Rock Werchter: 10 niet te missen bands en artiesten

Ja, 't wordt weer moeilijk kiezen dit jaar naar welke bands je gaat kijken op Werchter en welke je links laat liggen. Want eigenlijk wil je alles zien... Maar dat is schier onmogelijk. Omdat we graag helpen om het spreekwoordelijke muzikale kaf van het koren te scheiden, hebben we hier tien bands geselecteerd waarvan we denken dat ze meer dan de moeite waard zijn. Voor elk wat wils. Van metal tot singer-songwriter. Van helemaal dancegek tot popgeek. Doeteruwvoordeelmee!

De Staat: mooie staat van dienst!

De Staat: mooie staat van dienst! © De Staat

De Staat. Nederlandse rock met ballen zo groot als die van het Atomium. Maakten vooral boven de Moerdijk brokken, tot ze de goegemeente trakteerden op een moker van een song - 'Witch Doctor' - met een clip waarvan iedereen dacht: wtf? Vandaag is het niet langer de muziek die een band maakt of kraakt. Clips behoren tegenwoordig tot het wapenarsenaal waarmee artiesten een plek opeisen in de grote poel muzikanten. Kijk naar wat Rammstein bijvoorbeeld doet. Instant succes. Ook De Staat wist zich de kijker in te 'clippen', met 'Witch Doctor', waarin zanger Torre Florim omringd wordt door een groep geanimeerde figuren die wild om hem heen beginnen te rennen. Het filmpje is ondertussen al bijna vijf miljoen keer bekeken en heeft wereldwijd prijzen gewonnen. ‘Witch doctor’ werd in 2017 uitgeroepen tot het beste festivalnummer aller tijden. Niet mis! Wordt wel eens de interessantste rockband van Nederland genoemd, en daar zit wat in. Niet twijfelen, en gaan. En dan ook volledig loos gehen. 

Barns Courtney: tweede keer goeie keer.

Barns Courtney: tweede keer goeie keer. © Courtney Barns

Steevast omschreven als 'de man van de tweede kans'. Waarom? BC verkaste met zijn ouders naar de VS, maar verhuisde zelf terug naar Groot-Brittannië om er te leven van de muziek, wat aardig leek te lukken. Helaas, het lot was hem niet al te gunstig gezind: Barns begon een bandje, SleeperCell, waarmee het wel wat leek te lukken, maar toen het anders uitdraaide en de band ermee ophield, werd hij frontman van Dive Bella Dive. Jackpot? Ja en neen, want het eerste album - via Island Records - werd nooit uitgebracht. De platenmaatschappij had er blijkbaar geen zin in. Onnozelaars. Maar Courtney stopte niet. Hij deed some crappy jobs, sliep in de auto van zijn lief en bleef muziek maken. In 2015 kwam 'Glitter & Gold' en het leven van Courtney nam een nieuwe wending. Opvolger 'Fire' kreeg nog meer aandacht en werd ondertussen al 35 miljoen keer gestreamd. Eat yer heart out Island! Barns heeft ondertussen twee albums op zijn palmares, 'The Attractions of Youth' en '404' (2019). 
Years & Years: snel, sneller, snelst.

Years & Years: snel, sneller, snelst. © wikimedia

2012: geen Years & Years te zien. 2014: Years & Years laat weten dat ze er zijn. 2019: Years & Years staat op Rock Werchter. Carrières in de muziek: dat het erg snel kan gaan. Anderhalf jaar nadat ze het voorprogramma verzorgden voor Sam Smith in de AB verkoopt het Britse trio Years & Years zo maar even Vorst Nationaal uit. Op eigen kracht. Alsof het niets is. Maar het zat er wel aan te komen, want ze hadden al een paar straffe songs in hun broekzak (‘Sunlight’, ‘King’ en ‘Shine’) én al een Werchterse doortocht. Helemaal ingebed in 2019, deze Britse youngsters, aangevoerd door de charismatische beau Olly Alexander, die liever zong dan dat hij voor de camera's stond. Op hun laatste album 'Palo Santo' doen ze veel goeds. De plaat kreeg dan ook overal lovende kritieken. Diepgang, emotie en een boodschap die raakt. Synthpop met een randje van goudbrokaat.

Duister. Donker. TOOL.

Duister. Donker. TOOL.

Dit jaar kondigde TOOL aan een nieuwe plaat te releasen. Dat het verdorie hoog tijd werd, want die-hard fans dolen al maanden door de straten, op zoek naar nieuws over een van de meest spraakmakende bands van de laatste twee, drie decennia. Met James Maynard Keenan (zie ook Puscifer) heeft TOOL een frontman in huis die niet enkel zijn publiek weet te begeesteren, maar ook een zweem van mysterie met zich meedraagt. Wie is die gast eigenlijk? Zanger én wijnbouwer (ja, hij heeft een wijngaard), occultist én filosoof. Elk album van TOOL is anders, en toch ook steeds weer een trip waar je in verloren loopt. Fibonacci-codes, verborgen ritmes, hogere wiskunde en een ode aan wat we allemaal niet weten. Onlangs speelde de band een aantal nieuwe songs live. De fans werden gek. Iedereen kijkt reikhalzend uit naar de opvolger van '10.000 Years', de eerste plaat van de band in 13 jaar tijd. 

Weeeezeeeerrr!!! Ja rockverdomme!

Weeeezeeeerrr!!! Ja rockverdomme!

Rivers Cuemo. Dat is de naam van de frontman van Weezer. Kerel naar ons hart - alleen die naam al - die ons als jongvolwassene jaren geleden liet kennismaken met zijn ietwat absurde, puberaal gekke college band. Sindsdien zijn we grote fan! 1994. Weezer releasete hun gelijknamige album 'Weezer'. Wat een bom. Rivers Cuemo was 24 en schreef de soundtrack van een generatie. Vreemde kerel? Misschien wel, want hij groeide op in de ashram Yogaville in Connecticut. Hoe het ook zij: met 'Buddy Holly' scoorde Weezer een hit, en ze stonden op de kaart. De opvolger van 'Weezer', 'Pinkerton', deed het bijlange niet slecht, maar was toch een commerciële flop. In die mate zelfs dat Weezer er even aan dacht om er de brui aan te geven. Dat Weezer iets heeft met felle kleuren, blijkt uit de hoezen: na de blauwe volgden een groene, een witte en een rode, allemaal getiteld 'Weezer'. De band bleeft touren, jaren aan een stuk, en kwam vorig jaar weer helemaal onder de aandacht dankzij de cover 'Africa' van Toto. Wordt ongetwijfeld een fijn feestje. 

Charlotte Gainsbourg. Legacy? Je eigen ding doen, ja!

Charlotte Gainsbourg. Legacy? Je eigen ding doen, ja! © Belga

Wat doe je als je de dochter bent van twee iconen uit de pop/rock/filmcultuur? In het geval van Charlotte Gainsbourg? Koppig je eigen koers varen en je eigen plaats opeisen, naast je vader - Serge - en je moeder, Jane Birken. Het leven van de jonge Charlotte leest als een avontuurlijk sprookjesboek, al zal het voor haar natuurlijk wel de normaalste zaak ter wereld geweest zijn dat haar vader Serge Gainsbourg was - de man die ooit live op tv eens tegen Whitney Houston zei 'I wanna f*ck you'. Altijd in voor een grapje. Hoe het ook zij, Charlotte liet voor het eerst van zich horen op haar twaalfde aan de zijde van vader Serge in het zeer omstreden ‘Lemon Incest’ (1984).

Twee jaar later maakte ze een eerste eigen plaat, maar daarna liet ze film primeren. Pas in 2006 maakte Gainsbourg haar echte muzikale entree met ‘5:55’. Fraaie electropop met teksten van Jarvis Cocker (Pulp) en muziek van Air. Op haar jongste album herdenkt ze haar overleden vader (†1991) en halfzus Kate Berry (†2013). ‘Rest’ (2017) is evenveel tristesse als woede en heeft Paul McCartney en Guy-Manuel de Homem-Christo (Daft Punk) te gast. Ingetogen en introspectief, helemaal het tegenovergestelde van haar vader, maar wel net zo poëtisch en vindingrijk.

Underworld. Slippery when all set...

Underworld. Slippery when all set... © Epa

1994. De tussenschotten tussen dance en rock stonden stevig verankerd in de ondergrond. Rockers die van dance hielden? Kon niet. Techno was nog maar net de grote plas overgewaaid - een stukje uit Detroit - en kerels die van beats hielden, spoorden niet. En toen kwamen die van Underworld, met ‘dubnobasswithmyheadman’. Bom! De tijden zijn veranderd. Vandaag eet iedereen uit verschillende muzikale potten. Techno naast dance en grime naast schlager: het kan allemaal in de platenkast. 25 jaar geleden was dat anders.

Maar gelukkig waren er kerels als The Chemical Brothers en Underworld die pogingen deden om de gitaarwereld met de dance te verzoenen, iets waar ze wonderwel in slaagden. Bezielers Karl Hyde en Rick Smith ontmoetten in 1992 de jonge dj en producer Darren Emerson. De chemische reactie was explosief. ‘dubnobasswithmyheadman’ (1994) schreef geschiedenis als het album dat het gitaarpubliek richting dance sleurde. De bom ‘Born Slippy’ uit de al even klassieke film ‘Trainspotting’ (1996) brak de laatste weerstand. Het duo Hyde/Smith stoomde ongenadig verder met hun immer frisse combinatie van dub, techno en new wave. De absolute onsterfelijkheid verdiende Underworld on the road. Hun concerten zijn happenings voor zintuigen en ledematen. 100 procent natuurlijke euforie.

Van zwerver naar muzikant.

Van zwerver naar muzikant.

Zach Condon zwerfde op zijn 16de door Europa. Hij werd verliefd op de zigeunermuziek van Goran Bregovic en op het gevoel van Parijs. En toen? Toen kwam 'Nantes'. ‘Nantes’, dé kerstsingle van 2007, zorgde voor de doorbraak. Condon verrijkte zijn gipsyklanken gaandeweg met rijke orkestraties en kwam zo uit bij een even subtiele als besmettelijke partymix. Er is een klein voetbalelftal nodig om dat volle geluid live te brengen. Dat vergt veel energie van de bedenker. Wat verklaart waarom er telkens zoveel tijd zit tussen elke release. Beirut is dus een schaars goed. Dat maakt het succes alleen maar groter en het weerzien warmer.

Naast zigeunerinvloeden voegde hij nu ook subtiele orkestraties toe, waarvoor hij inspiratie opdeed door het intensief beluisteren van Franse chansons. Zijn schare fans groeide gestaag mee. Beirut staat bekend als een rijke en unieke persoonlijkheid in de muziekwereld. Zach Condon is geliefd bij een zeer trouw publiek dat nieuwsgierig is naar nieuwe klanken en is al van kindsbeen af een gepassioneerd muziekliefhebber. ‘Gallipoli’ (2019) tilt het gezelschap nogmaals op tot een hoger niveau.

Portland

Portland

Stemmen uit het land van regen. Portland, Oregon? Neen, Portland uit België, de band die in 2018 een van de drie laureaten werd in De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en finalist van Humo’s Rock Rally, en ondertussen al aan talloze harten gedrukt werd. Portland is het vehikel van Jente Pironet en Sarah Pepels. Grossieren in meerstemmige melancholische pop met elektronische weerhaken en wisten zich al verschillende keer in de kijker te spelen. Hun single ‘Pouring Rain’ kreeg bijvoorbeeld meer dan 1 miljoen streams op Spotify, en dat is quite an achievement. De song was weken niet uit Vlaanderens populairste hitlijsten zoals VOX en De Afrekening weg te denken. 

De Morgen schreef over ‘Pouring Rain', tijdens de Humo’s Rock Rally Finale: ”Met ‘Pouring Rain’ legden ze meteen een van de allermooiste songs van deze editie voor, waarin woorden als "etherisch", "americana" en "tijdloos" spontaan verschenen in notitieboekjes." Kort na het succes van ‘Pouring Rain’ releasete Portland ‘Mathilda’, een cover van ALT-J. Portland live of Portland via de speakers van je installatie? Wat je ook kiest, het wordt een prachtige trip vol emotie, melancholie en misschien zelfs een traan... Wie ‘Pouring Rain’ bijvoorbeeld eens live wil zien, puur en onversneden, het is hier te doen:  

Two Door Cinema Club

Two Door Cinema Club © Wikimedi

Gaan we naar de cinema? Neen, liever naar een bandje. Ah, hoe heet het? Two Door Cinema Club. Dus toch naar de cinema! Jaja, gezever, gezever. Maar het mag voor een keer, want de muziek maakt veel goed. 

Genoemd naar een bioscoop in thuishaven Bangor, een kuststad in Noord-Ierland. Eigenlijk heet de bioscoop Tudor Cinema, maar aangezien voorman Sam Hallyday de naam altijd verkeerd uitsprak, werd het Two Door. Het trio tekende in 2009 bij  Kitsuné, een hip label uit Parijs. Hun debuut ‘Tourist History’ (2010) werd gemixt door danskoning Philippe Zdar (Motorbass, Cassius). Aansluitend toerden ze met de Franse poptrots Phoenix. Het wijst op de nodige finesse. Maar er zit tegelijkertijd ook flink wat rock en Britse zottigheid in hun mix van indie, pop en electro. Op hun jongste album ‘Gameshow’ (2016) wekken de drie onverwacht maar overtuigend de geest van Prince tot leven. Met 'Talk' releaseten ze een nieuw fijn funky-geïnspireerd nummer. De discovibe zorgt in ieder geval voor een vrolijke en montere sfeer. 

Waag je kans en win

Bekijk alles
Ga als VIP naar de finale van ESL Championship League of Legends!

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship League of Legends!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship CS:GO!

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship CS:GO!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Music Maestro

Bekijk alles
Collectors items: de tien meest gezochte vinylplaten!

Collectors items: de tien meest gezochte vinylplaten!

Zo doe je dat: Miles Davis noemde een van zijn albums 'Collectors' items'. Clevere zet, want iedereen wil ze in huis hebben. Maar welke andere vinylplaten zijn echt zeldzaam? Naar welke lp's zijn collectioneurs op zoek en wat mag zo'n zeldzame persing kosten? Wij zetten er alvast tien op een rijtje. Felix Mendelssohns 'Violin Concerto in e mineur' - de eerste vinylplaat ooit - zit er (helaas) niet tussen.

De tien favoriete platen van John Ghost

De tien favoriete platen van John Ghost

'Airships are organisms', zo heet de opvolger van John Ghosts debuutplaat 'For a year they slept'. Meteen goed raak, die twee, want de Engelse krant The Guardian gaf het album maar liefst vier sterren. Ook de Belgische muziekpers is enthousiast. Helemaal terecht.

De tien luidste concerten ooit! Protect your ears!

De tien luidste concerten ooit! Protect your ears!

Concertje zo nu en dan? Ja, dat doen we graag. En we willen het geluid ook voelen. Niets mis met een luid concert. Maar als het té luid wordt? Neen, dan zoeken we stillere oorden op. En ja, we hebben altijd oordoppen bij en we gebruiken ze. Maar soms is luid gewoon veel te luid. Zoals in de tien volgende concerten. Mensen die erbij waren, horen nog steeds een fluittoon (en neen, dat is niet om te lachen).

Niet te missen concerten in november

Niet te missen concerten in november

Concert meepikken in november? Enkele aanraders voor de komende periode!

De rode loper van de MTV European Music Awards

De rode loper van de MTV European Music Awards

Billie Eilish, Liam Gallagher en Martin Garrix zijn zondag in de prijzen gevallen op MTV European Music Awards. Grote verliezer van de avond was Ariana Grande, die geen enkele van haar zeven nominaties kon verzilveren. Andere prijzen waren er voor Shawn Mendes, Nicki Minaj en Taylor Swift. Ontdek hier de foto’s vanop de rode loper!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

De hemel is in oktober heel wat sterren rijker geworden, want ook deze maand moesten we afscheid van nemen van een paar grote muziekhelden.

Deze artiesten traden in de voetsporen van hun bekende ouder

Deze artiesten traden in de voetsporen van hun bekende ouder

Muzikaal talent moet wel erfelijk zijn, want kinderen die in de voetsporen treden van hun muzikale ouders zijn lang geen uitzondering. Zo ook de nieuwe Britse hitsensatie Mabel, de dochter van Neneh Cherry.

10 americana-albums die je in je platenkast moet hebben!

10 americana-albums die je in je platenkast moet hebben!

Hoe maak je een selectie van de tien beste americanaplaten ooit gemaakt? Grasduinen in collecties van kenners, op zoek gaan naar lijstjes, te rade gaan bij muzikanten. Om uit te komen bij: er bestaat geen absolute top tien, want zoals bij alle genres verandert de top tien elk jaar wel. Hoe het ook zij, een selectie - een poging tot - van americana-albums die het genre definiëren en een prachtige inleiding bieden.

De tien favoriete platen van Low Land Home

De tien favoriete platen van Low Land Home

Ingetogen. Dat is het woord dat mooi past bij de prachtige muziek van Low Land Home. Ze maakten met 'Out of My Mind' een mooi debuut, kregen lof en werden massaal aan de borst gedrukt.

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Soms pretenderen we veel van muziek te kennen. We weten wie de producer was van Iggy Pops 'Lust for Life' (The Bewlay Bros) en hoe de overgrootmoeder van Eddie Vedder heet (Pearl), maar zo nu en dan botsen we op de grenzen van onze eigen kennis ...

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Voor de soundtrack van de nieuwe Charlie’s Angels slaagde regisseur Elizabeth Banks erin om drie van de grootste vrouwelijke popsterren van het moment samen te brengen: Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey.

Sport in de kijker

Bekijk alles
De truitjes van de Rode Duivels door de jaren heen

De truitjes van de Rode Duivels door de jaren heen

In de wedstrijd tegen Cyprus stellen de Rode Duivels hun nieuwe truitjes voor aan het publiek, die ze zullen dragen op het EK 2020. Het gaat om een opvallend nieuw ontwerp van Adidas: rode shirts met zwarte strepen. Zullen deze truitjes het team van Roberto Martinez geluk brengen?

De elektrische motoren zijn terug! Wat moet je weten over de Formule E?

De elektrische motoren zijn terug! Wat moet je weten over de Formule E?

Terwijl de Formule 1 - de koningsklasse van de motorsport - zijn ontknoping nadert, staat er alweer een nieuw seizoen van de elektrische variant voor de deur. Nog steeds met twee Belgen aan de start, en zoals steeds in het hart van verschillende wereldsteden. Wij zorgen ervoor dat je van alles op de hoogte bent bij de start.

De ATP Finals, het officieuze WK tennis zet een punt achter het seizoen

De ATP Finals, het officieuze WK tennis zet een punt achter het seizoen

In navolging van de vrouwen zetten ook de mannelijke tennissers weldra een punt achter hun seizoen. De beste spelers van het seizoen - enkel en dubbel - kruisen een laatste keer de degens. Van 10 tot 17 november doen zij een gooi naar de eindzege op de ATP Finals. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Veldrijden: volop spektakel tot eind februari

Veldrijden: volop spektakel tot eind februari

Naast de Superprestige en de Wereldbeker die live te volgen zijn op Proximus Pickx voor alle abonnees komen ook nog andere grote veldritten en mythische crossklassiekers op tv (op Sporza, VTM of Eurosport via Proximus Pickx). De crossen van de DVV Verzekeringen Trofee, de Ethias Crossen of de wedstrijden in de Rectavit Series zijn ook meer dan de moeite waard. Een garantie voor suspens voor de liefhebbers van het wielrennen door de velden en in de modder.

Tops en flops van week 9 in de NFL

Tops en flops van week 9 in de NFL

Jimmy Garoppolo toont de 49ers dat ze op hem kunnen rekenen, de Bears jagen niemand nog angst aan, Adam Vinatieri ook niet en de Ravens zijn de eersten die de Patriots kunnen verslaan. Dit zijn de tops en flops van week 9 in de NFL.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Nationaal en internationaal topvoetbal, de terugkeer van Mathieu van der Poel in het veld, nationaal en internationaal topbasketbal, motorsporten bij de vleet, wintersport ... Het is bijna te veel om op te noemen wat je deze maand allemaal via Proximus Pickx kan volgen. Maar we doen toch een poging.

Film Diego Maradona beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Film Diego Maradona beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval.'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 oktober te bekijken in de Op Aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tops en flops van week 8 in NFL

Tops en flops van week 8 in NFL

Nick Bosa maakt naam, Sam Darnold blijft moeilijke dagen kennen, de verdediging van de Patriots blijft indrukwekkend en de scheidsrechters blijven te snel fluiten. Hier zijn de tops en flops van week 8 in de NFL.

Alles wat je moet weten over Elise Mertens

Alles wat je moet weten over Elise Mertens

Op de WTA Finals in Shenzhen staat er één Belgische op de tabellen. Elise Mertens zal er samen met haar Wit-Russische partner Sabalenka hun nummer 1-status van dit jaar proberen te verzilveren in het dubbelspel. Maar wat moet je nu precies weten over de nummer één van het Belgische vrouwentennis?

Afscheid van Marieke Vervoort

Afscheid van Marieke Vervoort

Paralympisch kampioene Marieke Vervoort heeft op amper veertigjarige leeftijd afscheid genomen van het leven. De helse pijnen veroorzaakt door progressieve tetraplegie, een ziekte waarbij haar ledematen verlamd raken, waren ondraaglijk geworden.

Tops en flops van week 7 in de NFL

Tops en flops van week 7 in de NFL

Aaron Rodgers aan de top van zijn kunnen, de Chargers missen jus in de benen, de Cardinals verrassen en de Bengals hebben bijna de bodem bereikt. De tops en flops van week 7 in de NFL

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Het nieuwe seizoen van de NBA gaat op 23 oktober van start. Welke teams maken kans om mee te strijden voor de titel? Wij stellen je vijf teams uit elke conference voor om in de gaten te houden. Ook dit seizoen kan je de beste wedstrijden uit de NBA live bekijken op Proximus Pickx via Eleven Sports.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Tv-tips van de week (18 t.e.m. 24/11)

Tv-tips van de week (18 t.e.m. 24/11)

Wij selecteerden het beste uit het zendschema voor de komende dagen. Een hilarische komedie, een interessante documentaire, een voetbalwedstrijd of een spannende serie: er staat voor elke fijnproever wel wat op het menu!

Duistere complottheorieën gespot!

Duistere complottheorieën gespot!

Van moordcomplotten en persoonsverwisselingen tot diepgewortelde wraak tegen de autoriteiten. Een complot komt nooit uit het niets. Realiteit of vergezochte geheimen? We tonen enkele films die wel heel ver gaan om je te overtuigen. Geloof wat je wil geloven.

Het showbizznieuws van de week

Het showbizznieuws van de week

Isabelle A is kwaad op VTM omdat ze in een chocoladebad belandde, Josje Huisman ontwerpt hoeden, Emilia Clarke zou een rol als vrouwelijke James Bond wel zien zitten en sommige Familie-kijkers verwarren Christophe Stienlet met het personage dat hij vertolkte in de soap. Lees er hier alles over!

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (14 november)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (14 november)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

The Crown: wat weten we al over seizoen 3 en 4?

The Crown: wat weten we al over seizoen 3 en 4?

Het nieuwe, derde seizoen van 'The Crown' zal vanaf 17 november op Netflix te zien zijn en het vierde seizoen wordt momenteel gedraaid. Wat weten we eigenlijk al over deze twee nieuwe seizoenen? Claire Foy maakt geen deel meer uit van de cast. Maar wie zal dan koningin Elizabeth II spelen?

Hoezo, Axel Daeseleire in Nonkel Jef? Vlaamse acteurs in rollen die je wellicht vergeten bent

Hoezo, Axel Daeseleire in Nonkel Jef? Vlaamse acteurs in rollen die je wellicht vergeten bent

Wanneer de naam Rik Verheye valt, denkt de doorsnee tv-kijker aan Callboys, de serie waarin de acteur gestalte geeft aan gigolo Jay Vleugels. Een paar jaar voor die reeks een schot in de roos zou worden, was Verheye echter te zien in de sappige telenovelle Ella, en wel als de lichtjes verwijfde kapper Anthony.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (13 november)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (13 november)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Casual: comedy, liefde en internet

Casual: comedy, liefde en internet

Een vrijgezelle broer, een pas gescheiden zus en de wereld van het online daten. Comedy met een vleugje drama: drie seizoenen van ‘Casual’ zijn nu te bekijken met Movies & Series van Proximus Pickx!

Tv-tips van de week (12 t.e.m. 17/11)

Tv-tips van de week (12 t.e.m. 17/11)

Een beklijvende film, een ontspannende show of een ongemeen interessante documentaire? Er staat weer voor elk wat wils op het tv-menu de komende dagen. Onze aanraders!

Deze films en series serveert Netflix in november

Deze films en series serveert Netflix in november

Met deze nieuwe films en series zijn koude avonden geen probleem!

Films met extreem weinig dialoog

Films met extreem weinig dialoog

Vroeger waren stomme films – films waarin de acteurs niet te horen waren omdat het nog niet mogelijk was om geluid op te nemen en af te spelen – de norm. Maar nu staat de technologie gelukkig al heel wat verder. Toch zijn er soms nog films in de cinemazalen waarvan je zou denken dat het een stomme film is, bij gebrek aan dialoog. We stellen 10 films aan je voor waar er amper wordt gesproken. Sssht!

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Michel Van den Brande had thuis een ongevalletje, Robyn Crawford geeft toe dat ze een relatie had met Whitney Houston, bij de VRT is men ongerust over besparingen en Laura Tesoro wil misschien ooit nog een programma presenteren, maar acht het daar nu nog te vroeg voor. Lees er hier alles over!

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Road to the Finals: Sector One

Road to the Finals: Sector One

Het is ondertussen aftellen geblazen naar de CS:GO play-offs van ESL Proximus, waar vier van de beste Benelux teams het tegen elkaar zullen opnemen. Om jullie voor te bereiden op al die actie nemen we één voor één een kijkje naar alle aanwezige teams en het parcours dat ze reeds hebben afgelegd om de play-offs te bereiken. Sector One mag de spits afbijten.

Splyce Top Laner “Vizicsacsi” stopt met competitief League of Legends

Splyce Top Laner “Vizicsacsi” stopt met competitief League of Legends

De 26-jarige Hongaarse top laner van Splyce zal z’n contract bij de organisatie niet verlengen en heeft besloten om met pensioen te gaan en competitief League of Legends te verlaten. Dat maakte hij bekend op zijn twitterpagina, samen met een statement rond de situatie. Het nieuws komt niet meteen als een grote verrassing, want eerder circuleerden er al geruchten dat de top laner z’n muis en toetsenbord wou gaan opbergen.

Heroic wint DreamHack Open Atlanta

Heroic wint DreamHack Open Atlanta

Afgelopen weekend namen acht CS:GO teams het tegen elkaar op tijdens Dreamhack Open Atlanta voor een totale prijzenpot van 100.000 dollar. Uiteindelijk stonden het Deense Heroic en het Duitse Sprout lijnrecht tegenover elkaar in de finale. Die finale werd uiteindelijk gewonnen door Heroic, met dank aan, onder andere, een geweldige performance van Capser “cadiaN” Moller.

Defusekids oppermachtig op ESL Dutch Finals

Defusekids oppermachtig op ESL Dutch Finals

Afgelopen weekend vonden de finales van ESL Dutch plaats, waar de teams het tegen elkaar opnamen in de (halve) finales van CS:GO en League of Legends. Defusekids was op voorhand de grote favoriet voor zowel League of Legends als CS:GO en maakte die rol dan ook helemaal waar, met een 2-1 overwinning tegen Domme Jongens in League of Legends en een 2-0 overwinning in CS:GO tegen Asterion.

Norskeren trekt waarschijnlijk naar Excel Esports

Norskeren trekt waarschijnlijk naar Excel Esports

Het mag Splyce dan allemaal wel voor de wind zijn gegaan op Worlds, waar ze een plaatsje in de top 8 wisten te veroveren, maar hun roster zal er voor de komende split waarschijnlijk wel heel anders uit gaan zien. Zo zou hun support speler Tore “Norskeren” Hoel Eilertsen naar alle waarschijnlijkheid richting Excel Esports trekken. Dat werd duidelijk na een verslag van ESPN. Excel Esports zou een buyout op het oog hebben, maar de deal zelf kan pas vanaf vandaag afgehandeld worden, zodra Free Agency van start gaat.

“Upset” verlaat LEC team Schalke 04

“Upset” verlaat LEC team Schalke 04

Esports organisatie Schalke 04, dat momenteel in League of Legends uitkomt in de LEC, heeft bekend gemaakt dat ze een wijziging aan hun roster gaan doorvoeren. Zo zal hun AD carry Elias “Upset” Lipp niet langer deel uitmaken van de organisatie, want Schalke 04 besloot om het contract van de jonge sterspeler niet verder te verlengen nadat het afloopt.

Een vooruitblik naar DreamHack Open Atlanta

Een vooruitblik naar DreamHack Open Atlanta

Dit weekend (16 en 17 november) gaat DreamHack Open Atlanta door en dat belooft weer een hele hoop CS:GO actie op te leveren. Om jullie optimaal voor te bereiden op de wedstrijden die je zal kunnen bekijken en om een idee te geven wie de grootste kanshebber is op het event lijsten we even alle teams op en bekijken we hun recente vorm.

Je kan nu stemmen voor het 2019 League of Legends All-Star Event

Je kan nu stemmen voor het 2019 League of Legends All-Star Event

We hebben de afgelopen maanden heel wat League of Legends actie voor de kiezen gekregen op Worlds, maar nu FunPlus Phoenix zich tot winnaar heeft gekroond kunnen we alweer gaan uitkijken naar het League of Legends All-Star Event. Vanaf vandaag kan je je stem uitbrengen voor je favoriete spelers uit de verschillende regio’s.

“Thomas” valt in voor “LETN1” bij CR4ZY op DreamHack Open Atlanta

“Thomas” valt in voor “LETN1” bij CR4ZY op DreamHack Open Atlanta

Thomas “Thomas” Utting zal voor CR4ZY invallen tijdens DreamHack Open Atlanta. Dat maakte zowel de organisatie als de speler bekend. Op DreamHack Open Atlanta zal “Thomas” invallen voor Nestor “LETN1” Tanic, tevens de speler die al het langst actief is voor de organisatie. CR4ZY trekt richting Atlanta als één van de topfavorieten voor de eindwinst en staat momenteel op de 19e plaats van de CS:GO ranking.

Twee Belgen in waanzinnig Team of the Week 9

Twee Belgen in waanzinnig Team of the Week 9

EA heeft vandaag het negende Team of the Week vrijgegeven en in dat team vinden we twee Belgen terug, die de afgelopen week indrukwekkende prestaties hebben neergezet. Verder mogen we het negende Team of the Week één van de beste tot nu toe noemen, met een hele hoop bruikbare en nuttige kaartjes van enkele belangrijke spelers. Vooral de Italiaanse en Spaanse competities mogen zich in de handen wrijven.

Riot werkt mogelijk aan wereldkampioenschap League of Legends

Riot werkt mogelijk aan wereldkampioenschap League of Legends

Riot Games, de developer achter de populaire MOBA League of Legends, werkt mogelijk aan een wereldkampioenschap voor de game. Volgens verschillende bronnen wil Riot zo kapitaliseren op het succes van Worlds. Het wereldkampioenschap is niet te verwarren met League of Legends Worlds, dat momenteel meer vergelijkbaar is met de Champions League uit het voetbal, waar de beste teams het tegen elkaar opnemen. In het wereldkampioenschap zouden de beste spelers uit een land samenspelen om andere landen het vuur aan de schenen leggen.

SMASH laat CS:GO roster gaan

SMASH laat CS:GO roster gaan

SMASH, de esports organisatie van bekende Belgische DJ’s Dimitri Vegas en Like Mike, heeft aangekondigd dat ze het voor bekeken houden met hun huidige CS:GO roster. De aankondiging komt er twee maanden nadat het roster voor de organisatie begon te spelen. Een concrete reden voor het releasen van het roster werd niet meegegeven, maar SMASH zou ondertussen wel al een ander roster op het oog hebben die voor hen zou gaan spelen.

Top