Rock Werchter: 10 niet te missen bands en artiesten

Ja, 't wordt weer moeilijk kiezen dit jaar naar welke bands je gaat kijken op Werchter en welke je links laat liggen. Want eigenlijk wil je alles zien... Maar dat is schier onmogelijk. Omdat we graag helpen om het spreekwoordelijke muzikale kaf van het koren te scheiden, hebben we hier tien bands geselecteerd waarvan we denken dat ze meer dan de moeite waard zijn. Voor elk wat wils. Van metal tot singer-songwriter. Van helemaal dancegek tot popgeek. Doeteruwvoordeelmee!

De Staat: mooie staat van dienst!

De Staat. Nederlandse rock met ballen zo groot als die van het Atomium. Maakten vooral boven de Moerdijk brokken, tot ze de goegemeente trakteerden op een moker van een song - 'Witch Doctor' - met een clip waarvan iedereen dacht: wtf? Vandaag is het niet langer de muziek die een band maakt of kraakt. Clips behoren tegenwoordig tot het wapenarsenaal waarmee artiesten een plek opeisen in de grote poel muzikanten. Kijk naar wat Rammstein bijvoorbeeld doet. Instant succes. Ook De Staat wist zich de kijker in te 'clippen', met 'Witch Doctor', waarin zanger Torre Florim omringd wordt door een groep geanimeerde figuren die wild om hem heen beginnen te rennen. Het filmpje is ondertussen al bijna vijf miljoen keer bekeken en heeft wereldwijd prijzen gewonnen. ‘Witch doctor’ werd in 2017 uitgeroepen tot het beste festivalnummer aller tijden. Niet mis! Wordt wel eens de interessantste rockband van Nederland genoemd, en daar zit wat in. Niet twijfelen, en gaan. En dan ook volledig loos gehen. 

Barns Courtney: tweede keer goeie keer.

Steevast omschreven als 'de man van de tweede kans'. Waarom? BC verkaste met zijn ouders naar de VS, maar verhuisde zelf terug naar Groot-Brittannië om er te leven van de muziek, wat aardig leek te lukken. Helaas, het lot was hem niet al te gunstig gezind: Barns begon een bandje, SleeperCell, waarmee het wel wat leek te lukken, maar toen het anders uitdraaide en de band ermee ophield, werd hij frontman van Dive Bella Dive. Jackpot? Ja en neen, want het eerste album - via Island Records - werd nooit uitgebracht. De platenmaatschappij had er blijkbaar geen zin in. Onnozelaars. Maar Courtney stopte niet. Hij deed some crappy jobs, sliep in de auto van zijn lief en bleef muziek maken. In 2015 kwam 'Glitter & Gold' en het leven van Courtney nam een nieuwe wending. Opvolger 'Fire' kreeg nog meer aandacht en werd ondertussen al 35 miljoen keer gestreamd. Eat yer heart out Island! Barns heeft ondertussen twee albums op zijn palmares, 'The Attractions of Youth' en '404' (2019). 
Years & Years: snel, sneller, snelst.

2012: geen Years & Years te zien. 2014: Years & Years laat weten dat ze er zijn. 2019: Years & Years staat op Rock Werchter. Carrières in de muziek: dat het erg snel kan gaan. Anderhalf jaar nadat ze het voorprogramma verzorgden voor Sam Smith in de AB verkoopt het Britse trio Years & Years zo maar even Vorst Nationaal uit. Op eigen kracht. Alsof het niets is. Maar het zat er wel aan te komen, want ze hadden al een paar straffe songs in hun broekzak (‘Sunlight’, ‘King’ en ‘Shine’) én al een Werchterse doortocht. Helemaal ingebed in 2019, deze Britse youngsters, aangevoerd door de charismatische beau Olly Alexander, die liever zong dan dat hij voor de camera's stond. Op hun laatste album 'Palo Santo' doen ze veel goeds. De plaat kreeg dan ook overal lovende kritieken. Diepgang, emotie en een boodschap die raakt. Synthpop met een randje van goudbrokaat.

Duister. Donker. TOOL.

Dit jaar kondigde TOOL aan een nieuwe plaat te releasen. Dat het verdorie hoog tijd werd, want die-hard fans dolen al maanden door de straten, op zoek naar nieuws over een van de meest spraakmakende bands van de laatste twee, drie decennia. Met James Maynard Keenan (zie ook Puscifer) heeft TOOL een frontman in huis die niet enkel zijn publiek weet te begeesteren, maar ook een zweem van mysterie met zich meedraagt. Wie is die gast eigenlijk? Zanger én wijnbouwer (ja, hij heeft een wijngaard), occultist én filosoof. Elk album van TOOL is anders, en toch ook steeds weer een trip waar je in verloren loopt. Fibonacci-codes, verborgen ritmes, hogere wiskunde en een ode aan wat we allemaal niet weten. Onlangs speelde de band een aantal nieuwe songs live. De fans werden gek. Iedereen kijkt reikhalzend uit naar de opvolger van '10.000 Years', de eerste plaat van de band in 13 jaar tijd. 

Weeeezeeeerrr!!! Ja rockverdomme!

Rivers Cuemo. Dat is de naam van de frontman van Weezer. Kerel naar ons hart - alleen die naam al - die ons als jongvolwassene jaren geleden liet kennismaken met zijn ietwat absurde, puberaal gekke college band. Sindsdien zijn we grote fan! 1994. Weezer releasete hun gelijknamige album 'Weezer'. Wat een bom. Rivers Cuemo was 24 en schreef de soundtrack van een generatie. Vreemde kerel? Misschien wel, want hij groeide op in de ashram Yogaville in Connecticut. Hoe het ook zij: met 'Buddy Holly' scoorde Weezer een hit, en ze stonden op de kaart. De opvolger van 'Weezer', 'Pinkerton', deed het bijlange niet slecht, maar was toch een commerciële flop. In die mate zelfs dat Weezer er even aan dacht om er de brui aan te geven. Dat Weezer iets heeft met felle kleuren, blijkt uit de hoezen: na de blauwe volgden een groene, een witte en een rode, allemaal getiteld 'Weezer'. De band bleeft touren, jaren aan een stuk, en kwam vorig jaar weer helemaal onder de aandacht dankzij de cover 'Africa' van Toto. Wordt ongetwijfeld een fijn feestje. 

Charlotte Gainsbourg. Legacy? Je eigen ding doen, ja!

Wat doe je als je de dochter bent van twee iconen uit de pop/rock/filmcultuur? In het geval van Charlotte Gainsbourg? Koppig je eigen koers varen en je eigen plaats opeisen, naast je vader - Serge - en je moeder, Jane Birken. Het leven van de jonge Charlotte leest als een avontuurlijk sprookjesboek, al zal het voor haar natuurlijk wel de normaalste zaak ter wereld geweest zijn dat haar vader Serge Gainsbourg was - de man die ooit live op tv eens tegen Whitney Houston zei 'I wanna f*ck you'. Altijd in voor een grapje. Hoe het ook zij, Charlotte liet voor het eerst van zich horen op haar twaalfde aan de zijde van vader Serge in het zeer omstreden ‘Lemon Incest’ (1984).

Twee jaar later maakte ze een eerste eigen plaat, maar daarna liet ze film primeren. Pas in 2006 maakte Gainsbourg haar echte muzikale entree met ‘5:55’. Fraaie electropop met teksten van Jarvis Cocker (Pulp) en muziek van Air. Op haar jongste album herdenkt ze haar overleden vader (†1991) en halfzus Kate Berry (†2013). ‘Rest’ (2017) is evenveel tristesse als woede en heeft Paul McCartney en Guy-Manuel de Homem-Christo (Daft Punk) te gast. Ingetogen en introspectief, helemaal het tegenovergestelde van haar vader, maar wel net zo poëtisch en vindingrijk.

Underworld. Slippery when all set...

1994. De tussenschotten tussen dance en rock stonden stevig verankerd in de ondergrond. Rockers die van dance hielden? Kon niet. Techno was nog maar net de grote plas overgewaaid - een stukje uit Detroit - en kerels die van beats hielden, spoorden niet. En toen kwamen die van Underworld, met ‘dubnobasswithmyheadman’. Bom! De tijden zijn veranderd. Vandaag eet iedereen uit verschillende muzikale potten. Techno naast dance en grime naast schlager: het kan allemaal in de platenkast. 25 jaar geleden was dat anders.

Maar gelukkig waren er kerels als The Chemical Brothers en Underworld die pogingen deden om de gitaarwereld met de dance te verzoenen, iets waar ze wonderwel in slaagden. Bezielers Karl Hyde en Rick Smith ontmoetten in 1992 de jonge dj en producer Darren Emerson. De chemische reactie was explosief. ‘dubnobasswithmyheadman’ (1994) schreef geschiedenis als het album dat het gitaarpubliek richting dance sleurde. De bom ‘Born Slippy’ uit de al even klassieke film ‘Trainspotting’ (1996) brak de laatste weerstand. Het duo Hyde/Smith stoomde ongenadig verder met hun immer frisse combinatie van dub, techno en new wave. De absolute onsterfelijkheid verdiende Underworld on the road. Hun concerten zijn happenings voor zintuigen en ledematen. 100 procent natuurlijke euforie.

Van zwerver naar muzikant.

Zach Condon zwerfde op zijn 16de door Europa. Hij werd verliefd op de zigeunermuziek van Goran Bregovic en op het gevoel van Parijs. En toen? Toen kwam 'Nantes'. ‘Nantes’, dé kerstsingle van 2007, zorgde voor de doorbraak. Condon verrijkte zijn gipsyklanken gaandeweg met rijke orkestraties en kwam zo uit bij een even subtiele als besmettelijke partymix. Er is een klein voetbalelftal nodig om dat volle geluid live te brengen. Dat vergt veel energie van de bedenker. Wat verklaart waarom er telkens zoveel tijd zit tussen elke release. Beirut is dus een schaars goed. Dat maakt het succes alleen maar groter en het weerzien warmer.

Naast zigeunerinvloeden voegde hij nu ook subtiele orkestraties toe, waarvoor hij inspiratie opdeed door het intensief beluisteren van Franse chansons. Zijn schare fans groeide gestaag mee. Beirut staat bekend als een rijke en unieke persoonlijkheid in de muziekwereld. Zach Condon is geliefd bij een zeer trouw publiek dat nieuwsgierig is naar nieuwe klanken en is al van kindsbeen af een gepassioneerd muziekliefhebber. ‘Gallipoli’ (2019) tilt het gezelschap nogmaals op tot een hoger niveau.

Portland

Stemmen uit het land van regen. Portland, Oregon? Neen, Portland uit België, de band die in 2018 een van de drie laureaten werd in De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en finalist van Humo’s Rock Rally, en ondertussen al aan talloze harten gedrukt werd. Portland is het vehikel van Jente Pironet en Sarah Pepels. Grossieren in meerstemmige melancholische pop met elektronische weerhaken en wisten zich al verschillende keer in de kijker te spelen. Hun single ‘Pouring Rain’ kreeg bijvoorbeeld meer dan 1 miljoen streams op Spotify, en dat is quite an achievement. De song was weken niet uit Vlaanderens populairste hitlijsten zoals VOX en De Afrekening weg te denken. 

De Morgen schreef over ‘Pouring Rain', tijdens de Humo’s Rock Rally Finale: ”Met ‘Pouring Rain’ legden ze meteen een van de allermooiste songs van deze editie voor, waarin woorden als "etherisch", "americana" en "tijdloos" spontaan verschenen in notitieboekjes." Kort na het succes van ‘Pouring Rain’ releasete Portland ‘Mathilda’, een cover van ALT-J. Portland live of Portland via de speakers van je installatie? Wat je ook kiest, het wordt een prachtige trip vol emotie, melancholie en misschien zelfs een traan... Wie ‘Pouring Rain’ bijvoorbeeld eens live wil zien, puur en onversneden, het is hier te doen:  

Two Door Cinema Club

Gaan we naar de cinema? Neen, liever naar een bandje. Ah, hoe heet het? Two Door Cinema Club. Dus toch naar de cinema! Jaja, gezever, gezever. Maar het mag voor een keer, want de muziek maakt veel goed. 

Genoemd naar een bioscoop in thuishaven Bangor, een kuststad in Noord-Ierland. Eigenlijk heet de bioscoop Tudor Cinema, maar aangezien voorman Sam Hallyday de naam altijd verkeerd uitsprak, werd het Two Door. Het trio tekende in 2009 bij  Kitsuné, een hip label uit Parijs. Hun debuut ‘Tourist History’ (2010) werd gemixt door danskoning Philippe Zdar (Motorbass, Cassius). Aansluitend toerden ze met de Franse poptrots Phoenix. Het wijst op de nodige finesse. Maar er zit tegelijkertijd ook flink wat rock en Britse zottigheid in hun mix van indie, pop en electro. Op hun jongste album ‘Gameshow’ (2016) wekken de drie onverwacht maar overtuigend de geest van Prince tot leven. Met 'Talk' releaseten ze een nieuw fijn funky-geïnspireerd nummer. De discovibe zorgt in ieder geval voor een vrolijke en montere sfeer. 

Music Maestro

Ringo Starr wordt 80: dit zijn de mooiste momenten uit zijn carrière

Ringo Starr - Sir Richard Starkey voor de vrienden - is vandaag 80 jaar geworden. De Beatle werd op 7 juli 1940 geboren in Liverpool, terwijl de Tweede Wereldoorlog in volle hevigheid woedde. Wij kijk

Het allerbeste van filmcomponist Ennio Morricone

De Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone is op 91-jarige leeftijd overleden. De muziek die hij schreef voor de spaghettiwesterns van Sergio Leone is tot het collectief geheugen gaan behoren.

Buitenlandse festivalzomers vallen in het water

Door de coronapandemie is het festivalseizoen ook in het buitenland op een sisser uitgedraaid. Honderden artiesten, tientallen bands en duizenden fans moeten het deze zomer voor één keer zonder festiv

Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op Placebo

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast

Het opmerkelijke verhaal achter de wereldhit 'Yéké Yéké'

In de rubriek ‘One hit wonders’ duikt Proximus Pickx in de muziekgeschiedenis en licht het hits uit die artiesten een gloriemoment hebben bezorgd. Deze keer vertellen we het verhaal van ‘Yéké Yéké’.

Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op Nothing But Thieves

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast

Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op George Ezra

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast

Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op Gorillaz

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast

Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op Stromae

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast

Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op Rag 'n' Bone Man

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast

Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op The Script

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast

Glauque charmeert met poëzie op de grens tussen hiphop en elektronica

Het Naamse kwintet Glauque verovert na Franstalig België nu ook Vlaanderen met de herwerking van hun debuut EP. Als kruisbestuiving tussen hiphop en elektronica staat "réécriture" garant voor opzwepen

Sport in de kijker

In deze iconische tempels werd voetbalgeschiedenis geschreven

De afgelopen tien weken lijstte Proximus Pickx de meest iconische voetbaltempels wereldwijd op. Tien aantrekkingspolen voor groundhoppers, waar je de geschiedenis kunt opsnuiven en je voetbalhart net

Deze voetballers belandden na hun carrière in de armoede

In het moderne voetbal kan je tegenwoordig een ferme zak geld verdienen met je prestaties. Tijdens hun loopbaan vergaren heel wat voetballers tonnen aan geld wat niet altijd eenvoudig te managen valt.

One day, one goal: de fenomenale volley van Maxi Rodriguez tegen Mexico

Maxi Rodriguez maakte het mooie weer bij onder meer Newell's Old Boys, Atlético Madrid en Liverpool. Toch is het in het shirt van Argentinië dat hij zich wist te onderscheiden. Meer bepaald op het WK

Megan Rapinoe: een vrouwelijk icoon op en naast het (voetbal)veld

Exact één jaar geleden won het Amerikaanse Women's National Team onder leiding van Megan Rapinoe het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen. Maar deze talentvolle vrouw kan meer dan enkel tegen een

België verslaat Brazilië: beste prestatie ooit van de Rode Duivels?

Op 6 juli 2018 stond België op zijn kop na de fantastische 1-2-zege tegen Brazilië op het WK 2018. Was dit de beste wedstrijd ooit van de Rode Duivels op een WK?

On This Day: Roger Federer wint voor de eerste keer Wimbledon

Roger Federer is een absolute grootheid in het tennis en de Zwitser staat al bijna twintig jaar aan de wereldtop. In 2003 won hij voor de eerste keer het glandslamtoernooi van Wimbledon. Het begin van

One day, one goal: de dag dat Mbark Boussoufa Club Brugge op een hoopje speelde

Mbark Boussoufa speelde veertien jaar geleden met AA Gent Club Brugge helemaal van de mat. In het Ottenstadion van AA Gent zagen ruim 12.000 fans hoe Boussoufa de Bruggelingen op zijn eentje oprolde.

One day, one goal: de dag dat Spanje Franck Ribéry ontdekte

Frank Ribéry was de verrassing van de chef op het WK 2006. De flankspeler van Olympique Marseille bedankte op 27 juni tijdens de 1/8ste finale tegen Spanje bondscoach Raymond Domenech voor het vertrou

Waarom de toekomst van het Amerikaanse nationale team er rooskleurig uitziet

Op 4 juli vieren de Amerikanen traditioneel Independence Day, de dag dat het immense land onafhankelijk werd van Engeland. Mogelijkerwijze valt er binnenkort ook op voetbalgebied het een en het ander

Robert Louis-Dreyfus: de rijke erfgenaam die Standard redde van de ondergang

Dag op dag elf jaar geleden stierf de voormalige mecenas van Standard de Liège, Robert Louis-Dreyfus, op 63-jarige leeftijd aan leukemie. We blikken terug op het woelige tijdperk van de man die de Rou

On This Day: Griekenland wordt Europees Kampioen ten koste van Portugal

Exact zestien jaar geleden lag het openbare leven eventjes stil in Portugal. Toen versloeg Griekenland topfavoriet én gastland Portugal in de finale van EURO 2004. Geen Portugees die het toen begrijpe

Het drukkingsmiddel van Lionel Messi: symptomen van een dieper ongenoegen

De Spaanse pers liet gisteren een kleine bom vallen door te onthullen dat Lionel Messi zijn contract bij FC Barcelona, dat tot medio 2021 loopt, niet wenst te verlengen. Wat zit er achter deze besliss

Focus op films, series & tv

Nieuw op Netflix deze week

Alle series op Netflix al bekeken? Geen paniek! Netflix voegt elke week nieuwe programma's toe om te bingewatchen. Hierbij een selectie van de nieuwe programma's die deze week op de populaire streamin

Waarom Ghostbusters nog steeds razend populair is

"Ghostbusters" vierde afgelopen maand zijn 36ste verjaardag, maar blijft tot op de dag van vandaag razend populair. Hoe komt dit? Een poging tot verklaring.

De beste misdaadklassiekers uit de jaren 90 met Robert De Niro in de hoofdrol

Dinsdagavond 7 juli zendt zender ZES de actiethriller Ronin uit. In deze film uit 1998 moet een groepje huurlingen een koffer onderscheppen alvorens die in Russische handen terechtkomt. Een van die hu

Wat mogen we verwachten van het tweede seizoen van "Into the Night"?

Goed nieuws voor de fans van de allereerste Belgische Netflix Original "Into the Night". Met een filmpje op Twitter maakte het streamingplatform bekend dat er een tweede seizoen van de post-apocalypti

Sylvester ‘Rambo’ Stallone wordt 74: vijf iconische rollen

Sylvester Stallone viert vandaag zijn 74ste verjaardag. De spierbundel-op-leeftijd valt na een decennialange carrière niet meer weg te denken als één van de meest herkenbare gezichten in het actiegenr

Geen zomercruise in coronatijden? Deze films nemen je mee op zee!

Of je deze zomer reisplannen hebt of niet: door de coronapandemie is de kans klein dat je de komende weken of maanden voet zal zetten op een cruiseschip. Niet getreurd, want dankzij deze vier films ka

Het allerbeste van filmcomponist Ennio Morricone

De Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone is op 91-jarige leeftijd overleden. De muziek die hij schreef voor de spaghettiwesterns van Sergio Leone is tot het collectief geheugen gaan behoren.

Niet te missen op tv (6 juli - 12 juli): 4 x feest voor je zintuigen

De zomer is in het land. Dat betekent dat ook je zintuigen geen overuren meer moeten kloppen.

Dertigers' blikt derde seizoen in

De populaire reeks ‘Dertigers’ blikt de komende weken z’n derde seizoen in. Vanwege de coronapandemie werden de opnames voor onbepaalde tijd uitgesteld. Komende maandag 6 juli vangen de opnames eindel

‘Bikini Day’: van Bond-girl tot Baywatch

Op 5 juli vieren we ‘Bikini Day’, ook al heeft de zomer het even moeilijk. Bij Proximus Pickx zetten we enkele iconische bikiniscènes in de picture.

United We Stand: 4 filmtips rond 4th of July

Omwille van het coronavirus belooft het dit jaar voor miljoenen Amerikanen geen 4th of July te worden zoals de andere jaren. Er is het coronavirus, maar naast de pandemie is de VS dit jaar ook opgesch

Het populairste op Netflix wereldwijd

Netflix is en blijft razendpopulair. De streaminggigant voorziet haar platform dan ook wekelijks van nieuwe content. Proximus Pickx licht daar voor jou maandelijks de populairste series/films wereldwi

Nieuws van het esport-front

Belgian League: Anderlecht reageert, Brussels Guardians stort in

Nog steeds even spannend als altijd had de zomersplit van het Belgische League of Legends-kampioenschap nogmaals enkele leuke verrassingen voor ons in petto. Opnieuw strijden de teams nek aan nek voor

FIFA 20: Belg is Frans kampioen van de e-LIGUE 1 op PS4

Stefano Pinna heeft voor een heel knappe prestatie gezorgd door vice-kampioen van de e-LIGUE 1 te worden in het shirt van LOSC. Hij won wel de nationale titel op de Playstation 4. Onze beste vertegenw

Valorant: Belg kwalificeert zich voor main event van Vitality European Open

David “davidp” Prins en zijn G2-team wonnen de kwalificaties van het Valorant-toernooi georganiseerd door Team Vitality. De gloednieuwe competitie integreert het “Ignition Series”-circuit. In volle ex

BIG is grote winnaar van de cs_summit 6

Berlin International Gaming versloeg Team Vitality in de finale van de cs_summit 6 met 3-2 en maakte zo een einde aan de reeks overwinningen van de Fransen sinds de start van het toernooi. Team Vitali

Thibaut Courtois wordt aandeelhouder van Spaanse esports-organisatie DUX Gaming

Onze nationale doelman heeft een nieuwe stap gezet! Thibaut Courtois, nummer een bij Real Madrid en de Rode Duivels, is een gepassioneerde esportsfan en is voortaan aandeelhouder van een grote Spaanse

ZES duikt in de wereld van de e-sports

Bij gebrek aan grote sportevenementen deze zomer zet ZES vanaf zondag 5 juli in op een ander soort sport, ééntje die zich perfect houdt aan de social distancing-regels: e-sports.

Esportskalender: juli

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen! BELGIË League of Legends Belgian League| 1e juni t.em. 10 augustus © Be

Grote verrassing in Belgian League: Aethra vloert Sector One

Niemand zag het aankomen! De tweede helft van de groepsfase wordt reeds gekenmerkt door dé verrassing van het Belgisch kampioenschap op League of Legends. Het onverslaanbaar gewaande Sector One verloo

Thibaut Courtois sponsort met Esportsbedrijf Spaanse derdeklasser

Thibaut Courtois investeerde vorige week in Esportsbedrijf Dux Gaming. En dat bedrijf werd vandaag de nieuwe eigenaar van de Spaanse derdeklasser Internacional de Madrid. De club maakte het nieuws zel

Team 7AM-kapitein Yoni: “Wij willen ons kwalificeren voor de play-offs”

Bijna drie maanden geleden kondigde TimeOut Esports aan dat het zijn activiteiten staakte. De terugtrekking van het Belgische team zorgde voor een open plek in de Belgian League op League of Legends.

Het is zomer en daar is het LEC weer

Het League of Legends European Championship (LEC) en zijn zomersegment zijn twee weken geleden van start gegaan. In dit dossier willen we je op de hoogte brengen van de actuele verhoudingen op het Eur

David Beckham is de volgende voetbalster die investeert in esports

Afgelopen donderdag kwam het nieuws naar buiten. Oud-voetballer David Beckham investeert meer dan 27 miljoen euro in de start-up Guild Esports. Als er één voetballer is die ook succesvol is geworden i

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.