De tv-tips van de week (17 t.e.m. 23 juni)

De zomer nadert, maar er worden nog heel wat programma’s uitgezonden die de moeite van het bekijken meer dan waard zijn. Wij halen de lekkerste hapjes uit het zendschema!

 I Am Legend is een beklijvende filmbewerking van het gelijknamige boek van Richard Matheson. Will Smith zet een dijk van een rol neer.

New York, de nabije toekomst. Wetenschapper Robert Neville heeft een gevaarlijk virus overleefd, maar iedereen rondom hem het loodje heeft gelegd. Elke dag verstuurt hij een radioboodschap om andere overlevenden te vinden, terwijl bloeddorstige mutanten op de loer liggen.

Sciencefictionfilm met Will Smith, Alice Braga en Willow Smith
Maandag 17 juni, 20u35, ZES


Films

A Single Shot

Jager John Moon probeert in de bossen van Canada een hert om te leggen, maar schiet per ongeluk een jonge vrouw neer, met fatale gevolgen. Even later ontdekt hij een tas met een enorme som geld. Moon beseft dat de duiten hem van pas zouden kunnen komen, want hij heeft net z’n boerderij verloren en wil proberen om zijn vrouw, die hem verliet, terug voor zich te winnen. De eigenaars van het fortuin zijn echter van plan om hun geld terug te komen halen.

Drama van David M. Rosenthal met Jeffrey Dwight Sam Rockwell en William H. Macy
Dinsdag 18 juni, 20u40, CAZ


Café Derby

Voor haar eerste speelfilm haalde regisseuse-actrice Lenny Van Wesemael de mosterd bij het levensverhaal van haar eigen vader en het bezoek van paus Johannes Paulus II aan België in 1985. Marktkramer-vertegenwoordiger Georges ruikt commercieel gewin wanneer hij verneemt dat de paus een openluchtmis zal opdragen in de buurt. Hij huurt een café vlakbij het terrein waarop de plechtigheid zal doorgaan.

Komedie van Lenny Van Wesemael met Wim Opbrouck, Monic Hendrickx en Chloë Daxhelet
Vrijdag 21 juni, 21u10, VTM

Man Up

Nancy is de goedbedoelde, maar weinig doeltreffende koppelpogingen van haar entourage beu. Wanneer ze in Londen verblijft om de huwelijksverjaardag van haar ouders te vieren, ziet de gescheiden Jack haar per ongeluk aan voor de jongedame met wie hij had afgesproken. Nancy besluit het spelletje mee te spelen.

Romantische komedie van Ben Palmer met Lake Bell, Simon Pegg en Ken Stott
Vrijdag 21 juni, 22u20, NPO3


Bo

De vijftienjarige Deborah maakt samen met de iets oudere Jennifer kennis met het Antwerpse nachtleven. Wanneer Deborah te weten komt dat Jennifer als escort werkt, lijkt het haar een makkelijke weg naar geldgewin. Onder de naam Bo maakt ze kennis met een wereld waar ze duidelijk nog niet klaar voor is. Ze komt in een neerwaartse spiraal terecht waarin drugs een belangrijke rol spelen, en eindigt in een jeugdinstelling.

Drama van Dirk Bracke met Ella-June Henrard, Kalina Malehounova, Thomas Ryckewaert en Ina Geerts
Zaterdag 22 juni, 20u25, Vitaya


Green Book
 
Green Book vertelt het verhaal van de zwarte klassieke pianist Donald Shirley en diens blanke chauffeur, in de jaren ’60. De twee kunnen elkaar aanvankelijk niet luchten, maar geleidelijk aan ontstaat er een band. De film was goed voor 3 Oscars: beste film, beste acteur in een bijrol (Mahershala Ali) en beste originele scenario.
 
Drama van Peter Farrelly - met Mahershala Ali, Viggo Mortensen en Linda Cardellini
Nu in de Op aanvraag-catalogus van Pickx
 
 

Series

Snowfall

Start van het eerste seizoen van de Amerikaanse dramaserie die bedacht werd door John Singleton, Eric Amadio en David Andron, waarvan Adil El Arbi en Billall Fallah 3 afleveringen regisseerden.

Tijdens de uitbraak van de grote crackepidemie in Los Angeles in de jaren 80 worden verschillende verhaallijnen gevolgd: die van een jonge drugsdealer Franklin Saint, de undercoveroperatie van CIA-agent Teddy McDonald en de worstelaar Oso die door een Mexicaans drugskartel gerekruteerd wordt. Welke invloed heeft de crackepidemie op hen en op de stad?

Woensdag 19 juni, 22u30, CAZ


Unge Lovende (Young And Promising) – seizoen 2

Young And Promising is een frisse Noorse dramaserie met een vleugje humor, die goed werd onthaald. In de reeks volgen we drie jonge vrouwen die heel wat ambitieuze plannen hebben, maar worstelen met torenhoge verwachtingen en af en toe tegen een mislukking aanlopen.

Met Siri Seljeseth, Alexandra Gjerpen en Gine Cornelia Pedersen
Vanaf vrijdag 19 juni beschikbaar via Movies & Series van ProximusSport

WK vrouwenvoetbal

Verslag van een match uit de achtste finales. Commentaar van Geert Heremans (zaterdag) en Stef Wijnants (zondag).

Zaterdag 22 juni en zondag 23 juni om 17u20, Canvas

 

Lachen, gieren, brullen

Kamal Kharmach: De schaamte voorbij

Kamal Kharmach trok in 2017-2018 langs Vlaamse culturele centra met deze voorstelling vol spitsvondige humor.

Dinsdag 18 juni, 21u30, Eén

Documentaires

Elvis: The Searcher

Deze muziekdocumentaire van Thom Zimny brengt het verhaal van Elvis Presley, vanaf zijn kindertijd tot aan de opnames van zijn laatste album, in 1976. Met unieke beelden van zijn iconische woonst Graceland, interviews met producers, technici, regisseurs en andere artiesten die hem goed kenden of door hem beïnvloed werden. En met uniek beeldmateriaal uit privécollecties over de hele wereld en met een soundtrack geschreven door Pearl Jam-gitarist Mike McCready.

Donderdag 20 juni, 23u05, Canvas

Before The Flood

Leonardo DiCaprio staat al jaren bekend als milieuactivist. Tijdens de opnames van The Revenant, een film waarvoor hij een Oscar won, werd hij zelf met de gevolgen van de opwarming van de aarde geconfronteerd: er moesten voortdurend andere opnamelocaties worden gezocht omdat er steeds minder besneeuwde landschappen te vinden waren. Later blikte DiCaprio deze documentaire in waarin hij met wetenschappers, activisten en wereldleiders sprak om na te gaan wat er nog kan ondernomen worden voor het te laat is.

Zondag 23 juni, 22u00, National Geographic

Voor het jonge volkje

Ducktales

Donald Duck is ongetwijfeld de bekendste figuur uit de familie der Anatidae*. De vrolijke eend maakte z’n televisiedebuut in 1934 in de korte animatiefilm The Wise Little Hen en werd meteen mateloos populair. Disney Channel viert de 85ste verjaardag van de heer Duck met een gloednieuw seizoen van Ducktales, een reboot van de populaire reeks uit 1987.

Elke zaterdag om 8u35, Disney Channel (standaard ingesteld op kanaal 34)

*Eendachtigen

Music Maestro

Zet samen met K3, Bart Peeters, Will Tura & co jouw coronaheld(in) in de bloemetjes

De afgelopen maanden waren bijzonder intens en zwaar. Het coronavirus kostte het leven aan duizenden mensen en ook mentaal was en is het een zware periode. Ziekenhuispersoneel, zorgkundigen… heel wat

One hit wonder Ice Ice Baby veroverde 30 jaar geleden de hitlijsten

Het nummer Ice Ice Baby van Vanilla Ice viert deze zomer zijn 30-jarig bestaan. Redenen genoeg dus om deze one hit wonder nog eens van onder het stof te halen.

Deze Vlaamse artiesten maakten het Nederlands opnieuw hip

Op 11 juli vieren we de Vlaamse feestdag. Een uitstekende gelegenheid om een blik te werpen op enkele artiesten die het Nederlands en haar vele Vlaamse dialecten in recente jaren opnieuw razendpopulai

Beleef een alternatieve festivalzomer dankzij Proximus Pickx!

De coronapandemie heeft de traditionele Belgische festivalzomer danig in de war gestuurd. Enkele festivals zijn uitgesteld tot volgend jaar, terwijl andere een virtuele editie op poten zetten. We lijs

5 markante momenten uit het bewogen leven van Jessica Simpson

Op vrijdag 10 juli viert zangeres en showbizzicoon Jessica Simpson haar 40ste verjaardag. Behalve in de muziek, waagde de Amerikaanse zich ook aan uitstapjes als actrice, schrijfster en modedesigner.

Jason Derulo zet met Coño TikTok opnieuw in vuur en vlam

Jason Derulo is zich onwijs populair aan het maken bij de gebruikers van de applicatie TikTok. Voor de tweede maal herwerkt hij een populair nummer op de social media-app. Deze keer zal hij met Coño d

Festival Musiq3: voor ieder wat wils

Het coronavirus gijzelt de muziekwereld en er zijn geen grote festivals deze zomer. De tiende editie van Musiq'3 Festival werd uitgesteld naar 2021. Toch werd er een alternatief gevonden met optredens

Ringo Starr wordt 80: dit zijn de mooiste momenten uit zijn carrière

Ringo Starr - Sir Richard Starkey voor de vrienden - is vandaag 80 jaar geworden. De Beatle werd op 7 juli 1940 geboren in Liverpool, terwijl de Tweede Wereldoorlog in volle hevigheid woedde. Wij kijk

Het allerbeste van filmcomponist Ennio Morricone

De Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone is op 91-jarige leeftijd overleden. De muziek die hij schreef voor de spaghettiwesterns van Sergio Leone is tot het collectief geheugen gaan behoren.

Buitenlandse festivalzomers vallen in het water

Door de coronapandemie is het festivalseizoen ook in het buitenland op een sisser uitgedraaid. Honderden artiesten, tientallen bands en duizenden fans moeten het deze zomer voor één keer zonder festiv

Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op Placebo

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast

Het opmerkelijke verhaal achter de wereldhit 'Yéké Yéké'

In de rubriek ‘One hit wonders’ duikt Proximus Pickx in de muziekgeschiedenis en licht het hits uit die artiesten een gloriemoment hebben bezorgd. Deze keer vertellen we het verhaal van ‘Yéké Yéké’.

Sport in de kijker

One day, one goal: het historische doelpunt van Pavel Nedved tegen Mallorca

Iets meer dan 20 jaar geleden scoorde Pavel Nedved op sublieme wijze het laatste doelpunt in de geschiedenis van de UEFA Cup Winners' Cup, beter bekend als de Beker voor Bekerwinnaars. Dat is een comp

Het WK 1998, de wereldbeker die Frankrijk voorgoed veranderde

Dag op dag 22 jaar geleden veroverde Frankrijk haar allereerste wereldbeker door in de finale Brazilië opzij te zetten. Een terugblik op de opperste bekroning van de "Black blanc beur'-generatie van l

De nieuwe golden boys van het Belgische voetbal

Het EK van volgend jaar wordt hoogstwaarschijnlijk het laatste kunststukje voor enkele Rode Duivels die momenteel tot de Gouden Generatie behoren. Tijd om de blik dan maar op de toekomst te richten. W

One day, one goal: Robin van Persie scoort zijn 'mooiste goal ooit' voor Arsenal

Robin van Persie was een geniale voetballer die zijn beste periode bij Arsenal kende. In 2006 scoorde hij één van zijn mooiste doelpunten uit zijn carrière. Charlton was het slachtoffer. Een terugblik

Deze sporters zetten Vlaanderen op de sportkaart

Ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag licht Proximus Pickx er vijf iconische Vlaamse sporters uit, die elk op hun manier hun stempel drukten op de Vlaamse sportgeschiedenis. Een overzicht.

Waarom is teletekst nog steeds zo populair in Duitsland?

Lang voor het digitale tijdperk was teletekst het favoriete kanaal om snel informatie te vergaren. Ook al lijkt het systeem vandaag de dag ouderwets te zijn, in Duitsland maakt een kwart van de bevolk

Herstart NBA: voorbeschouwing

Op 30 juli is het zo ver. Dan staat de NBA voor haar heropstart.

Waarom Lev Jasjin nooit een opvolger zal kennen als Gouden Bal

Dag op dag 60 jaar geleden won de Sovjet-Unie het allereerste Europese kampioenschap voetbal met Lev Jasjin tussen de palen. Drie jaar later zou de Sovjet doelman de eerste en voorlopig ook laatste ke

On This Day: Frankrijk doorprikt WK-droom van Rode Duivels

Dag op dag twee jaar geleden dompelde Frankrijk ons land in een diepe rouw. De Gouden Generatie aan Rode Duivels ambieerde goud op het WK voetbal van 2018, maar een stug Frankrijk belette België van e

One day, one goal: Ibrahimovic tovert tot eigen verbazing tegen Bologna

Zlatan Ibrahimovic begint stilaan een vaste klant te worden in onze rubriek One day, one goal. De Zweed maakte doorheen zijn carrière al tal van pareltjes. Vandaag staan we stil bij het weergaloze doe

One day, one goal: listig lobje Lampard hult Camp Nou in stilte

In Camp Nou kan het op matchdagen altijd spoken. Vraag dat maar aan Frank Lampard, die op Halloween in 2006 met een magistrale lob Victor Valdes aan de grond genageld liet staan. Volgens de voormalige

Nice to meet you ... Delfine Persoon

Zal het er dan toch van komen? Volgens Eddie Hearn, de promotor van Katie Taylor, is een "akkoord heel dichtbij" voor een rematch tussen Taylor en Delfine Persoon. Reden genoeg voor een portret van de

Focus op films, series & tv

Filmlexicon: de voice-over

Een voice-over is een vertelmethode die gebruikt wordt in films of series. Het kan de stem zijn van een van de personages in de film of van een verteller die uitlegt wat er op het beeld gebeurd, maar

25 jaar na de release staat “Showgirls” nog altijd in het nieuws…

Hoewel "Showgirls" een flop was toen hij uitkwam, heeft de film van Paul Verhoeven nu een cultstatus bereikt. Proximus Pickx legt uit hoe dat komt.

Let the Games Begin: van Jumanji tot Mortal Kombat

Vanavond kan je om 20u40 op CAZ de film ‘Jumanji’ bekijken. Een nostalgische avonturenfilm waar een bordspel, dat door de lockdown weer een opstoot kende inzake populariteit, voor een film vol spannin

Beavis en Butt-head zijn terug: wat maakt dit duo zo populair?

Fans van Beavis en Butt-head kunnen zich opnieuw verheugen, want de lummelende tieners zijn binnenkort weer te zien in twee nieuwe seizoenen van de cultserie op Comedy Central. Wij zochten uit waarom

Zet samen met K3, Bart Peeters, Will Tura & co jouw coronaheld(in) in de bloemetjes

De afgelopen maanden waren bijzonder intens en zwaar. Het coronavirus kostte het leven aan duizenden mensen en ook mentaal was en is het een zware periode. Ziekenhuispersoneel, zorgkundigen… heel wat

Titanic: 5 weetjes die je nog niet wist over Jack en Rose

Komende zaterdag om 20u25 haalt VTM de filmklassieker Titanic vanonder het stof. Iedereen weet hoe het afliep met Jack, Rose en de ijsberg. Maar er vallen nog vijf interessante wist-je-datjes te verte

Hoe Ryan Gosling tegen wil en dank uitgroeide tot een sekssymbool

De 39-jarige Canadese acteur Ryan Gosling groeide na zijn glansprestatie in het romantische "The Notebook" in geen tijd uit tot het sekssymbool van zijn generatie. Maar waar heeft de immer bescheiden

Waarom is teletekst nog steeds zo populair in Duitsland?

Lang voor het digitale tijdperk was teletekst het favoriete kanaal om snel informatie te vergaren. Ook al lijkt het systeem vandaag de dag ouderwets te zijn, in Duitsland maakt een kwart van de bevolk

Uitgelicht: 7 liedjes die werden geschreven voor film

Film en muziek zijn voor elkaar gemaakt. Maar wist jij dat heel wat nummers speciaal voor films werden geschreven? Proximus Pickx geeft een overzicht van de zeven bekendste nummers die voor films werd

Zet het weekend goed in met deze filmtips!

Hoera, de werkweek zit erop. Dankzij het grijze weer krijg je komend weekend de kans om voor de buis te hangen en weg te dromen met deze geweldige films en series.

Best of Netflix: 5 sciencefictionseries van de bovenste plank

Elke maand selecteren we voor jou de beste Netflix-series per genre. Deze week nemen de beste sciencefictionseries onder de loep.

Kijk je mee naar deze grappige internetfilmpjes?

Elke week diept Proximus Pickx de grappigste internetfilmpjes voor jou op. Ook deze week beloven we dat je zal dubbel liggen van het lachen.

Nieuws van het esport-front

Voetbalclub River Plate richt zich op Counter Strike

De mythische Argentijnse voetbalclub River Plate investeerde enkele jaren geleden al in esports en heeft nu besloten om zijn horizon te verbreden door zich toe te leggen op Counter Strike: Global Offe

FIFA Play x Unite 2020: Stefano Pinna en Geoffrey Meghoe vertegenwoordigen ons land (+LIVESTREAM)

Na enkele maanden afwezigheid is het Belgische nationale team terug en klaar om de strijd aan te gaan met andere landen gedurende het FIFA Play x Unite 2020-toernooi. Proximus is partner van het evene

Regional Major Rankings bepaalt welke teams naar Major van Rio mogen

Als gevolg van de uitzonderlijke gezondheidsmaatregelen van de laatste maanden moesten er dit jaar wijzigingen worden doorgevoerd aan de kwalificaties voor de major van Counter-Strike: Global Offensiv

Underdogs League of Legends: Belg Moopz uitgeschakeld in kwartfinales, Vitality wint toernooi

De succesvolle web tv O’Gaming heeft zijn beroemde Underdogs-competitie afgesloten met een bijeenkomst van de beste Franse organisaties. De editie, waarbij heel wat Belgische spelers betrokken waren,

Anderlecht reageert, Brussels Guardians stort in

Nog steeds even spannend als altijd had de zomersplit van het Belgische League of Legends-kampioenschap nogmaals enkele leuke verrassingen voor ons in petto. Opnieuw strijden de teams nek aan nek voor

Belg is Frans kampioen van de e-LIGUE 1 op PS4

Stefano Pinna heeft voor een heel knappe prestatie gezorgd door vice-kampioen van de e-LIGUE 1 te worden in het shirt van LOSC. Hij won wel de nationale titel op de Playstation 4. Onze beste vertegenw

Valorant: Belg kwalificeert zich voor main event van Vitality European Open

David “davidp” Prins en zijn G2-team wonnen de kwalificaties van het Valorant-toernooi georganiseerd door Team Vitality. De gloednieuwe competitie integreert het “Ignition Series”-circuit. In volle ex

BIG is grote winnaar van de cs_summit 6

Berlin International Gaming versloeg Team Vitality in de finale van de cs_summit 6 met 3-2 en maakte zo een einde aan de reeks overwinningen van de Fransen sinds de start van het toernooi. Team Vitali

Thibaut Courtois wordt aandeelhouder van Spaanse esports-organisatie DUX Gaming

Onze nationale doelman heeft een nieuwe stap gezet! Thibaut Courtois, nummer een bij Real Madrid en de Rode Duivels, is een gepassioneerde esportsfan en is voortaan aandeelhouder van een grote Spaanse

ZES duikt in de wereld van de e-sports

Bij gebrek aan grote sportevenementen deze zomer zet ZES vanaf zondag 5 juli in op een ander soort sport, ééntje die zich perfect houdt aan de social distancing-regels: e-sports.

Esportskalender: juli

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen! BELGIË League of Legends Belgian League| 1e juni t.em. 10 augustus © Be

Grote verrassing in Belgian League: Aethra vloert Sector One

Niemand zag het aankomen! De tweede helft van de groepsfase wordt reeds gekenmerkt door dé verrassing van het Belgisch kampioenschap op League of Legends. Het onverslaanbaar gewaande Sector One verloo

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.