Canvas blikt vooruit op Rock Werchter

Rock Werchter | Van 27 tot 30 juni is het Brabantse dorpje Werchter opnieuw het walhalla voor muziekliefhebbers uit alle windstreken. Op vrijdag 21 juni blikt Canvas vooruit naar de 44ste editie van het grootste Belgische rockfestival, samen met drie artiesten van eigen bodem die er op het podium staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In Festivalkoorts: Rock Werchter vertellen drie Belgische artiesten wat het festival voor hen betekent:  Jente Pironet van dreampopband Portland, Fenne Kuppens van postpunksensatie Whispering Sons, en last-but-not-least de Brusselse rapper Zwangere Guy. Wat is hun band met Rock Werchter? Hoe leven ze toe naar hun concert? En welke andere namen op de affiche doen hun hart sneller kloppen?

Zwangere Guy mocht vorig jaar KluB C onveilig maken met het hiphop-collectief STIKSTOF. Dit jaar heeft Gorik van Oudheusden het podium van The Barn helemaal voor zichzelf: "Dat gaat wat geven." Andere bands die volgens Guy 'de shit' zijn: $uicideboy$, een punkrapduo uit New Orleans, de Oosters geïnspireerde Texanen van Khruangbin, en – jawel – The Cure. "Boys Don’t Cry? Da’s een topnummer!"

Hun donkere sound geeft het al een beetje weg: ook de Limburgers van Whispering Sons zijn fan van Robert Smith en kompanen. Op vrijdag openen ze het hoofdpodium, voor duizenden Cure-fans. Hoe frontvrouw Fenne Kuppens zich daarop voorbereidt? "Door er zo weinig mogelijk aan te denken." Met het schaamrood op de wangen geeft ze ook toe dat ze nog nooit naar Rock Werchter is geweest. Maar dat gaat ze dit jaar ruimschoots goedmaken door zoveel mogelijk andere bands te zien. Bij voorkeur dansbare, zomerse en vrolijke acts zoals Jungle en Sports Team.

Jente Pironet van Portland is dan weer opgegroeid op de weide van Werchter. Tot hij een aantal jaren geleden besliste er nooit meer naartoe te gaan, tenzij hij er zelf zou mogen spelen. Herman Schueremans is duidelijk erg op zijn aanwezigheid gesteld, want hij zette Portland dit jaar prompt op de affiche. Diezelfde affiche waar naast slackerheld Kurt Vile en de buitenaardse muzikanten van Snarky Puppy ook zijn grote idolen Elbow op staan. Daar wordt zelfs een spraakwaterval als Jente even stil van…

Wie geen ticket heeft weten te bemachtigen voor Rock Werchter kan het festival vier dagen lang live volgen vanuit zijn luie zetel via de Proximus Pickx-festivalsite. Je kan er achteraf ook tal van optredens herbekijken!

Bekijk Festivalkoorts: Rock Werchter vrijdag om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top