1 jaar gratis keert terug op Eén met presentator Thomas Vanderveken

Films | Van 2001 tot 2008 was 1 jaar gratis een van de populairste quizprogramma’s in Vlaanderen. Elf jaar later wordt de succesformule helemaal opgefrist en nieuw leven ingeblazen door Thomas Vanderveken. Maar het basisconcept van 1 jaar gratis blijft ongewijzigd: een quiz waar mensenkennis minstens even belangrijk is als feitenkennis, die je thuis mee kan spelen met het hele gezin en ook een quiz met een mooie hoofdprijs: het netto jaarloon van de meest verdienende kandidaat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De nieuwe presentator van 1 jaar gratis wordt Thomas Vanderveken, een man die van vele markten thuis is en van wie je ook nog zou geloven dat hij zelf het antwoord weet op alle quizvragen. Thomas werkte de voorbije jaren aan heel diverse projecten, zoals Thomas speelt het hard en Alleen Elvis blijft bestaan op Canvas, en Voor hetzelfde geld en Factcheckers op Eén.

Maar hij heeft ook ervaring met quizprogramma’s, onder meer Vriend of vijand en De quiz van het jaar. Thomas kijkt er erg naar uit om 1 jaar gratis te presenteren: "Sommige programma’s hadden nooit gemaakt mogen worden. Maar de legendarische quiz 1 jaar gratis had nooit afgevoerd mogen worden. Die historische fout wordt nu rechtgezet. Het is de ideale familiequiz, en als jonge papa ben ik oprecht trots dat ik in de grote schoenen van Herman Van Molle mag treden, weliswaar zonder een snor te laten staan."

Herman van Molle was zeven jaar lang de presentator van 1 jaar gratis en heeft de quiz destijds ook zelf bedacht, samen met Karel Vereertbrugghen. Hij is blij met de nieuwe versie van 1 jaar gratis: "Het is altijd prettig om te zien dat iets wat zo'n 20 jaar geleden aan een keukentafel is bedacht met klontjes geraffineerde suiker in plaats van kandidaten, een lang leven kan leiden. Ik wens presentator, medewerkers en natuurlijk ook deelnemers alle heil en hopelijk steken ze de studio niet in brand zoals wij ooit hebben gedaan."

"1 jaar gratis is een ijzersterk format dat perfect past binnen wat we vandaag met Eén willen brengen", zegt netmanager Olivier Goris. "Een ontspannend programma waar je met de hele familie van kan genieten. Uiteraard wordt het programma up to date gemaakt voor de kijkers van vandaag. Daarvoor staat Roses Are Blue garant, het straffe productiehuis van Down the road. En met Thomas Vanderveken krijgt 1 jaar gratis na Herman Van Molle opnieuw een klasbak als quizmaster, die het programma met veel expertise en flair in goede banen zal leiden."

Er is een format, een presentator en de vragen worden klaargestoomd. Nu nog kandidaten. Student, dakwerker, chirurg of gepensioneerde schooldirectrice? Iedereen die ouder is dan 18 jaar kan meedoen en zo kans maken op een extra jaarloon. De opnames beginnen in september. Inschrijven kan via een.be/1jaargratis.

Het programma zal volgend jaar te zien zijn op Eén. Het exacte uitzendmoment is nog niet bepaald.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top