Rock Werchter: 10 niet te missen bands en artiesten

Ja, 't wordt weer moeilijk kiezen dit jaar naar welke bands je gaat kijken op Werchter en welke je links laat liggen. Want eigenlijk wil je alles zien... Maar dat is schier onmogelijk. Omdat we graag helpen om het spreekwoordelijke muzikale kaf van het koren te scheiden, hebben we hier tien bands geselecteerd waarvan we denken dat ze meer dan de moeite waard zijn. Voor elk wat wils. Van metal tot singer-songwriter. Van helemaal dancegek tot popgeek. Doeteruwvoordeelmee!

De Staat: mooie staat van dienst!

De Staat: mooie staat van dienst! © De Staat

De Staat. Nederlandse rock met ballen zo groot als die van het Atomium. Maakten vooral boven de Moerdijk brokken, tot ze de goegemeente trakteerden op een moker van een song - 'Witch Doctor' - met een clip waarvan iedereen dacht: wtf? Vandaag is het niet langer de muziek die een band maakt of kraakt. Clips behoren tegenwoordig tot het wapenarsenaal waarmee artiesten een plek opeisen in de grote poel muzikanten. Kijk naar wat Rammstein bijvoorbeeld doet. Instant succes. Ook De Staat wist zich de kijker in te 'clippen', met 'Witch Doctor', waarin zanger Torre Florim omringd wordt door een groep geanimeerde figuren die wild om hem heen beginnen te rennen. Het filmpje is ondertussen al bijna vijf miljoen keer bekeken en heeft wereldwijd prijzen gewonnen. ‘Witch doctor’ werd in 2017 uitgeroepen tot het beste festivalnummer aller tijden. Niet mis! Wordt wel eens de interessantste rockband van Nederland genoemd, en daar zit wat in. Niet twijfelen, en gaan. En dan ook volledig loos gehen. 

Barns Courtney: tweede keer goeie keer.

Barns Courtney: tweede keer goeie keer. © Courtney Barns

Steevast omschreven als 'de man van de tweede kans'. Waarom? BC verkaste met zijn ouders naar de VS, maar verhuisde zelf terug naar Groot-Brittannië om er te leven van de muziek, wat aardig leek te lukken. Helaas, het lot was hem niet al te gunstig gezind: Barns begon een bandje, SleeperCell, waarmee het wel wat leek te lukken, maar toen het anders uitdraaide en de band ermee ophield, werd hij frontman van Dive Bella Dive. Jackpot? Ja en neen, want het eerste album - via Island Records - werd nooit uitgebracht. De platenmaatschappij had er blijkbaar geen zin in. Onnozelaars. Maar Courtney stopte niet. Hij deed some crappy jobs, sliep in de auto van zijn lief en bleef muziek maken. In 2015 kwam 'Glitter & Gold' en het leven van Courtney nam een nieuwe wending. Opvolger 'Fire' kreeg nog meer aandacht en werd ondertussen al 35 miljoen keer gestreamd. Eat yer heart out Island! Barns heeft ondertussen twee albums op zijn palmares, 'The Attractions of Youth' en '404' (2019). 
Years & Years: snel, sneller, snelst.

Years & Years: snel, sneller, snelst. © wikimedia

2012: geen Years & Years te zien. 2014: Years & Years laat weten dat ze er zijn. 2019: Years & Years staat op Rock Werchter. Carrières in de muziek: dat het erg snel kan gaan. Anderhalf jaar nadat ze het voorprogramma verzorgden voor Sam Smith in de AB verkoopt het Britse trio Years & Years zo maar even Vorst Nationaal uit. Op eigen kracht. Alsof het niets is. Maar het zat er wel aan te komen, want ze hadden al een paar straffe songs in hun broekzak (‘Sunlight’, ‘King’ en ‘Shine’) én al een Werchterse doortocht. Helemaal ingebed in 2019, deze Britse youngsters, aangevoerd door de charismatische beau Olly Alexander, die liever zong dan dat hij voor de camera's stond. Op hun laatste album 'Palo Santo' doen ze veel goeds. De plaat kreeg dan ook overal lovende kritieken. Diepgang, emotie en een boodschap die raakt. Synthpop met een randje van goudbrokaat.

Duister. Donker. TOOL.

Duister. Donker. TOOL.

Dit jaar kondigde TOOL aan een nieuwe plaat te releasen. Dat het verdorie hoog tijd werd, want die-hard fans dolen al maanden door de straten, op zoek naar nieuws over een van de meest spraakmakende bands van de laatste twee, drie decennia. Met James Maynard Keenan (zie ook Puscifer) heeft TOOL een frontman in huis die niet enkel zijn publiek weet te begeesteren, maar ook een zweem van mysterie met zich meedraagt. Wie is die gast eigenlijk? Zanger én wijnbouwer (ja, hij heeft een wijngaard), occultist én filosoof. Elk album van TOOL is anders, en toch ook steeds weer een trip waar je in verloren loopt. Fibonacci-codes, verborgen ritmes, hogere wiskunde en een ode aan wat we allemaal niet weten. Onlangs speelde de band een aantal nieuwe songs live. De fans werden gek. Iedereen kijkt reikhalzend uit naar de opvolger van '10.000 Years', de eerste plaat van de band in 13 jaar tijd. 

Weeeezeeeerrr!!! Ja rockverdomme!

Weeeezeeeerrr!!! Ja rockverdomme!

Rivers Cuemo. Dat is de naam van de frontman van Weezer. Kerel naar ons hart - alleen die naam al - die ons als jongvolwassene jaren geleden liet kennismaken met zijn ietwat absurde, puberaal gekke college band. Sindsdien zijn we grote fan! 1994. Weezer releasete hun gelijknamige album 'Weezer'. Wat een bom. Rivers Cuemo was 24 en schreef de soundtrack van een generatie. Vreemde kerel? Misschien wel, want hij groeide op in de ashram Yogaville in Connecticut. Hoe het ook zij: met 'Buddy Holly' scoorde Weezer een hit, en ze stonden op de kaart. De opvolger van 'Weezer', 'Pinkerton', deed het bijlange niet slecht, maar was toch een commerciële flop. In die mate zelfs dat Weezer er even aan dacht om er de brui aan te geven. Dat Weezer iets heeft met felle kleuren, blijkt uit de hoezen: na de blauwe volgden een groene, een witte en een rode, allemaal getiteld 'Weezer'. De band bleeft touren, jaren aan een stuk, en kwam vorig jaar weer helemaal onder de aandacht dankzij de cover 'Africa' van Toto. Wordt ongetwijfeld een fijn feestje. 

Charlotte Gainsbourg. Legacy? Je eigen ding doen, ja!

Charlotte Gainsbourg. Legacy? Je eigen ding doen, ja! © Belga

Wat doe je als je de dochter bent van twee iconen uit de pop/rock/filmcultuur? In het geval van Charlotte Gainsbourg? Koppig je eigen koers varen en je eigen plaats opeisen, naast je vader - Serge - en je moeder, Jane Birken. Het leven van de jonge Charlotte leest als een avontuurlijk sprookjesboek, al zal het voor haar natuurlijk wel de normaalste zaak ter wereld geweest zijn dat haar vader Serge Gainsbourg was - de man die ooit live op tv eens tegen Whitney Houston zei 'I wanna f*ck you'. Altijd in voor een grapje. Hoe het ook zij, Charlotte liet voor het eerst van zich horen op haar twaalfde aan de zijde van vader Serge in het zeer omstreden ‘Lemon Incest’ (1984).

Twee jaar later maakte ze een eerste eigen plaat, maar daarna liet ze film primeren. Pas in 2006 maakte Gainsbourg haar echte muzikale entree met ‘5:55’. Fraaie electropop met teksten van Jarvis Cocker (Pulp) en muziek van Air. Op haar jongste album herdenkt ze haar overleden vader (†1991) en halfzus Kate Berry (†2013). ‘Rest’ (2017) is evenveel tristesse als woede en heeft Paul McCartney en Guy-Manuel de Homem-Christo (Daft Punk) te gast. Ingetogen en introspectief, helemaal het tegenovergestelde van haar vader, maar wel net zo poëtisch en vindingrijk.

Underworld. Slippery when all set...

Underworld. Slippery when all set... © Epa

1994. De tussenschotten tussen dance en rock stonden stevig verankerd in de ondergrond. Rockers die van dance hielden? Kon niet. Techno was nog maar net de grote plas overgewaaid - een stukje uit Detroit - en kerels die van beats hielden, spoorden niet. En toen kwamen die van Underworld, met ‘dubnobasswithmyheadman’. Bom! De tijden zijn veranderd. Vandaag eet iedereen uit verschillende muzikale potten. Techno naast dance en grime naast schlager: het kan allemaal in de platenkast. 25 jaar geleden was dat anders.

Maar gelukkig waren er kerels als The Chemical Brothers en Underworld die pogingen deden om de gitaarwereld met de dance te verzoenen, iets waar ze wonderwel in slaagden. Bezielers Karl Hyde en Rick Smith ontmoetten in 1992 de jonge dj en producer Darren Emerson. De chemische reactie was explosief. ‘dubnobasswithmyheadman’ (1994) schreef geschiedenis als het album dat het gitaarpubliek richting dance sleurde. De bom ‘Born Slippy’ uit de al even klassieke film ‘Trainspotting’ (1996) brak de laatste weerstand. Het duo Hyde/Smith stoomde ongenadig verder met hun immer frisse combinatie van dub, techno en new wave. De absolute onsterfelijkheid verdiende Underworld on the road. Hun concerten zijn happenings voor zintuigen en ledematen. 100 procent natuurlijke euforie.

Van zwerver naar muzikant.

Van zwerver naar muzikant.

Zach Condon zwerfde op zijn 16de door Europa. Hij werd verliefd op de zigeunermuziek van Goran Bregovic en op het gevoel van Parijs. En toen? Toen kwam 'Nantes'. ‘Nantes’, dé kerstsingle van 2007, zorgde voor de doorbraak. Condon verrijkte zijn gipsyklanken gaandeweg met rijke orkestraties en kwam zo uit bij een even subtiele als besmettelijke partymix. Er is een klein voetbalelftal nodig om dat volle geluid live te brengen. Dat vergt veel energie van de bedenker. Wat verklaart waarom er telkens zoveel tijd zit tussen elke release. Beirut is dus een schaars goed. Dat maakt het succes alleen maar groter en het weerzien warmer.

Naast zigeunerinvloeden voegde hij nu ook subtiele orkestraties toe, waarvoor hij inspiratie opdeed door het intensief beluisteren van Franse chansons. Zijn schare fans groeide gestaag mee. Beirut staat bekend als een rijke en unieke persoonlijkheid in de muziekwereld. Zach Condon is geliefd bij een zeer trouw publiek dat nieuwsgierig is naar nieuwe klanken en is al van kindsbeen af een gepassioneerd muziekliefhebber. ‘Gallipoli’ (2019) tilt het gezelschap nogmaals op tot een hoger niveau.

Portland

Portland

Stemmen uit het land van regen. Portland, Oregon? Neen, Portland uit België, de band die in 2018 een van de drie laureaten werd in De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en finalist van Humo’s Rock Rally, en ondertussen al aan talloze harten gedrukt werd. Portland is het vehikel van Jente Pironet en Sarah Pepels. Grossieren in meerstemmige melancholische pop met elektronische weerhaken en wisten zich al verschillende keer in de kijker te spelen. Hun single ‘Pouring Rain’ kreeg bijvoorbeeld meer dan 1 miljoen streams op Spotify, en dat is quite an achievement. De song was weken niet uit Vlaanderens populairste hitlijsten zoals VOX en De Afrekening weg te denken. 

De Morgen schreef over ‘Pouring Rain', tijdens de Humo’s Rock Rally Finale: ”Met ‘Pouring Rain’ legden ze meteen een van de allermooiste songs van deze editie voor, waarin woorden als "etherisch", "americana" en "tijdloos" spontaan verschenen in notitieboekjes." Kort na het succes van ‘Pouring Rain’ releasete Portland ‘Mathilda’, een cover van ALT-J. Portland live of Portland via de speakers van je installatie? Wat je ook kiest, het wordt een prachtige trip vol emotie, melancholie en misschien zelfs een traan... Wie ‘Pouring Rain’ bijvoorbeeld eens live wil zien, puur en onversneden, het is hier te doen:  

Two Door Cinema Club

Two Door Cinema Club © Wikimedi

Gaan we naar de cinema? Neen, liever naar een bandje. Ah, hoe heet het? Two Door Cinema Club. Dus toch naar de cinema! Jaja, gezever, gezever. Maar het mag voor een keer, want de muziek maakt veel goed. 

Genoemd naar een bioscoop in thuishaven Bangor, een kuststad in Noord-Ierland. Eigenlijk heet de bioscoop Tudor Cinema, maar aangezien voorman Sam Hallyday de naam altijd verkeerd uitsprak, werd het Two Door. Het trio tekende in 2009 bij  Kitsuné, een hip label uit Parijs. Hun debuut ‘Tourist History’ (2010) werd gemixt door danskoning Philippe Zdar (Motorbass, Cassius). Aansluitend toerden ze met de Franse poptrots Phoenix. Het wijst op de nodige finesse. Maar er zit tegelijkertijd ook flink wat rock en Britse zottigheid in hun mix van indie, pop en electro. Op hun jongste album ‘Gameshow’ (2016) wekken de drie onverwacht maar overtuigend de geest van Prince tot leven. Met 'Talk' releaseten ze een nieuw fijn funky-geïnspireerd nummer. De discovibe zorgt in ieder geval voor een vrolijke en montere sfeer. 

Waag je kans en win

Bekijk alles
Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Music Maestro

Bekijk alles
The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Sommige bands of artiesten weten zich onder de radar van de pers en de media in de hoogste regionen van de pop- en rockcharts te manoeuvreren. Zonder noemenswaardige hype of grote marketingcampagne lossen ze een single, een album of een paar songs en – hup! – ze weten zich meteen gebeiteld in het geheugen van talloze muziekfans. Het overkwam Lost Frequencies, aka Frederik De Laet, die op een goeie dag een song ineenknutselde op zijn slaapkamer en twee jaar later de wereld rondtoerde.

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Minimalisme in rock: The White Stripes, Black Box Revelation, The Black Keys en talloze andere bands bewijzen dat je niet met vijf hoeft te zijn om een lekker potje herrie te produceren. Ook Royal Blood past perfect in dat rijtje. Brits duo, met genoeg vuur in de kuiten om hele weides in vuur en vlam te zetten. Ook Pukkelpop, ja.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.

Tien weetjes over Pukkelpop!

Tien weetjes over Pukkelpop!

Dat je veel weet over het festival nemen we graag aan, maar wedden dat je van deze wist-je-datjes toch even schrikt? Of tenminste opkijkt… Tien weetjes over een van de fijnste festivals ter wereld! Je leest het hier allemaal.

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig. Groot in Frankrijk en ver daarbuiten. Niet meteen een naam om een boeiende carrière mee te maken, want zeg nu zelf, als je de naam Martin Solveig hoort, denk je niet meteen aan een befaamd dj.

Laurent Garnier, een levende technolegende

Laurent Garnier, een levende technolegende

Op 11 juli staat de Franse technopionier Laurent Garnier op de planken van het Dour Festival. Garnier is zowat een levende legende in de clubscène. Een korte kennismaking.

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Is er nog uitleg nodig bij de namen Dimitri Vegas & Like Mike? Spreek ze uit en je komt meteen uit bij Tomorrowland. Eigenlijk zijn de twee broers – né Dimitri & Michael Thivaios – in hun hoedanigheid als dj een household name geworden of zelfs meer: een merk.

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Op zondag 14 juli is Bon Jovi de headliner op TW Classic. De Amerikaanse rockdinosaurussen zijn al 30 jaar bezig en scoorden een hele batterij aan hits. Wij zetten enkele markante feiten over de band op een rijtje.

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Marcus Füreder. Zo heet-ie echt. 45 jaar oud. Producer en superstar dj. Ondertussen vind je hem aan de top van de electro swing. Niet zomaar toevallig. Sinds 2001 brengt de man ep's en albums uit met een ongekende efficiëntie en gemak. Bekend met 'Clap Your Hands'? Dat is alvast één hit! En dan hebben we het nog niet gehad over de dansende menigten en zijn nieuwste project Stelartronic.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray maakte onlangs zijn comeback in het dubbeltoernooi van Queen's na zijn operatie van de laatste hoop aan de heup. Met succes, want hij schreef het toernooi meteen op zijn naam. Ook in Wimbledon is hij van de partij in het dubbelspel, waar hij zijn natie in het verleden al in vervoering bracht. Fred wie?

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Geen Europees kampioenschap of Wereldbeker voetbal deze zomer, maar dat wil niet zeggen dat er geen grote internationale voetbaltoernooien zijn. Voor vrouwenvoetbal moeten we op het WK in Frankrijk zijn, op het Amerikaanse continent zijn er de Copa América en de Gold Cup, de U21 spelen een EK en op het Afrikaanse continent is er de Afrika Cup, ook wel de Coupe d’Afrique des Nations of CAN genoemd. Het Afrikaanse landentoernooi wordt voor het eerst in de zomer en met 24 ploegen gespeeld. In Egypte wordt een opvolger gezocht voor Kameroen dat de vorige editie won.

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Zoals de laatste jaren steeds het geval was, startte Oostende het nieuwe seizoen in de Euromillions League als topfavoriet. De kustploeg ging op zoek naar een achtste opeenvolgende landstitel. De geelhemden kregen zware tegenstand uit Antwerpen, maar slaagden toch in hun doel. Een overzicht van een mooi seizoen.

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Wie niet voor het Critérium du Dauphiné koos om zich voor te bereiden op de Tour de France, warmt zich vanaf 15 juni op in de Ronde van Zwitserland. Onder hen Geraint Thomas en Egan Bernal. Je kan de rittenkoers live volgen op Proximus TV.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

Nog één, en dan zit het erop. Het zevende en laatste seizoen van Orange is the New Black is vanaf 26 juli te zien op Netflix. Tot dan, enkele toffe weetjes.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Sorry Voor Alles gaat internationaal, Tom Coninx doet een boekje open over zijn aftocht bij VTM, de Flamingo Bar van Tanja Dexters lijkt definitief de deuren te sluiten en Katrin Kerkhofs oogst kritiek door haar dj-ambities. Wat gebeurde er in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Zwaait Daniel Craig weldra af als James Bond? Het gonst al jaren van de geruchten: de pers tipte Idris Elba, Tom Hiddleston en Henry Cavill als kanshebbers om de rol over te nemen. Nu menen ze bij de Britse tabloid The Daily Mail te weten dat Lashana Lynch, een Britse actrice die eerder een rol speelde in Captain Marvel, goed op weg is om de eerste vrouwelijke 007 te worden … maar geen vrouwelijke James Bond. Hoe zit dat precies?

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Geen budget om dit jaar op vakantie te gaan? Deze programma's nemen jou vanuit je zetel mee op reis.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

Fans van La Casa de Papel en El Profesor maken hun agenda best vrij op 19 juli, want vanaf dan verschijnt het derde deel van de Spaanstalige hitserie op Netflix.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

Bewolkt buiten? Op tv schijnt de zon altijd! Dit zijn onze tv-tips voor de komende dagen.

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Wie kent hem niet? De hilarische Rowan Atkinson heeft al heel wat rollen mogen vertolken, maar blijft toch vooral bekend als Mister Bean, de knullige man met zijn teddybeer. Maar ken je ook de andere fenomenale films en series waarin hij zijn beste acteerkunsten mocht bovenhalen? Naast komedie speelde hij best ook al wat serieuze rollen. Wij geven je graag een overzicht van zijn palmares.

Showbizznieuws heet van de naald

Showbizznieuws heet van de naald

Met welke strapatsen trokken BV's en Hollywoodberoemdheden de afgelopen dagen de aandacht? Je leest er hier alles over!

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

‘Ge zou toch eens wat minder aan de fles moeten zitten’: in de tijd dat Jacky Lafon nog de rol van het populaire Familie-personage Zatte Rita vertolkte, kreeg ze die goede raad met de regelmaat van de klok te horen. De groep tv-kijkers die het moeilijk heeft om het onderscheid te maken tussen fictie en realiteit lijkt de laatste jaren explosief te groeien, en dat mochten ook de volgende schermgezichten aan den lijve ondervinden.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Gisteren vonden de eerste wedstrijden in de groepsfase van de IEM Chicago plaats. Over het algemeen vielen er weinig verrassingen te bespeuren, maar in groep B was er toch een onverwacht verlies van Vitality.

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Bij Misfits Gaming kunnen ze duidelijk niet lachen met de huidige gang van zaken in de LEC, want na slechts twee winstpartijen na acht wedstrijden wordt de volledige line-up op de bank gezet.

Fnatic zet Rekkles op de bank

Fnatic zet Rekkles op de bank

Vreemde beslissing bij Fnatic dit weekend in de LEC, want voor de eerste wedstrijden van de vijfde week zet het Martin "Rekkles" Larsson op de bank. Zijn plek wordt ingenomen door wisselspeler Felix "MagiFelix" Boström.

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

De BLAST Pro Series in Los Angeles zijn nog niet zo lang achter de rug, maar de voorbereidingen op het toernooi in Moskou zijn al aan de gang. Zo heeft het Braziliaanse MIBR nu ook een uitnodiging gekregen.

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

De DreamHack Masters in Malmö hebben nog een aantal nieuwe teams uitgenodigd voor hun CS:GO-tornooi. Met Vitality en Liquid voegt het de twee finalisten van ESL One Cologne toe aan de line-up.

Intel past regels voor Grand Slam aan

Intel past regels voor Grand Slam aan

Nadat Astralis en Team Liquid in de eerste twee jaren aan de haal gingen met de Intel Grand Slam, en de bijhorende prijs van 1 miljoen dollar, heeft Intel nu besloten om de regels voor de derde jaargang ietwat aan te passen.

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael "ODEE" O'Dell, oprichter van Dignitas en een van de bekendste namen binnen esports, gaat binnenkort aan de slag bij ReKTGlobal en Rogue.

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce heeft op Twitter aangekondigd dat het ophoudt met het eigen Rocket League team. Dat presteerde de afgelopen maanden beneden peil en de organisatie heeft geen zin om een nieuw team uit te bouwen.

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment, de organisator van de BLAST Pro Series en de eigenaar van de teams Astralis en Origen, is van plan om zijn teams af te splitsen in een apart bedrijf, zodat het kan focussen op de organisatie van events.

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Riot Games heeft de deadline die het Echo Fox had opgelegd om de racismezaak binnen het bedrijf op te lossen, verlengt. Normaal moest dat binnen 60 dagen geregeld zijn, maar de organisatie krijgt nu een week extra.

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

FIFA en EA Sports hebben de groepen voor de FIFA eWorld Cup, die volgende maand plaatsvindt in Londen, bekendgemaakt. Daarin vinden we alvast een bekende Belg in terug.

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Het heeft lang geduurd, maar Fnatic is niet meer ongeslagen in de Summer Split van de LEC. Boosdoener was Splyce, dat op zaterdag slaagde waar alle andere teams tot nu toe niet in waren gelukt.

Top