Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. Deze week kiest Jan voor Scandinavisch en Pakistaans: ‘What Will People Say?’ is een aangrijpend en deels autobiografisch drama van regisseur Iram Haq.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: What Will People Say?

‘What will People Say’ vertelt het verhaal van Nisha, een zestienjarig Pakistaans meisje in Noorwegen dat een dubbelleven leidt. Thuis bij haar familie is ze de perfecte Pakistaanse dochter. Daarbuiten, bij haar vrienden, is ze een gewone Noorse tiener. Nisha’s vader is voortdurend bang van “wat de mensen zullen denken” en na een zoveelste ruzie stuurt hij haar naar de familie in Pakistan.

Regisseur Iram Haq baseerde de film op een autobiografisch verhaal, want ook hij werd in zijn jeugd als ‘straf’ naar familie in Pakistan gestuurd.

“What Will People Say” is een aangrijpende, hartverscheurende en actuele film, die bovendien uitstekend vertolkt wordt door hoofdrolspelers Mariah Moszdah en Adil Hussain.
 
Regie: Iram Haq
Cast: Maria Mozhdah, Adil Hussain
 
‘What Will People Say’ is tot 19 juli 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.