De tv-tips van de week (17 t.e.m. 23 juni)

Films | De zomer nadert, maar er worden nog heel wat programma’s uitgezonden die de moeite van het bekijken meer dan waard zijn. Wij halen de lekkerste hapjes uit het zendschema!

Door Pickx

Deel dit nieuws

 I Am Legend is een beklijvende filmbewerking van het gelijknamige boek van Richard Matheson. Will Smith zet een dijk van een rol neer.

New York, de nabije toekomst. Wetenschapper Robert Neville heeft een gevaarlijk virus overleefd, maar iedereen rondom hem het loodje heeft gelegd. Elke dag verstuurt hij een radioboodschap om andere overlevenden te vinden, terwijl bloeddorstige mutanten op de loer liggen.

Sciencefictionfilm met Will Smith, Alice Braga en Willow Smith
Maandag 17 juni, 20u35, ZES


Films

A Single Shot

Jager John Moon probeert in de bossen van Canada een hert om te leggen, maar schiet per ongeluk een jonge vrouw neer, met fatale gevolgen. Even later ontdekt hij een tas met een enorme som geld. Moon beseft dat de duiten hem van pas zouden kunnen komen, want hij heeft net z’n boerderij verloren en wil proberen om zijn vrouw, die hem verliet, terug voor zich te winnen. De eigenaars van het fortuin zijn echter van plan om hun geld terug te komen halen.

Drama van David M. Rosenthal met Jeffrey Dwight Sam Rockwell en William H. Macy
Dinsdag 18 juni, 20u40, CAZ


Café Derby

Voor haar eerste speelfilm haalde regisseuse-actrice Lenny Van Wesemael de mosterd bij het levensverhaal van haar eigen vader en het bezoek van paus Johannes Paulus II aan België in 1985. Marktkramer-vertegenwoordiger Georges ruikt commercieel gewin wanneer hij verneemt dat de paus een openluchtmis zal opdragen in de buurt. Hij huurt een café vlakbij het terrein waarop de plechtigheid zal doorgaan.

Komedie van Lenny Van Wesemael met Wim Opbrouck, Monic Hendrickx en Chloë Daxhelet
Vrijdag 21 juni, 21u10, VTM

Man Up

Nancy is de goedbedoelde, maar weinig doeltreffende koppelpogingen van haar entourage beu. Wanneer ze in Londen verblijft om de huwelijksverjaardag van haar ouders te vieren, ziet de gescheiden Jack haar per ongeluk aan voor de jongedame met wie hij had afgesproken. Nancy besluit het spelletje mee te spelen.

Romantische komedie van Ben Palmer met Lake Bell, Simon Pegg en Ken Stott
Vrijdag 21 juni, 22u20, NPO3


Bo

De vijftienjarige Deborah maakt samen met de iets oudere Jennifer kennis met het Antwerpse nachtleven. Wanneer Deborah te weten komt dat Jennifer als escort werkt, lijkt het haar een makkelijke weg naar geldgewin. Onder de naam Bo maakt ze kennis met een wereld waar ze duidelijk nog niet klaar voor is. Ze komt in een neerwaartse spiraal terecht waarin drugs een belangrijke rol spelen, en eindigt in een jeugdinstelling.

Drama van Dirk Bracke met Ella-June Henrard, Kalina Malehounova, Thomas Ryckewaert en Ina Geerts
Zaterdag 22 juni, 20u25, Vitaya


Green Book
 
Green Book vertelt het verhaal van de zwarte klassieke pianist Donald Shirley en diens blanke chauffeur, in de jaren ’60. De twee kunnen elkaar aanvankelijk niet luchten, maar geleidelijk aan ontstaat er een band. De film was goed voor 3 Oscars: beste film, beste acteur in een bijrol (Mahershala Ali) en beste originele scenario.
 
Drama van Peter Farrelly - met Mahershala Ali, Viggo Mortensen en Linda Cardellini
Nu in de Op aanvraag-catalogus van Pickx
 
 

Series

Snowfall

Start van het eerste seizoen van de Amerikaanse dramaserie die bedacht werd door John Singleton, Eric Amadio en David Andron, waarvan Adil El Arbi en Billall Fallah 3 afleveringen regisseerden.

Tijdens de uitbraak van de grote crackepidemie in Los Angeles in de jaren 80 worden verschillende verhaallijnen gevolgd: die van een jonge drugsdealer Franklin Saint, de undercoveroperatie van CIA-agent Teddy McDonald en de worstelaar Oso die door een Mexicaans drugskartel gerekruteerd wordt. Welke invloed heeft de crackepidemie op hen en op de stad?

Woensdag 19 juni, 22u30, CAZ


Unge Lovende (Young And Promising) – seizoen 2

Young And Promising is een frisse Noorse dramaserie met een vleugje humor, die goed werd onthaald. In de reeks volgen we drie jonge vrouwen die heel wat ambitieuze plannen hebben, maar worstelen met torenhoge verwachtingen en af en toe tegen een mislukking aanlopen.

Met Siri Seljeseth, Alexandra Gjerpen en Gine Cornelia Pedersen
Vanaf vrijdag 19 juni beschikbaar via Movies & Series van Proximus



Sport

WK vrouwenvoetbal

Verslag van een match uit de achtste finales. Commentaar van Geert Heremans (zaterdag) en Stef Wijnants (zondag).

Zaterdag 22 juni en zondag 23 juni om 17u20, Canvas
 

Lachen, gieren, brullen

Kamal Kharmach: De schaamte voorbij

Kamal Kharmach trok in 2017-2018 langs Vlaamse culturele centra met deze voorstelling vol spitsvondige humor.

Dinsdag 18 juni, 21u30, Eén

Documentaires

Elvis: The Searcher

Deze muziekdocumentaire van Thom Zimny brengt het verhaal van Elvis Presley, vanaf zijn kindertijd tot aan de opnames van zijn laatste album, in 1976. Met unieke beelden van zijn iconische woonst Graceland, interviews met producers, technici, regisseurs en andere artiesten die hem goed kenden of door hem beïnvloed werden. En met uniek beeldmateriaal uit privécollecties over de hele wereld en met een soundtrack geschreven door Pearl Jam-gitarist Mike McCready.

Donderdag 20 juni, 23u05, Canvas

Before The Flood

Leonardo DiCaprio staat al jaren bekend als milieuactivist. Tijdens de opnames van The Revenant, een film waarvoor hij een Oscar won, werd hij zelf met de gevolgen van de opwarming van de aarde geconfronteerd: er moesten voortdurend andere opnamelocaties worden gezocht omdat er steeds minder besneeuwde landschappen te vinden waren. Later blikte DiCaprio deze documentaire in waarin hij met wetenschappers, activisten en wereldleiders sprak om na te gaan wat er nog kan ondernomen worden voor het te laat is.

Zondag 23 juni, 22u00, National Geographic

Voor het jonge volkje

Ducktales

Donald Duck is ongetwijfeld de bekendste figuur uit de familie der Anatidae*. De vrolijke eend maakte z’n televisiedebuut in 1934 in de korte animatiefilm The Wise Little Hen en werd meteen mateloos populair. Disney Channel viert de 85ste verjaardag van de heer Duck met een gloednieuw seizoen van Ducktales, een reboot van de populaire reeks uit 1987.

Elke zaterdag om 8u35, Disney Channel (standaard ingesteld op kanaal 34)

*Eendachtigen

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top