vrijdag 28 juni, 23u30, NPO 3


Papillon

Henri Charrière, bijgenaamd Papillon, werd tot levenslange dwangarbeid veroordeeld en slijt zijn dagen in een zwaarbewaakte gevangenis op het Duivelseiland in Frans-Guyana. Hij is vastbesloten om dat onzalige oord te ontvluchten.

Drama van Franklin J. Schaffner met Steve McQueen, Dustin Hoffman en Victor Jory
Vrijdag 28 juni, 23u35, Eén


Suske En Wiske: De Texasrakkers

Vanuit zijn goed verborgen hoofdkwartier in een verlaten Texaanse mijn heeft de gemaskerde boef Jim Parasijt het duivelse plan opgevat om de wereldbevolking te verkleinen met een Indiaans toverpoeder. De Texas Rangers worden door de schurk en zijn bende in een hinderlaag gelokt, verkleind met het magisch poeder en in lege whiskyflessen gestopt. Ranger Tom slaagt er echter in om zijn fles in een houten kist met whiskyflessen te laten tuimelen, net voor ze wordt dichtgespijkerd en verscheept naar Europa. Die kist komt per toeval bij Lambik terecht ...

Animatiefilm van Marc Mertens en Wim Bien met de stemmen van Evelien Verhegghe, Staf Coppens, Sien Eggers, en anderen
Zondag 30 juni, 15u15, VTM


Documentaires

Dit Was Yasmine

Tien jaar nadat zangeres Yasmine een eind aan haar leven maakte, blikken haar moeder, vrienden en collega’s terug op haar leven en haar carrière in deze documentaire van Peter Cockx.

Dinsdag 25 juni, 20u40, Eén


Lost Treasures Of The Maya

Documentairereeks over de ongerepte Centraal-Amerikaanse jungle. In deze aflevering staan de ontdekking van een fort en het opgraven van een heilig altaar centraal.

Woensdag 26 juni, 22u50, National Geographic

Series

Mayans M.C.

Mayans M.C. is een spin-off van de alom bejubelde  bikerreeks Sons Of Anarchy, die goed was voor een Golden Globe.

Ezekiel ‘EZ’ Reyes is de zoon van een Mexicaanse familie, die betrokken raakte bij bendegeweld. Wanneer hij vrijkomt uit de gevangenis, zint hij op wraak en besluit hij lid te worden van de Mayans-motorclub.

Met J.D. Pardo, Clayton Cardenas en Sarah Bolger
Vanaf 25 juni elke dinsdag een nieuwe aflevering omstreeks 23u20, Q2 



  •  

Animal Kingdom

Amerikaanse serie die gebaseerd is op de gelijknamige Australische film.

Joshua trekt in bij zijn familie in het zuiden van Californië. De bikkelharde Janine Cody, bijgenaamd Smurf, heeft het daar voor het zeggen. Cody heeft al snel door dat het gezin het niet al te nauw neemt met de wet.

Met Ellen Barkin, Scott Speedman en Shawn Hatosy
Vanaf 27 juni elke donderdag meerdere afleveringen omstreeks 20u35, ZES


Ennemi Public

Inspecteur Chloé Muller is verantwoordelijk voor de begeleiding van Guy Béranger, een beruchte moordenaar die toestemming gekregen heeft om zijn zittijd uit te doen in de abdij van Vielsart. De aanwezigheid van de man verstoort het vredige en rustige leventje van de monniken en de bewoners van het dorp al snel. En dan is er de plotse en mysterieuze verdwijning van een meisje...

Belgische misdaadreeks over het onderzoek naar de verdwijning van een meisje in een Ardeens dorp - Met Stéphanie Blanchoud, Jean-Jacques Rausin en Clément Manuel
Vanaf zaterdag 29 juni wekelijks een dubbelaflevering om 20u40 op Canvas


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top