Wie wordt wereldkampioen voetbal bij de vrouwen?

Sport | Nog tot zondag 7 juli vindt in Frankrijk het WK voetbal bij de vrouwen plaats. Volgen de Verenigde Staten zichzelf op als wereldkampioen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Red Flames zijn er niet bij op het WK, maar Nederland wel. Anders dan bij het WK bij de mannen vorig jaar is het dit keer dus aan ons om voor onze bovenste beste buren te supporteren. Europees kampioen Nederland behoort zelfs tot de schaduwfavorieten, net na toplanden als de Verenigde Staten (titelhouder en nummer 1 op de wereldranglijst), Duitsland, Japan, Canada en gastland Frankrijk.

Met een 13-0 overwinning tegen Thailand, met vijf doelpunten van Alex Morgan, begon de Verenigde Staten alvast met een knaller aan het WK. Met 9 op 9 in een groep met Japan maakte ook Engeland indruk in de groepsfase. Italië pakte dan weer de groepswinst in groep C voor Australië en Brazilië. Noorwegen plaatste zich ook zonder Ballon D'Or Ada Hegerberg, die forfait gaf na een dispuut over de verloning, voor de achtste finales.

De achtste finales worden op 22 juni afgetrapt: alle wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen op Sporza, meestal op Canvas. Voor de halve finales (2 en 3 juli) en de finale (7 juli) is er ook een omkaderingsprogramma. Aster Nzeyimana presenteert en ontvangt Imke Courtois (2, 3 en 7 juli) en Jan Mulder (2 en 7 juli) of Heleen Jaques (3 juli). De commentatoren bij de wedstrijden zijn Geert Heremans, Bert Sterckx en Stef Wijnants.

Kwartfinales
27/6 - Noorwegen - Engeland (0-1 J. Scott, 0-2 E. White, 0-3 L. Bronze)
28/6 - Frankrijk - Verenigde Staten (0-1, 0-2 M. Rapinoe, 1-2 W. Renard)
29/6 - Italië - Nederland (0-1 V. Miedema, 0-2 S. Van der Gragt)
29/6 - Duitsland - Zweden (1-0 E. Magull, 1-1 S. Jakobssen, 1-2 S. Blackstenius)

Halve finales
2/7 - Engeland - Verenigde Staten (0-1 C. Press, 1-1 E. White, 1-2 A. Morgan)
3/7 - Nederland - Zweden (1-0 J. Groenen)

Kleine finale
6/7 - Engeland - Zweden (0-1 K. Asllani, 0-2 S. Jakobsson, 1-2 F. Kirby)

Finale
7/7 - Verenigde Staten - Nederland (1-0 M. Rapinoe (p), 2-0 R. Lavelle)

Bekijk het live waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top