Amyl & The Sniffers: Ozzie at Werchter!

Door MF

Deel dit nieuws

Amyl & The Sniffers: Ozzie at Werchter!

Ooit begonnen als grap. Tja. Er zijn bands die zichzelf zeer au serieux nemen, en er zijn bands die het allemaal voor de grap doen en toch doorbreken. Waarvan akte. Met elk optreden wordt het wat minder ernstig. Here to party, zo lijkt het wel. De snedige riffs en de aangebrande moppen halen ze bij Britse punklegendes als Discharge en UK Subs. Daar gaat een geut Australische seventies pubrock over. En klaar. De grote attractie is zangeres Amy Taylor, een zingend slangenmens dat uit dezelfde legbatterij lijkt te komen als Yolandi Visser van Die Antwoord. Lekkere punkrock zoals we die graag hebben, te vergelijken met Cocaine Piss hier. Oh yeah!

Bijzondere band, want ...

Giddy Up 
Hoe lang doet een band erover om een EP op te nemen? In het geval van deze bende gekken: 12 uur. Schrijven, opname en release. Hup. Niet te veel 'kak' aan hangen, dachten ze en daar was de eerste EP. Ze komen uit de buurt van Melbourne (Mullumbimby), en halen hun naam van het Australische slang voor 'poppers', namelijk amyl nitrite. Je vindt de EP hier: 



24 mei 
Hun eerste plaat kwam uit op 24 mei 2019. Pril dus, en nu al op Werchter. Dat moet je kunnen. Maar, er hangt een gezonde 'het kan me aan me reet roesten'-vibe rond de band. Met in hun achterzak wat invloeden van Minor Threat, Sleaford Mods en AC/DC maken ze er zeker een feest van. Deze 'Got You' is wel erg schatplichtig aan Devo's 'Mongoloid', maar alla, dat zien we even door de vingers. 



Amy  
Ze heet Amy, ze lijkt wat op Blondie en heeft de allure van Yolandi Visser. Met een scheut Australisch lef. En ze danst als Els Pynoo. Cool chick. 



Drie keer Amyl

Live in Parijs. Zo gaat dat! 'Thénks fo kemmin' ouwt'



Our firsts. What? Waar gaat dit over? 



Heeft niets met Amyl te maken, maar Dream Wife grossiert in dezelfde ton aan invloeden. Zou een coole combo zijn, toch? 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top