Niet geheel onverwacht moet Lommel SK op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Tom Van Imschoot gaat per direct aan de slag bij landskampioen KRC Genk; waar hij als T2 de rechterhand van Felice Mazzu moet worden. Genk maakte het nieuws zopas officieel bekend via de clubwebsite.
Van Imschoot legde een mooi parcours af bij Lommel. De voormalige middenvelder begon in de zomer van 2016 als sportief coördinator bij de Noord-Limburgers, maar nam in november de T1-functie over toen Karel Fraeye en Walter Meeuws er niet in slaagden om de Lommelse motor aan de praat te krijgen. Lommel remonteerde OHL nog bijna in de eindronde, maar zakte toch naar de hoogste amateurliga.

Wouter Vrancken werd in de daaropvolgende zomer aangesteld als hoofdcoach waardoor Van Imschoot opnieuw sportief coördinator werd. Maar toen Vrancken er al vroeg in het seizoen om 'persoonlijke redenen' de brui aan gaf, nam hij opnieuw over. Van Imschoot dirigeerde Lommel vlot naar de eerste plaats in de reguliere competitie, maar moest uiteindelijk toch nog Knokke voor zich laten in de (overbodige) eindronde. Lommel was namelijk al zeker dat het opnieuw mocht promoveren omdat het als enige team een licentie had gekregen.

Misse geslaagd

Vorig seizoen verrasten Van Imschoot en Lommel vriend en vijand door een sterke eerste ronde te spelen, maar in de tweede ronde zakten de groenwitten wel wat terug. Lommel belandde in de degradatie-eindronde, maar had daarin geen enkele moeite om zich te handhaven. Missie geslaagd dus voor Van Imschoot, die nu bij KRC Genk een nieuw avontuur aangaat.

T2 Tom Vandervee zal de Lommelse trainingen leiden totdat er een nieuwe hoofdcoach gevonden is.