Percy Tau krijgt weer geen Engelse werkvergunning en zoekt nieuwe (huur)club

Sport | Kopzorgen voor onze recentste 'Speler van het Jaar'. Percy Tau zal ook in het komende seizoen niet voor 'zijn' Brighton kunnen spelen. De Zuid-Afrikaan kreeg opnieuw geen werkvergunning en mikt dus op een nieuwe uitleenbeurt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tau is momenteel in Egypte om er met Zuid-Afrika een gooi te doen naar de titel van Afrikaans landenkampioen. De ster van de Bafana Bafana zal ongetwijfeld voor de volle 100% gefocust zijn op zijn prestaties met zijn land, maar de entourage van Tau zit dezer dagen wel met de handen in het haar.

Volgens de Engelse pers heeft Tau opnieuw geen werkvergunning gekregen om volgend seizoen in de Premier League te mogen spelen voor zijn club Brighton & Hove Albion. Hierdoor moet de winger opnieuw mikken op een uitleenbeurt. De kans lijkt zo goed als nihil dat Tau nog een extra jaartje naar Union wil komen waardoor de geruchtenmolen al op gang is getrokken.

Elsner achterna?

Nu Unioncoach Luka Elsner naar Amiens is vertrokken, wordt de link met een transfer naar de Ligue 1-club gelegd. De interesse zal er via Elsner ongetwijfeld zijn, maar het blijft afwachten waar de toekomst van de beste speler van de Proximus League zal liggen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top