Volg de duels van de Red Lions en de Red Panthers tegen Argentinië live

Sport | Zondag sluiten de Red Lions en de Red Panthers de groepsfase van de FIH Pro League af met een duel tegen Argentinië. Je kan beide wedstrijden live bekijken op Proximus TV.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Red Lions gingen woensdag met 0-2 kopje-onder thuis tegen Australië in een wedstrijd geteisterd door regenbuien en grijpen zo naast de leidersplaats. De Australiërs trekken als nummer één van de groepsfase naar het eindtoernooi en spelen hun halve finale tegen de nummer vier, momenteel Argentinië. De Red Lions (nummer twee) zullen in de halve finale dan de nummer drie Nederland moeten bekampen, al liggen die posities nog niet helemaal vast. De Belgen spelen zondag tegen Argentinië, Nederland speelt zaterdag tegen Australië. In de heenwedstrijd waren de Red Lions alvast met 2-4 te sterk voor de Olympisch kampioen.

De Red Panthers konden woensdag wel de scalp van Australië nemen voor eigen publiek. Met deze prestigieuze zege maakten ze een einde aan een reeks nederlagen in de Hockey Pro League. Het was Ambre Ballenghien die de wedstrijd tegen de nummer drie van de wereld in de slotfase beliste met een strafcorner. Het team van bondscoach Niels Thijssen blijft zo op de vijfde plaats staan in de rangschikking, toch een mooie prestatie voor de nummer dertien van de wereld. De Panthers sluiten de Pro League af met een wedstrijd tegen Argentinië, dat derde staat in de rangschikking. In de heenwedstrijd moesten de Belgen zich nog neerleggen bij de efficiëntie van de Argentijnen en gingen ze met 2-0 de boot in. Doen ze deze keer beter?

FIH Pro League
Zondag 13u30
Red Lions - Argentinië (kanaal 102 / 602)
Zondag 15u30
Red Panthers - Argentinië (kanaal 102 / 602)

Ook de wedstrijden van de Red Lions in de Final Four van de FIH Pro League zullen live te bekijken op Proximus Sports met de tv-optie Belgian Sports (ingebrepen in Tuttimus) en All Sports. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus TV.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top